Last news in Fakti

5 Януари, 2024 09:09 2 251 35

Млада жена се оплака, че работи на 3 места и пак не взима достатъчно пари за нормален живот

  • млада жена-
  • работа-
  • заплата-
  • заеми-
  • джордан скира

"В момента като че ли никоя индустрия не предлага достатъчно адекватно заплащане“, размишлява Джордан Скира пред последователите си в ТикТок

Млада жена се оплака, че работи на 3 места и пак не взима достатъчно пари за нормален живот - 1
Снимкa: Shutterstock

29-годишна жена се оплака в социалните мрежи, че цената на живота в днешно време е толкова скъпа, че парите, които получава от трите места, на които работи, все още не ѝ достигат, за да свърже двата края, още повече, че има да погасява и заеми, пише novini.bg.

„С една работа на пълен работен ден не ми се получаваше. Затова почнах и втора работа с надеждата нещата да се подобрят, но почти не усетих разлика. Третата ми работа е добра, стига да ми плащат навреме. Имам чувството, че сякаш се давя и не знам какво да предприема. В момента като че ли никоя индустрия не предлага достатъчно адекватно заплащане“, размишлява Джордан Скира пред последователите си в ТикТок.

По думите ѝ, след като си плати битовите сметки в началото на месеца, парите, които остават на разположение, са абсолютно недостатъчни. Признава също така, че понякога обмисля да напусне първата си работа на пълен работен ден и да се върне към сервитьорството, където навремето е изкарвала добри пари, плюс бакшишите.

Не на последно място Скира споделя, че трупа дългове по кредитната си карта и е дотолкова обезсърчена, че дори обмисля да си хване приятел, с когото да си поделят разходите. Признава, че няма време и за срещи с приятели или каквито и да било социални събития, тъй като трябва да пести.

Във видеото Скира пита потребителите дали този проблем е само при нея или все повече млади хора срещат сходни затруднения в техния живот.

@jourdskir

I just want to know if any other single millenials are in the same boat as me or if im the huge problem.

♬ original sound - jourdan.skirha


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Супер

    32 14 Отговор
    Гадно , защото е по скоро правило , а не изключение ! Е ви демокрация !

    Коментиран от #7

  • 3 варненски пенсионер

    38 2 Отговор
    цената никога не е скъпа или евтина ! тя е висока или ниска !!! учете го тоя български , БЕ , мисики !!!

    Коментиран от #17

  • 4 излез от матрицата

    21 2 Отговор
    Ф.а.к.д.ъ.с.и.с.т.е.м
  • 5 Мне, не е от липса на достатъчно пари

    43 1 Отговор
    Хора които имат проблеми със сметките, не пазаруват с кредитни карти, или по-точно, ако имат проблеми със сметките, то е защото пазаруват прекалено много с кредитни карти :)
  • 6 Трол

    17 5 Отговор
    Ето затова политиката на правителството трябва да е насочена към това тези хора да могат да работят на минимум четири места.
  • 7 ха ха ха

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "Супер":

    Робство ли ми предлагаш като алтернатива? Не, мерси!

    Коментиран от #14

  • 8 Жертва на алчните от?

    26 0 Отговор
    Всичко е ясно, само не се знае тази Скира в коя държава живее и работи, защото макар проблемът АЛЧНОСТ да е общ за света, има някои специфики о държави.
  • 9 Свободен

    19 5 Отговор
    Тъжна реалност в свят на свръхпредлагане!
    А изкуственият интелект още не се е включил в конкуренцията!
    Човечеството само се лишава от удоволствието да работиш нормално и труда ти да бъде оценен.
    Уви, младите няма да бъдат щастливи!

    Коментиран от #12, #19

  • 10 фен на сидеров

    32 0 Отговор
    когато си научен да живееш на кредит, парите ти винаги ще са малко, а и измъкване от дупката на заемите е само в гробищата.

    Коментиран от #27

  • 11 няма ли кой да и каже

    10 13 Отговор
    има един бранш малко е грозновата но ще я гримират и ще искарва добри пари и няма да реве на умряло …
  • 12 ха ха ха

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "Свободен":

    Ако искате революция, ще я имате. Но после няма да строим пак комунизъм, той също се издъни!
  • 13 БОЗА

    24 1 Отговор
    "...трупа дългове по кредитната си карта и е дотолкова обезсърчена, че дори обмисля да си хване приятел, с когото да си поделят разходите. "

    Накратко,за жените в наше време... ;-)))

    Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ( Баклава и Халва )
  • 14 Ти си

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ха":

    В доброволно робство , но не си толкова добре , защото никой не ти осигурява дом и храна !

    Коментиран от #16

  • 15 Американски прелести

    13 4 Отговор
    В САЩ който иска що-годе нормален живот и не е черен, работи на 2-3 места.

    Коментиран от #22

  • 16 ха ха ха

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ти си":

    Доброволно никога няма да бъда! И винаги може и по-зле. Вие сте по-злето!

    Коментиран от #20

  • 17 Неадекватен идиот

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "варненски пенсионер":

    Същото е и със скоростта- не в нито бавна нито бърза, по скоро ниска и висока, малка и голяма, а най-фрапиращото е със височината не е ниска или висока, а малка и голяма. Ама това са непосилни мозъчни упражнения за мисирките
  • 18 Тома

    6 1 Отговор
    Парите ги дават на общинари полицаи учители съдии прокурори директори на болници и т.н понеже държавата е богата.А частният чорбаджия заплата не дава
  • 19 Бай Мрън

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Свободен":

    Всъщност хората си живеят добре и щастливо докато не им покажат колко по-добре и по-щастливо могат да живеят. Е те тогава хората престават за живеят, стават тъжни и нещастни
  • 20 Ааа...

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха ха":

    По зле са само хората , които се заяждат неоснователно! А това сте вие. Аз не ви обидих по никакъв начин. Само установих вашата заблуда! Жена сте!

    Коментиран от #32

  • 21 Ооооооо, кредитната карта

    9 4 Отговор
    Някой написа, че това били жените. Зет ми, който има високи доходи, спестявания и достатъчно в дебитната карта, не знам защо има и кредитна. Не смея и да питам, защото това не е моя работа и защото от приказките му разбирам, че това едва ли не е нещо като престиж в държавата, където живеят. Оди ги разбери тия съвременните висшисти, дето и двамата с дъщеря ми ни класифицират само като едни "статистически висшисти", които живеели още в миналия век. Демек прости сме и такива ще си останем. Страх ме е от умните, дето ги виждаме накъде ни водят.
  • 22 умен

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Американски прелести":

    бъди коректен и добави необразован и неквалифициран.
  • 23 ИВАНА

    9 3 Отговор
    Не искам да обиждам този млад човек , НО като много хора иска да живее над възможностите си. Това са последиците по скъпи телефони, море или екскурзий, желанието да живее на всяка цена ако не в столицата ,то в по-голям град и др. Трябва да се лиши за някакъв период от време от всички глезотий и да не общува с хора който са в същата спирала на дългове. Да смени квартира, да ограничи разходи и да чисти кредити,а не да ги рефинансира. Жалко,че в училище е учила математика ,но нищо не запомнила. Може би е имало кой да и дава пари и по някаква причина това спира и всичко отива по дяволите. Не завиждам! Не критикувам! Аз само предполагам какво може да се случило за да стигне до това. Истината боли и трябва да я приеме и да започне да прави нещо,а не да чака съвети.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Еми тъй е...

    8 1 Отговор
    Ши бачка на три работи,щото на други двама не им се бачка и ги храни с данъците,които й се приспадат
  • 26 Измислен проблем

    11 2 Отговор
    Девойката няма висше образование, не се е развила в професията, освен в сервитьорството, живее сама, вероятно има кола, има време да цъка видеа за Тик-ток... Щеше да е интересно, ако успяваше да свърже двата края.
  • 27 айде бе!

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "фен на сидеров":

    Вече и да умре човек не е лесно за роднините.Погребение-поне 3500лв.Кремация плюс урнова ниша-3000лв.Това е положението.Едни са цените в интернет-съвсем други на живо,при плащане.Дори за черква и поп няма цени,а уговорка в олтара,на четири очи.На тъмно.Да не вижда Господ какво се дава и взема.А всичко е за Бог да прости!
  • 28 Американски прелести

    5 5 Отговор
    Които аз познавам са образовани и квалифицирани. Просто не искат да живеят в гето пълно с черни и искат децата им да учат в нормални училища (където, въпреки това всеки ден им обяснява т колко е хубаво да си сменят пола). Затова имат собствен бизнес и отделно работят на други места.
  • 29 Лайкове

    4 0 Отговор
    събирам,четвърта работа, много съм хитра.
  • 30 бай Даньо

    5 1 Отговор
    Щом не й стигат, значи редно е да попитаме КАК ХАРЧИ,...много просто, ако ходи на екзотични екскурзии, кара джип за 250 хлв, ипотека за жилище в затворен комплекс, зимно време на Банско, лятно на Слънчака... ами значи трябва й не работа на три места, а само един принтер за пари
  • 31 СТИГА БЕ

    3 1 Отговор
    ИЗМИСЛЕНА история, отново целяща да покаже уж безизходицата на младите хора....обаче, всеки млад човек трябва да си прави сметката, искам да живеч много добре, но как ще го остигна, как с добра квалификация , образование и режим на сметка и икономии / Изключвам най-лесното, да работи най-древната професия /. Но, за мечтите за охолен живот не са виновни само младите, какво гледат те от ТВ, партита или заведенията, което ги демотивира
  • 32 не ми пука

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ааа...":

    Знам, че сте много любопитни другари. Редовно ми проверявате страницата, но там няма нищо.
  • 33 анонимен

    1 0 Отговор
    Жената с завършен уверситет с една заплата и пет деца изглежда сама.
  • 34 Бай Яни.

    3 0 Отговор
    Беден човек автомобил не управлява и в тиктока се не появява. . Статия за глупаци.
  • 35 Тая като я гледам

    2 0 Отговор
    Не и трябват 3 работи а три милионера, един за парцалки друг за ресторант и трети за пластиката.