12 Август, 2024 10:58 4 261 4

Крал Чарлз III имал чудато хоби, което забавлявало покойната кралица Елизабет II

  • крал чарлз трети-
  • крал чарлз-
  • лабиринт-
  • хоби-
  • кралица елизабет втора

Кралят е създал вече три сложни градински лабиринта за последните 10 години

Крал Чарлз III имал чудато хоби, което забавлявало покойната кралица Елизабет II - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Крал Чарлз винаги е имал склонност към едно от своите „странни“ хобита, които са изумявали и забавлявали майка му, кралица Елизабет II, според кралския експерт Джени Бонд. Кралят е известен с любовта си към природата, като много от инициативите му са съсредоточени около открити пространства.

75-годишният монарх има особена привързаност към лабиринтите. Наскоро той построи нова градина под формата на лабиринт в имението си Royal Sandringham в Норфолк, вдъхновена от сложния лабиринт, на който се радвал като дете.

Джени Бонд, бивш кореспондент на BBC Royal, говори с OK! за новия лабиринт на Чарлз, обяснявайки, че покойната кралица би била „развеселена“ да види сина си все още да се отдава на същите забавления, които обичал като малък. Тя също подчерта как лабиринтите на краля ще бъдат част от неговото наследство.

„Сигурна съм, че покойната кралица щеше да се забавлява доста, че нейното малко момче все още се вълнува толкова от едно от необичайните си хобита: да намери изход от лабиринт. Той е прекарвал часове в опити да намери изхода от лабиринта в Сандрингам, когато е бил дете. Този лабиринт беше развален преди години, но сега е възстановен... и е още по-добър," каза Джени пред изданието.

Последният лабиринт в Сандрингам е третият кралски лабиринт за 300 години. Чарлз издигна един в Dumfries House в Еършир през 2016 г., включващ пагода в японски стил в сърцето на градината, и друг в Балморал в Абърдийншър, проектиран във формата на националното цвете на Шотландия, магарешкия бодил.

Джени подчерта, че Чарлз много би се радвал да види как внуците му се наслаждават на лабиринтите, докато са малки. Лабиринтите също ще бъдат достъпни за обществеността, предлагайки на кралските ентусиасти шанс да ги изпитат.

Джени каза още: „Разбира се, лабиринтите на краля са изключително елегантни и красиви. Чарлз, който обича красотата сред природата, не би ги направил по друг начин."

Лабиринтът във формата на магарешки бодил в Балморал беше тържествено открит през август, докато лабиринтът в Dumfries House беше открит през 2016 г. Новият лабиринт в Сандрингам също вече е отворен за обществеността.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свидетел

    1 1 Отговор
    всеки си има хоби. един от чичовците му , пък, много си падал по тънката част. дори му направили специален стол да ги полага на него на височината на чатала му. има го в музей.
  • 2 Верно ли бе

    3 0 Отговор
    Чудно ми е как от работа цял живот му е останало свободно време да се занимава с хобитата си.

    Коментиран от #3

  • 3 Гориил

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли бе":

    Ако беше започнал да се меси в държавните работи, щеше да претърпи трагичната съдба на Николай II.Английските крале бяха отстранени от управлението на страната 400 години по-рано, отколкото в Русия. Това запази паразитната династия.
  • 4 Аааа сигурно

    3 0 Отговор
    Сам ги е направил лабиринтите с лопата и мотика. Юркал е градинарите да му изпълняват капризите и още ги юрка, ако някое клонче се е подало 2 мм.