14 Октомври, 2024 00:30 1 015 16

Посочиха кое убива желанието за секс при жените

  • секс-
  • желание-
  • либидо-
  • убива

Повишената тревожност и депресия могат да имат отрицателно въздействие върху женската сексуалност

Посочиха кое убива желанието за секс при жените - 1
Снимкa: Shutterstock

Гинекологът професор Мекан Оразов предупреди пред Psychologies, че здравословните проблеми могат да повлияят на женското либидо.

Оразов каза, че жената може да загуби интерес към секса поради ендометриоза, заболяване, при което тъканите на вътрешната обвивка на матката растат извън нейните граници. Тази патология, както обясни лекарят, провокира образуването на кисти и болка, включително по време на интимност, което неминуемо се отразява на либидото.

Като друг здравословен проблем, който провокира загуба на интерес към секса, Оразов посочи синдрома на поликистозните яйчници. Той посочи, че по данни на Световната здравна организация тази патология се среща при 8-13 процента от жените в репродуктивна възраст и е една от основните причини за безплодие.

„Симптомите на това заболяване включват акне, наддаване на тегло и мъжка плешивост, като всички те влияят негативно върху образа на тялото. Откъде да дойде високото либидо, ако отражението в огледалото предизвиква ужас и сълзи? - казва гинекологът.

Повишената тревожност и депресия също могат да имат отрицателно въздействие върху женската сексуалност, предупреди лекарят. Според него нервното пренапрежение, дори и да не е насочено към интимния живот, винаги засяга желанието. Някои антидепресанти също могат да намалят либидото, което е доказано от множество научни изследвания, допълва гинекологът.

Експертът по връзките Анабел Найт назова пред The ​​Sun най-честите фактори, които убиват настроението за секс.

Тя насърчи партньорите си да оставят телефоните си извън спалнята и предупреди, че обажданията или съобщенията от работа, сигналите за съобщения в социалните мрежи и други известия могат лесно да съсипят настроението.

Също така, според експерта, е много важно да не оказвате натиск върху себе си и партньора си, но желанията, фантазиите, експериментите в леглото са важни компоненти на пълноценния интимен живот. Според експерта недостатъчната любовна игра, липсата на инициатива от страна на партньора и силният стрес също могат да доведат до проблеми с възбудата. Тя подчерта, че хормонът на стреса кортизол не ви позволява да се отпуснете и да се насладите на интимността, така че е много важно да научите начини за облекчаване на нервното напрежение.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    6 3 Отговор
    Благодаря Уважаема красавице полезна статия

    Коментиран от #2, #6, #12, #13, #14

  • 2 Та питам ,

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Тая красавица , да не е с дръжка ?
  • 3 Град Лом

    2 3 Отговор
    Статията е за жените , ма , Венелине
  • 4 СТАМАТ

    5 4 Отговор
    А някъде в една мрачна стая свеща тихо пукаше и догаряше...Седнал на ръба на железния сто годишен креват с дюшек изобилстващ с петна от урина и семенна течност Град Козлодуй извади своя лаптоп зареден през деня на автогарата и замислено записа: " Благодаря уважаема красавице..."
  • 5 Укр@инската посланичка

    6 5 Отговор
    Банкнота 50 евро гарантирано повишава желанието им
  • 6 Aлфа Bълкът

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Щом тоя носорог минава за красавица, ти повече от коза не си е бал!

    Коментиран от #9, #10

  • 7 асанчо

    1 1 Отговор
    Аз пък много се влияя от насторението на клецофф.
  • 8 Китин от Китен

    5 1 Отговор
    Хммм, странно, дамата по прашки от снимката изглежда всичко друго, но не и жена с утрепано желание за секс...
    По-скоро изглежда леко разочарована от това, че възглавницата няма пенис...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Aлфа Bълкът":

    Апът ли та бълхите? А правиш ли секс със тях? И последно-ти ли изяде Червената шапчица и седемте козлета...?
  • 11 Елементарен отговор

    2 1 Отговор
    Ами празните кесии...а Венелина нека се чуди...
  • 12 ей паразит от козлодуй

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Вие господине никога не сте имали връзка! Кажете сега? Кога сте имали връзка че да говорите като специалист който разбира? Мисля че не може да говорите за материя която не познавате! Ако беше темата за инсулт или глухота, тогава моля, специално внимание щяхме да ви обърнем като човек който познава материята отвътре! Но на тема връзки и любов, без грам опит, само с мастурбиране, мисля че е просто "нагло " да се изказвате! Поздрав и да сте жив и здрав! Ще чакам с нетърпение да видя колко минуса ще съберете тази вечер! вие сте Магнит за минусите!!
  • 13 краcтаво козлоyйско пcе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Кога ще дойде онзи прекрасен ден, в който камбаната ще дрънчи в троя чест, кога оркестъра ще свири в твоя чест, и кога вместо да пишеш в сайта, в сайта ще пишат за теб и да сложат снимката със свещичката!
  • 14 СТАМАТ нощния пазач

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    козлудуйския самотник е психично болен ,Има глисти като пепелянки и бълхи като питбули, апат го отвътре, и отвън, и откачааа.....
  • 15 Град Козлодуй

    0 0 Отговор
    Ние с Красавицата се Уважаваме и благодаря за Прекрасните статии
    А съм Културен Човек
  • 16 Поцинкован андроид

    1 0 Отговор
    Защо постоянно лъха на развалена риба тук?
    Нима е от в.м или от к.?