Last news in Fakti

27 Април, 2023 13:45 1 674 6

Стивън Спилбърг одобри "Индиана Джоунс 5"

  • индиана джоунс 5-
  • стивън спилбърг-
  • одобрение-
  • джеймс манголд

Петият филм от поредицата е първият, който не е режисиран от самия Стивън Спилбърг

Стивън Спилбърг одобри "Индиана Джоунс 5"  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Режисьорът Стивън Спилбърг одобри петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс и работата на колегата си Джеймс Манголд, съобщи "Варайъти", предава БТА.

Спилбърг сподели, че е гледал "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", харесал го е и след прожекцията казал на Манголд: "По дяволите! Мислех, че само аз знам как да направя един от тези".

Петият филм от поредицата е първият, който не е режисиран от самия Стивън Спилбърг. Зад камерата за новото приключение застана Джеймс Манголд, познат с работата си над филми като "Върколакът" и "Пълно ускорение".

Ако някой се е притеснявал, че филм от поредицата за Индиана Джоунс, който не е режисиран от него, може да не е сполучлив, вече може "да диша спокойно" - новото приключение получи одобрението на Стивън Спилбърг.

Режисьорът е присъствал заедно с колегата си Джеймс Манголд на прожекция на филма, организирана от Боб Айгър за много от ръководителите на "Дисни".

Запитан какво е да гледа филм, който не е режисирал, Спилбърг отговори: "Току-що преживях това. Бях на прожекция заедно с режисьора Джеймс Манголд. Всички харесаха филма. Това е един наистина добър филм за Индиана Джоунс. Наистина се гордея с това, което Джим е направил с него".

След прожекцията Спилбърг се е обърнал към Манголд с думите, че е смятал самия себе си за единствения, който знае как да направи подобен филм.

В "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" в ролята на обичания екранен археолог зрителите отново ще видят Харисън Форд. Поддържащият актьорски състав включва Фийби Уолър-Бридж, Мадс Микелсен и Антонио Бандерас.

Четвъртият филм от поредицата "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" (2008), режисиран от Стивън Спилбърг, събра 790 милиона щатски долара в световния бокс-офис.

Спилбърг поставя началото на франчайза през 1981 г. с "Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот". Съсценарист и продуцент на филма е Джордж Лукас. Двамата заедно създават още три продължения - "Индиана Джоунс и храмът на обречените" (1984), "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" (1989) и "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп" (2008).

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" ще излезе на екран на 30 юни след световната си премиера на кинофестивала в Кан следващия месец. Изпълнителят на главната роля Харисън Форд каза, че за последен път ще се превъплъти в образа на обичания герой.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индиън

    3 0 Отговор
    То самия герой Индиана Джоунс в първия филм пред ПСВ 1918 е кажи речи на 30, а в наши дни ако се снима като история на колко ще е ?
  • 2 Анджело

    7 0 Отговор
    Туй все едно Джо Байдън - Изгубеният Президент 2
  • 3 Табаков

    2 2 Отговор
    С Т Р А Х О Т Е Н Инди! Капитан Хан Соло е велик артист!
  • 4 Ти си

    4 0 Отговор
    Четвъртата серия беше в повече а сега и пета - моля ви се нямаше нужда..
  • 5 В който Харисън Форд ще трябва да играе

    1 0 Отговор
    с бастун. Страхотна геронтомания ги тресе тези американци и с президентите и с безкрайните продължения на филми, в които артистите вече отдавна трябва да са на броеница!
  • 6 ИВАН

    0 0 Отговор
    Лелеее, тия нямат намерение да се спират ... развлекателни чалгоподобни творения и задължително първите ще стават за гледане, но следващите - все по малко и все по отвратителни.