Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 11:47 834 1

Американски град отчете най-сухото лято в историята си

  • финикс-
  • аризона-
  • сащ-
  • суша-
  • дъжд

Падналите дъждове за този сезон са едва 3 литра на квадратен метър

Американски град отчете най-сухото лято в историята си - 1
Снимка: Shutterstock

Финикс, щата Аризона, отчете най-сухото лято в историята си. Според Националното метеорологично бюро на САЩ над американския град са паднали едва 3 литра на квадратен метър дъжд в периода от 15 юни до 30 септември. Това е най-ниското количество дъжд откакто започва да се води тази статистика през 1895 година.

Това лято в продължение на 31 дни в града бяха отчетени температури от 43 градуса по Целзий. За сравнение подобни стойности на живака в термометрите в началото на XX век са регистрирани едва по пет дни в годината. Метеоролозите отдават рекордните температури на изменението на климата и предупреждават, че тази тенденция ще се запази.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сомалийския пират

    2 3 Отговор
    Хората правят рай в пустинята,руснаците пустиня в рая.