19 Юли, 2024 10:58 1 951 10

Милица Гладнишка пее на една сцена с българския Джейсън Момоа

  • милица гладнишка-
  • актриса-
  • певица-
  • мюзкъл-
  • калоян николов-
  • джейсън момоа-
  • дух

Калоян Николов играе главната роля, която в оригиналния филм бе изпълнена от Патрик Суейзи

Милица Гладнишка предизвика фурор в Летния театър във Варна като говорещата с духове Ода Мей в мюзикъла "Дух".

Мюзикълът е премиерно за България представление по хитовия филм от 1990-та с Деми Мур, Патрик Суейзи и Упи Голдбърг, припомня Hotnews.bg. Сюжетът разказва за влюбените Сам и Моли, които една нощ, докато се прибират, са нападнати и Сам умира, но призракът му остава пленен между този и онзи свят. Моли е в опасност и той не може да я остави сама. Медиумът Ода Мей Браун му помага да се свърже с любимата си и да я предупреди, че хората около нея не са каквито изглеждат.

Варненската опера събира за проекта впечатляващ млад екип от певци, които са също толкова добри актьори. Милица Гладнишка влиза в главната роля на медиума Ода Мей Браун с присъщия си хумор и неповторимо сценично присъствие. Актрисата заслужи аплодисментите на публиката, изпълнила до пръсване Летния театър в сряда вечер. В ролята на Сам, в която всички помним Патрик Суейзи е финалистът от "Гласът на България" Калоян Николов, който поразително си прилича с холивудската звезда Джейсън Момоа. Като неговата възлюбена Моли зрителите видяха Лилия Илиева-Михайлова, която по нищо не отстъпва на чара на Деми Мур, пише hotnews.bg.

Режисьорката Сребрина Соколова бе категорична, че още когато прочела либретото, веднага си представила Гладнишка като говорещата с отвъдното. „Тя беше първият човек, с когото говорихме", разказа Соколовска.

Следваща дата, на която меломаните могат да гледат „Дух” е 28 август.

„Не знаех, че има мюзикъл „Дух”, не бях гледала и филма. Когато Сребрина Соколовска ме покани, чух песните на моята героиня и веднага реших, че с двата крака съм вътре. „Дух” е невероятен подарък в моя път в изкуството, защото от малка много обичам госпъл и сега имам възможност да пея тази църковна музика. Госпълът е един гениален модел на разговор с Бога, който позволява огромна импровизация. Можеш да зададеш всички въпроси, които имаш към Него или просто да излееш мъката си. Получава се истинско общуване, което е невъзможно в ортодоксалното пеене. Сблъсквала съм се със смъртта на много близки хора и това, че успях да се събера, много ми помогна да преработя тази загуба”, доверява Милица.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    9 4 Отговор
    Страхотен глас.

    Браво.

    Коментиран от #4

  • 2 За мен,

    9 4 Отговор
    Милица е много кадърна жена, справя се добре като актриса, а като певица още по-добре.

    Коментиран от #7

  • 3 ФЕН НА МИЛИЦА

    7 5 Отговор
    ИСКАМ ДУШКО ДА ТИ ЧУКНА ЕДНИ ЯЙЦА НАТОРАЛНО ЩЕ ОСТАНИШ ИЗНЕНАДАНА И НАСИТЕНА МЕРАКА Е ГОЛЯМ.
  • 4 НЯМА КАК

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    ГЛАСЪТ Й Е ПЕРФЕКТЕН ТРЕНИРА НА ФЛЕЙТА НАТОРАЛНО С ЕДНО ОКО . МНЕНИЯ ГО Е СЛАДКА ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА.
  • 5 Идън

    3 2 Отговор
    Калоян трябваше да спечели Гласът- невероятно красив глас и от Джейсън е по- хубав.Впечатли ме най- много с изпълнението на ,, Jealousy,, на Франки Милър-много добър избор на песен - изпята с чувство. А Милица-,, Shes Like a Wind,,-песен на Патрик Суейзи- отнасяща и огромен талант.Успех на тази добра комбинация между таланти- Калоян и Милица!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шегуваш се нали?

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "За мен,":

    Гладната Вилица е застаряваща неугледна женица...................
  • 8 Шишо без бакшишо

    2 3 Отговор
    Горкият...дано оцелее и да не бъде ...изяден:)))
  • 9 Много

    2 3 Отговор
    Свежо чувство за хумор има Милица. Кефи!
  • 10 незнайко

    0 0 Отговор
    Чаровна е . Да е жива и здрава и да ни радва.