Last news in Fakti

2 Януари, 2024 12:09 1 156 6

НАСА засне мощно изригване на Слънцетo в новогодишната нощ (СНИМКА)

  • наса-
  • слънчево изригване-
  • новогодишна нощ

Изображението показва смесица от жълти, оранжеви, кафяви и черни цветове

НАСА засне мощно изригване на Слънцетo в новогодишната нощ (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Голямо изригване на Слънцето засне Обсерваторията за слънчева динамика на НАСА в новогодишната нощ, пише NOVA.

Изображението на слънцето в близък план показва смесица от жълти, оранжеви, кафяви и черни цветове. А в лявата част се появява ярка бяла светлина, която е слънчевият изблик.

Изригванията могат да повлияят на радиокомуникациите, електрическите мрежи, навигационните сигнали и дори да представляват риск за космическите кораби и астронавтите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    2 2 Отговор
    Ето това е предизвикало земетресението в Япония.

    Коментиран от #2

  • 2 Япония

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Трол":

    Днес два самолета се сблъскаха също в Япония. Къде си факти алоууу???
  • 3 2024 и нататък

    4 3 Отговор
    Самолети ще падат, огнени камъни ще падат на Земята! Някои места ще останат под вода! Няма да има електричество! Света или някои места ще се върнат в средновековието! Ще се използват свещи и газови лампи! Не се майтапя!
  • 4 Хахахаха

    5 7 Отговор
    Това са фойерверките, изстреляни от руснаците които живеят на Слънцето. Празнували са Нова година. Нали все пак, цялата Галактика е руска. Така съм чувал.
  • 5 Умен по цялата глава

    4 1 Отговор
    Точно тези слънчеви изригвания издухват Космическите лъчи,образуващи облаци и причиняват Глобалното затопляне...Сега , до средата на януари ще е слънчево през деня..Пък за Въглеродни Емисии си говорете в кръчмите на две - три ракии...Между другото,в 17 век е нямало нито едно Слънчево изригване и това е причинило мини ледников период в който даже Темза е замръзнала и са карали кънки по нея...

    Коментиран от #6

  • 6 Дрън дрън

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Умен по цялата глава":

    Глупости