23 Септември, 2024 17:19 620 1

Кейт Мос обяснява какво е "хероинов шик" в документалния филм In Vogue

  • кейт мос-
  • хероинов шок-
  • мода-
  • филм-
  • in vogue

Филмът е изпълнен със звезди, които хвърлят поглед към модната индустрия през годините

Кейт Мос обяснява какво е "хероинов шик" в документалния филм In Vogue - 1
Снимка: БГНЕС

Топ моделът от 90-те години Кейт Мос, която наложи т.нар. мода "хероинов шик", включващ бледо лице и изключително слаба фигура, отново заговори за отминалата вече тенденция, като този път разкри през какви предизвикателства е преминала заради естетиката си, пише dir.bg.

В документален филм, озаглавен "In Vogue" и целящ да разкрие и подхване отново темата за супермоделите преди повече от десетилетие, тя споделя, че хората са я обвинявали, че "насърчава хранителните разстройства."

"Родители идваха при мен и казваха, че дъщеря им е анорексичка. Беше ужасно", разказва Мос. "Аз самата бях много слаба, а хората по това време не бяха свикнали да гледат такива жени. Ако бях по-пищна, сигурно нямаше да е такъв проблем."

Визията "хероинов шик" става популярна след като Кейт позира по бельо за юнския брой на Vogue от 1993 г. За този период към днешна дата тя признава, че се е чувствала много комфортно в кожата си. "Тази мода, да си анорексично слаб, ми харесваше."

В документалния филм взима участие и главната редакторка на Vogue Ана Уинтър, която споделя, че не е била фен на прекалено слабите тела, защото изглеждали "недохранени", а обществеността се е чувствала "некомфортно при вида им".

"Снимките на тези момичета веднага бяха очернени и заклеймени. Много от нас във Vogue се притесняваха за хероиновия шик или анорексията, общо взето за всички неща, които се свързват с този вид. Стигна се до трескава ситуация. Спомням си, че се наложи да отида в Белия дом, защото администрацията на Клинтън се зае с този въпрос."

А Мос, която въвежда тенденцията, разкрива, че заради хаосът, породен от наложения от нея "хероинов шик", започнала често да се шегува с хората, които приемали твърде насериозно вълната. "Спомням си, че им казвах да не се притесняват за вида ми, че дори не ми е вкусно докато ям."

Според Daily Mail "In Vogue" е изпълнен със звезди, които хвърлят поглед към модната индустрия през годините. В проекта участват бивши редактори на Vogue, сред които Едуард Енинфул, както и известни личности като Наоми Кембъл, актрисата Гуинет Палтроу и звездата от "Сексът и градът" Сара Джесика Паркър. Участва и дизайнерката Стела Маккартни, която разкрива предимството, което има като дъщеря на звездата на Beatles Пол Маккартни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    2 0 Отговор
    За малко от запада да дойде нещо красиво , и западняците вече го изджендъряват и отиват в другата посока .