15 Септември, 2024 18:44 855 5

Затворници приготвиха и сервираха петстепенна вечеря в затвор в Охайо (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • затвор-
  • затворници-
  • готвене-
  • кулинария-
  • сащ-
  • охайо

Специалното събитие е създадено с цел да помогне на мъжете да получат втори шанс в живота след затвора

Затворници приготвиха и сервираха петстепенна вечеря в затвор в Охайо (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 60 гости присъстваха на специална петстепенна вечеря в стените на поправителния институт Графтън в североизточно Охайо.

Събитието, първото по рода си в историята на щата, демонстрира кулинарните умения на лишени от свобода мъже, които са част от трансформираща програма, целяща да им даде втори шанс в живота.

„Образно това, което се случва, е, че ние преформулираме това, което е възможно в затвора,” обясни главният готвач Брандън Хростовски, основателят на EDWINS, организацията зад програмата. “Какво всъщност се случва? Предстои ни да направим вечеря за 60 души в затвора до нашата градина с нашия клас от над 20 затворници, които правят всичко възможно.”, обясни той преди събитието.

Съставките за ястието са събрани от градината на самия затвор - символ на растеж и ново начало.

“Градината е просто начин наистина да изразим себе си от самото начало, наистина да изразим себе си с това, което готвим, включително кой го приготвя и кой го отглежда. Така че това не е просто градина, нали? Това не е просто хранене. Той говори за много повече”, подчерта Хростовски.

Затворниците в програмата, които изтърпяват присъди, вариращи от краткосрочни до доживотни, научават повече от просто техники за готвене - те също така получават сертификати, необходими за работа в ресторантьорската индустрия след освобождаването.

За затворника Грег Сигелмиер програмата променя живота му.

„Това е програма, която всъщност искам да изнеса навън, когато си тръгна оттук. Тя включва и настаняване. Има толкова много различни възможности, които ни предоставят, и всъщност ги е грижа.”, обяснява той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    2 1 Отговор
    Петстепенно меню от кучета и котки в затвора в Спринфийлд щата Охайо.
  • 2 Kaлпазанин

    2 1 Отговор
    То да видиш ,демокрация по краварски .аз по документалните филми съвсем друго съм гледал .ааа ние ядем слама
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Новичок

    2 0 Отговор
    Дъно ,пълно дъно сте мисиркиии...Пфу...
  • 5 Шеф Токев

    1 0 Отговор
    А така...може и преждевременно да ги пуснат от пандиза. От личен опит го казвам