Last news in Fakti

1 Април, 2024 08:14 2 309 15

Александър Сано ще става дядо

  • александър сано-
  • дядо-
  • внуче

"Да, аз и Нели чакаме внуче. Това е толкова жестоко.", сподели актьорът

Талантът му не познава граници – актьор, музикант, продуцент, водещ. Александър Сано е роден през 1977 година в Асеновград.

В гените му се преплитат български, арменски, френски и италиански корени. От малък талантливият актьор пее в хор и учи класическа китара.

След като завършва първи клас, семейството му се премества в Русе – родния град на баща му. Там завършва техникум по мода и облекло. Като студент се изправя на кръстопът – следва две години политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски“, но любовта му към театъра надделява и завършва НАТФИЗ. Става масово популярен с ролите си в киното и телевизията.

През 2004 г. влиза в образа на Среброто от легендарната група "Братя Мангасариян“, за които пише и музика. Доказателство за любовта на публиката са множеството му спечелени награди, сред които и "Златна бленда".

"Наскоро на приятели разказвах история. Като имаха спор в семейството ми, имаха навика да го обсъждат на арменски. Спомням си като съм бил 9-годишен, баща ми, Светла му памет, ми го е разказвал по-късно. Отишъл съм и съм му казал – "Не си прав в това, което каза на баба ми“. Тогава са разбрали, че съм започнал да хващам някакви неща на арменски и смениха на френски. Сега нито единия език знам, нито другия“, каза пред бТВ Александър Сано.

"Живот и здраве, дядо ми ще стане на 91 години. Това са едни хора от друга раса и време. Там ги делят на индигови, кристални. Той е от времето, макар преживял Втората световна война, когато то е минавало по-бавно. Щастливи хора са. Оценяват щастието“, добави той.

"На първо място се радвам на здраве. Радвам се на това второ семейство, което човек създава, обкръжавайки се от хора, които той избира и приятели. В това семейство влизат Мартин Макариев, Луиза Григорова, Андрей Андреев и други съмишленици в професията. С Луиза преди 9 месеца решихме да продуцираме театър и направихме две представления. Второто е моноспектакъл на Весела Бабинова. Тя получи "Икар“ за главна женска роля. Ние получихме награда на публиката за най-добро представление. Утре отиваме в Пловдив. За първи път представлението "Пистолет в торнадо“ ще се играе извън София. Това са неща, които ме радват, защото ми дават смисъл. И съм благодарен на тези изключително талантливи хора, че сме едно заедно и са ме допуснали в кръга си“, подчерта Сано.

"Не мога да взема решение каква ми е позицията за наградите. Затова не казвам нищо, за да не обидя някого. Ето с Пулеви – разбирам. За Григор Димитров – разбирам. Това е спорт и там е ясно. В изкуството е много субективно. Когато е награда на публиката, това е едно от най-ценните неща. Това е най-обективният субективизъм. Наградите са хубаво нещо, защото маркират някакво постижение в изкуството, което трябва да стане важна част от живота на българина. Скоро се върнах от Пловдив. Обаждат ми се директори или учители да ходя в училищата за мотивационни срещи. Това е едно от нещата, които разказвам на децата. Обяснявам им, че досегът с изкуство ми направи живота много по-красив и стойностен“.

Александър Сано ще бъде водещ и на най-новото приключенско риалити - "Островът на 100-те гривни".

"Това е нов формат. Само в Австралия го има. Той е взел най-доброто от Survivor и други игри. Този формат няма да разчита най-вече на физическа сила и подготовка, защото ще има и много логика. Аз затова приех – ще бъде приключение. Няколко пъти отказвах предавания, но това нещо отговаря на авантюристичния ми дух, а форматът е най-доброто нещо от подобен род. Чакам да видя тези 30 участници, които ще са там“, подчерта той.

"Следващото най-голямо приключение, за което съм много щастлив, че ми се случва на тази крехка възраст, е, че като се върна от това приключение се надявам да прегърна живо и здраво внуче. Да, аз и Нели чакаме внуче. Това е толкова жестоко. Всеки ден се събуждам с огромна усмивка. Визуализирам си някакви неща, че ще имаме момиченце. Много е хубаво“, сподели Александър Сано.

"Ами, според мен така трябва да изглеждат дядовците. Тези, които не изглеждат така, да се замислят“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 На добър час

    13 16 Отговор
    да е !

    Коментиран от #4

  • 3 Само от заглавието

    26 1 Отговор
    разбрах че Сашко Сено ли е слама ли е най–талантливия в света и околностите браво!
  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "На добър час":

    Още лиже на карамански мамуло
  • 5 Мина Анева

    16 2 Отговор
    Ако ще и прадядо да става.
  • 6 Възрденеж

    1 1 Отговор
    Гадне жендъря
  • 7 Новина щеше да е

    21 0 Отговор
    ако ставаше баба
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 5 Отговор
    Браво!Това е високо -интелигентен човек!Явно има здрав Корен!Повече такива "Дядовци" по - силни и по- талантливи Внуци и Внучки!ПС.Достаъчно е да видя някой визуално за да го скенирам досконално!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Анонимен

    9 1 Отговор
    Иво карамански бе красавец говореха бабите в ония години, а ние с бебчо покрай него сме минавали, имаше кораб, а сега е огледалце, Дечко Саше. Хубавите жени, като на Карамабски прасетата ги ядат. Колко ли си го обича Карамански. Добре, че е жената, та покрай карамански човека на БСП и ти да намажеш, с какво си известен, по бой височина дребосък, жена ти шаока й свалям крадавица. Ако беше жив кораба щеше да е в огледалцето и върху главата на карамабски от обич към него пиленца кацнали, нищо, че не съм виждал в геада на живо, а и обичта ни и до днес е към остарялото ни бебчо.
  • 11 абе,

    18 0 Отговор
    Няма начин в родословното му дърво да не се преплитат и македонски корени,че както е подкарал да се хвали напълно потвърждава казаното от макетата- Хвалете ме уста или ке ви посерам.
  • 12 Истини

    18 1 Отговор
    Дядо ще става, който го убиха и е на 2 метра под земята. Човека на БСП. Помагал е карамански на много бедни млади хора. И до скоро се е говорело в града, но не са между тях, а са при Карамански под земята.
  • 13 ами,

    20 0 Отговор
    Лично за мен Александър Сано нито ми е талантлив,нито харизматичен.Актьорче средно ниво.Просто шуробаджанашки пробивен.Неприятен ми е още като Среброто от кичозната група "Братя Мангасариян“.Може да е добър човек но като актьор не ме кефи.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ха, ха

    19 0 Отговор
    Сано,Саноооо ти станА дядо още когато заварения ти син ти доведе жена с 3 деца.