Last news in Fakti

21 Юни, 2024 19:50 2 933 13

Индия се готви за сватбата на века, Анант взема Рахика на 12 юли ВИДЕО

  • индия-
  • сватба

Наследникът на най-богатия мъж на планетата подгря за официалното тържество с луксозен круиз за 1 200 гости

Синът на най-богатия човек на планетата Мукеш Амбани - Анант - от няколко месеца празнува сватбата си с Рахика Мърчант, която всъщност още не се е състояла - насрочена е за 12 юли, пише Lenta.ru.

Най-напред младоженците организираха луксозно тридневно тържество в Индия - на него присъстваха Хилари Клинтън, Бил Гейтс, Марк Зукърбърг, Иванка Тръмп и други известни личности.

Сега двойката покани повече 1200 души на средиземноморски круиз с луксозен лайнер.

Гостите бяха почерпени с десетки ястия и забавлявани от известни звезди, сред които Кейти Пери, Андреа Бочели, Pitbull и DJ Дейвид Гета.

Сред гостите бяха роднини, приятели, както и семейни лекари и служители на компании, собственост на родителите на двойката. Те пътуваха между Палермо и Портофино на лайнера Celebrity Ascent.

Стойността на наетия кораб е 900 милиона лири стерлинги.

На борда е имало гости на възраст от 6 месеца до 90 години

Круизът започнал от Палермо, Италия и продължи четири дни. По време на спирките на лайнера пътниците можели да слязат на брега и да се разходят. Първата вечер бъдещите младоженци имали официална вечер на борда, на която се представи легендарната група Backstreet Boys.

Булката се появи пред поканените гости в рокля на Robert Wun, върху чиято тъкан беше отпечатан текстът на любовно писмо от младоженеца, написано в началото на връзката им. „Искам да покажа роклята на децата и внуците си и да им кажа, че нашата любов беше точно такава. В писмото Анант пише за най-добрите ми качества“, разказа булката за символичния тоалет.

На следващия ден лайнерът акостира в Рим, където героите на събитието организирали още едно шумно парти на палубата с DJ сет от David Guetta. За събитието Мърчант носел индийско сари, проектирано от базираната в Ню Йорк нова дизайнерка Грейс Линг, докато младоженецът носел 3D отпечатана аерокосмическа алуминиева жилетка.

Третият ден е белязан от бал с маски, организиран в имението Château de la Croix des Gardes в Кан, където през 1955 г. е заснет филмът на Алфред Хичкок „Да хванеш крадец“. Хедлайнер на грандиозната вечер била популярната певица Кейти Пери. В края на вечерта гостите се възхитили на мощни фойерверки и танцували до сутринта на концерта на Pitbull.

Но най-много вниманието на гостите привлякла булката, която се появила пред тях в лазурна рокля на Versace. Екипът на модната къща работил над тоалета по поръчка повече от година. Визията на момичето била завършена с колие от бижутерска къща Lorraine Schwartz с рядък син опал, обграден с диаманти.

Изборът на камъни не бил случаен: опалът бил камъкът талисман на булката, а диамантите - на младоженеца.

Ваканционният круиз завършил в Портофино, на чийто бряг Амбани и Мърчант си направили пикник на открито с концерт на известния тенор Андреа Бочели. Маси, сцена и заведение за хранене били разположени точно на централния площад на града. Булката се появи пред гостите в архивна рокля от луксозната марка Yves Saint Laurent за Dior, създадена от стилистката Мими Катрел.

“Всичко беше страхотно. Постоянно настръхвах”, завършва разказа си младоженката, на която ѝ предстои сватба.

Двойката се сгоди още през декември 2022 г. Тогава се проведе традиционна рока церемония, по време на която булката и младоженецът си обещаха да не обмислят други предложения за брак.

Мукеш Амбани е собственик на Reliance Industries Limited (RIL), производител на нефт и газ. Годишният оборот на компанията е 104 милиарда долаара. Той е на девето място в списъка на милиардерите на Forbes и е известен с пищните си разходи. През 2018 г. медиите вече разтръбиха сватбата на дъщеря му Мукеша, за която бащата трябваше да плати поне 15 милиона долара. Сега милиардерът жени за най-малкия си син и според журналисти възнамерява да похарчи още повече пари за тържеството.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абе

    26 1 Отговор
    щом на сватбата нема да пее Лепа Брена, тоя не е никакав баровец.
  • 3 КОТарАК 🐱

    11 7 Отговор
    ба@и и м@нгали те..а?от БРИКС са нали?
  • 4 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    21 3 Отговор
    То това й остана на Хилари Клинтън - да ходи по купони, ако някой се прежали да я покани.
  • 5 Русофил

    11 13 Отговор
    Абе не видях поканен руски олигарх, или те не са толкова богати и известни.
  • 6 да де

    21 1 Отговор
    Какви са тия новини от фактифейк хлебарки, цигански ъъ пардон индийски сватби остава само да пишете за слона моя приятел.
  • 7 БеГемот

    11 0 Отговор
    И тука така са по един месец два дни...
  • 8 Всички

    8 15 Отговор
    Се забавляват само бункерния седи в бункера и страхува другите с ракети и потоп ,руски ценности
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шпек

    14 0 Отговор
    Този ми напомня за малкия Гущер
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ами,

    2 0 Отговор
    Много шум за нищо...