Last news in Fakti

1 Декември, 2023 11:46 3 090 3

„Не искам да умирам“: Шанън Дохърти обяви, че ракът се е разпространил в костите ѝ

  • шанън дохърти-
  • актриса-
  • рак

Актрисатата се бори с коварната болест почти десетилетие

„Не искам да умирам“: Шанън Дохърти обяви, че ракът се е разпространил в костите ѝ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Страдащата вече 8 години от рак американска актриса Шанън Дохърти сподели, че болестта вече се е разпространила в костите ѝ, но тя не се e предала, съобщава Ти Си Ей/ДПА.

Въпреки мрачното развитие на събитията, звездата от „Бевърли Хилс, 90210“ и „Чародейките“ каза твърдо, че все още има намерение да живее. „Не искам да умирам“, обяви тя пред сп. „Пийпъл“ и каза, че се надява да вдъхнови другите, като се съсредоточи върху бъдещето си.

„Не съм приключила с живота. Не съм приключила с любовта. Не съм приключила с това да създавам. Не съм приключила с това да се надявам да променям нещата към по-добро“, каза 52-годишната киноикона от 90-те и допълни: „Просто не съм... не съм приключила“.

Звездата сподели, че мисли за болестта като за „видеоиграта Pac-Man, в която те започват да влизат в костите ти“, но отбеляза, че се справя много по-добре с новия режим на терапия. По-рано тази година тя също така премахна разсейка на тумор от мозъка си. Сега се надява да участва в клинични проучвания за разработване на нови методи на лечение.

Хората просто приемат, че това означава да не можеш да ходиш, да не можеш да се храниш, да не можеш да работиш. Набързо те отписват – с теб е свършено, вече си пътник. Ние обаче не сме!“, разказа тя за преживяването да си пациент с рак. „Ние сме жизнени и имаме толкова различен поглед върху живота. Ние сме хора, които искат да работят и да прегърнат живота и да продължат напред“, обясни актрисата.

За първи път Дохърти е диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г., което беше оповестено по време на съдебно дело срещу бившия ѝ мениджър. Тя претърпява мастектомия, подлага се на химиотерапия и облъчване и през 2017 г. обяви, че е в ремисия. Към февруари 2020 г. обаче Дохърти съобщи, че болестта се е върнала и е получила метастази, които са се разпространили в лимфните възли, в гръбначния ѝ стълб.

По-късно същата година тя обяви, че очаква да се лекува до края на живота си. През юни сподели, че ракът се е разпространил в мозъка ѝ, което налага операция и още лъчелечение.

Докато Дохърти описва разтърсващото си ходене по мъките в социалните медии и в пресата, тя все пак спазва обещанието си, че „не е приключила с творчеството“. Актрисата планира да обсъди болестта си в нов мемоарен подкаст „Да бъдем наясно с Шанън Дохърти“, чиято премиера ще бъде на 6 декември, пише още БТА.

Дохърти разясни в сряда, че програмата ще засегне най-важните моменти в кариерата ѝ, приятелствата, развода и здравословните проблеми и ще включва „поредица от брутално честни разговори с някои много специални и влиятелни хора“ в живота ѝ.

„Както казва Шанън, няма значение колко пъти ще паднеш, важното е как ще се изправиш отново“, пише в анонса за подкаста.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Функционално неграмотен 8 ниво

    3 6 Отговор
    Защо така другарко Дохърти не искате да умирате? Не беше ли другаря Хенри Кисинджър (съвсем случайно!) автор на секретния доклад от 1973 година, в който той формулира "най-голямата заплаха за американската национална сигурност в следващото столетие - свръхпопулацията"? Нали и вие като мен сте толкова загрижени за природата в Божият свят? Така че, ще "спасите света" от свръхпопулацията и "ще намалите въглеродния си отпечатък"! Дайте ни пример и ние да ви последваме!

    Коментиран от #2

  • 2 Еххх

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Функционално неграмотен 8 ниво":

    Дребна злобна душица си

    Коментиран от #3

  • 3 Амиииии

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Еххх":

    Нещо наобратно си разбрал смисъла на написаното от номер 1.