14 Октомври, 2024 07:49 975 7

90-годишният дизайнер Джорджо Армани иска да се пенсионира, но кой ще го наследи?!

  • джорджо армани-
  • пенсионира-
  • наследници

Армани няма деца, които да го наследят в компанията

90-годишният дизайнер Джорджо Армани иска да се пенсионира, но кой ще го наследи?! - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският моден дизайнер Джорджо Армани каза в интервю, публикувано днес, че планира да се пенсионира в близките две-три години, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Армани е на 90 години и досега пазеше мълчание по темата кой ще наследи компанията, която основава през 1975 г. и управлява пряко до днес.

"Мога да си дам още две-три години начело на компанията. Не повече, ще донесе негативи", каза Армани.

Дизайнерът каза, че понякога сънува бъдещето, когато "вече няма да е нужно да съм този, който казва "да" или "не". Той добави, че е получил "малко по-настойчиви" предложения от потенциални външни инвеститори в компанията, "но за момента не виждам" варианти за включването им.

Армани няма деца, които да го наследят в компанията, и отдавна има спекулации за дългосрочното бъдеще на империята Армани, както и дали ще бъде възможно да бъде запазена независимостта ѝ, на която той силно държи, в индустрията, доминирана от конгломерати като Ел Ве Ем Аш и "Керинг".

Армани каза, че е "създал нещо като структура, проект, протокол" за управление при оттеглянето му от компанията, но не посочи подробности.

Миналата година Ройтерс съобщи за документ, депозиран при нотариус в Милано, който съдържа бъдещи принципи за управление на тези, които наследят компанията, и за друг, в който има подробен план за запазване на работните места в нея.

Очаква се наследници на Армани да станат сестра му, трима други членове на семейството, които работят в компанията му, дългогодишният му сътрудник и партньор Панталео дел'Орко и благотворителна фондация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    3 0 Отговор
    Ами да се пенсионира човекът,негово право е.

    Коментиран от #7

  • 2 Браво

    4 6 Отговор
    Държава която никога не е била окупирана от казашки ботуш и народа никога не е бил в комунистическо робство.
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    6 2 Отговор
    Само чичо Хю (Хефнър) набол на щика си повече миски от тов.Армани.

    Коментиран от #5

  • 4 Е, амииии…

    1 1 Отговор
    тогава да поизчака да стане на 100, за къде бърза?
  • 5 Наблюдател

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Като е набол толкова миски, защо нито една не е била ашладисана? Или са били трансмиски, а може и направо мистъри да са били.
  • 6 Бойкот на алчните от О-Л-Х

    0 2 Отговор
    Поредният гейзайнер..
  • 7 Копринените

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "надарена кака":

    Прашки "Армани" ли са ?