Last news in Fakti

27 Април, 2023 11:15 1 936 10

Превръщат замъка на Алла Пугачова в крематориум

  • алла пугачова-
  • замък-
  • русия-
  • нов собственик-
  • крематориум

Новият собственик ще изработва в имението луксозни ковчези

Превръщат замъка на Алла Пугачова в крематориум - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският шоумен Стас Барецкий се похвали, че е купил имението на Алла Пугачова и съпруга ѝ Максим Галкин в Подмосковието почти на половин цена – за 400 милиона рубли, вместо за исканите първоначално 700 милиона (съответно 4 450 000 евро и 7 790 000 евро), пише "Сега". Но няма да живее в него, а ще го превърне в… крематориум и ателие за изработка на ковчези за руския елит.

Неотдавна в медиите се появи информация, че естрадната примадона и тв водещият, обявен за „чуждестранен агент“ след недвусмислената му антивоенна позиция, осъждаща инвазията в Украйна, са продали знаменития си замък в селцето Гряз. Според източниците разкошният имот е бил закупен от тайнствен бизнесмен, близък до ВИП семейството, но пожелал анонимност. Днес обаче бившият участник в пънк-рок групата „Ленинград“ Стас Барецкий в разговор за изданието Prozvezd направи изявление, че апетитната къща е придобита от него самия.

„Аз купих замъка на Алла Борисовна буквално преди дни. Но го придобих не сам, а заедно с моите колеги от погребалния бизнес, тъй като съм президент на Съюза на професионалните ритуални агенти“, хвали се Барецкий, който е намерил сигурен начин да се препитава при оределите си музикални изяви напоследък. Освен морга, крематориум и работилница за ковчези Барецкий има и перспективната идея на територията на имението да разположи и музей на погребалното дело в страната, където ще могат да се научат всякакви любопитни подробности в тази сфера от времето на Иван Грозни до наши дни. Елитният гробар предполага, че ще има много работа по грижите за вечния покой на руските лидери и в бъдеще.

Пугачова и Галкин се нанасят в замъка в Московска област през 2011 г. Самият комик е проектирал имението и неведнъж е споделял в интервюта, че го е построил специално за своята любима жена. Според слуховете, само за изграждането на луксозната къща Максим е платил 10 милиона долара. Площта на имението е 3000 квадратни метра, има шест етажа и 20 всекидневни, обзаведени със скъпи мебели.

Слуховете за намерението на звездите да продадат имението се появяват периодично в пресата от зимата на миналата година – откакто Алла и Максим напуснаха Русия с децата си и се преместиха в Израел. Твърди се, че са искали да получат 1 милиард рубли от купувачите. Сега Барецкий разкрива, че е купил имението за над два пъти по-малка сума след дълги пазарлъци, включително и с внука на Алла Пугачова – актьорът и музикант Никита Пресняков.

По-рано стана известно, че Пресняков е обявил за продажба и вилата на баба си в село Бережки, Солнечногорски район на Московска област. Обявата се появи в Мрежата на 6 март, като първоначално исканата цена бе посочена в западна валута – $ 3 милиона, но скоро бе променена и в момента имотът може да се придобие за 225 милиона рубли.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дуньо простия

    6 2 Отговор
    Усетил е пазарната ниша.
  • 2 Ала

    3 7 Отговор
    Омръзна ми да живея в село Гряз ,крепостните да ми слушат плочите ,на старите си грамофони
  • 3 Утин

    5 4 Отговор
    Аз ще ви зареждам с клиенти
  • 4 Соваж бейби

    7 5 Отговор
    Леле колко е скъп и в същото време грозен замък ,подобие на замък дори не мога да го нарека кич с тази стъклена стена от пред ?И колко тъжно и празно около този "замък".Тук виждам човек с празна душа и много грандомания някой богаташ който хабер няма и не разбира от ренесанс ,готик...Едва ли има много фенове на ренесанса като мен и замъци посещавала съм много ама такова нещо за първи път виждам .Все едно на бална рокля да сложиш кухнеска престилка от горе и да излезеш .
  • 5 От Варна

    2 5 Отговор
    Как се повтарят нещата! Гледах клипче за посрещането на 2022 година от семейството в същия този замък. Строили са го и обзавеждали 10 години, преди да го населят. С пари, спечелени от таланта им на артисти и умението за бизнес и управление на парите. Дали са предполагали, че това ще е последна Нова година в тази прекрасна обстановка. Пугачова беше с бяло кожено палто до земята, всичко осветено празнично, огромна украсена естествена елха на двора, обилен сняг, фойерверки, като в приказките! Децата с баща си посещават съседски семейства и раздават коледни лакомства. Напомня ми случката за едни минали години, когато успели хора са се събудили в кошмар. Епизод от един филм за онова време- най-добрата балерина на Санкт Петербург е изгонена от дома си. Там е настанена “голямата?” революционерка Александра Колонтай. Минавайки край бившия си дом, балерината вижда как новата собственичка излиза, докарана със собственото и кожено палто, национализирано заедно с дома и всички вещи в него. Пиесата е същата, сменят се актьорите. За съжаление в повечето случаи с по- бездарни и некадърни!

    Коментиран от #8

  • 6 Дано първия клиент този път да не е

    1 4 Отговор
    нашия сънародник Филип Киркоров!
  • 7 Луксозни крематориуми

    4 0 Отговор
    Не моем ги стигнем значи,от дворец да направиш дърводелна за ковчези и крематориум-това може да го роди само недостижим руски ум.
  • 8 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "От Варна":

    Прекрасно написано много ми хареса ,така е !Но тази жена е наясно какво се би случило,голям талант харесвам я и аз ,НО?!има и други таланти които не са видели светлина и слава защото именно политиците не са им дали шанс .Да попитам абе тази жена от една година ли прогледна в кома ли беше ?Според мен се продаде чиста реклама там където е сега са и дали друг замък ,ако ме разбрахте какво исках да кажа.Хората нямаме право да казваме на глас какво мислим най вече за политика френският философ Мишел Онфре много ясно го описва в теория на диктатурата .
  • 9 Aлфа Bълкът

    1 1 Отговор
    Чукнете в нета какви замъци има във Франция за тези пари и в Италия, но там са малко по-скъпи. А това тука е селски кич, само американски пикап липсва отпред!
    Рашняците винаги ще си останат азиатци които искат да подръжават на Западната култура и цивилизация.

    Коментиран от #10

  • 10 Объркал си се

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Aлфа Bълкът":

    Замъкът е точно в стил американска парвенющина. В САЩ е пълно с такива парвенюшки замъци и Пугачата копираше от тях.