Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 18:01 5 949 38

Български хелзински комитет – камуфлажът на юдите

  • български хелзински комитет-
  • бхк

Българският Хелзинкски комитет опротивя не само на патриоти и националисти, но и на всички, които виждат физиономията на Кънев по телевизионните канали

Български хелзински комитет – камуфлажът на юдите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

След европейското съвещание в Хелзинки през 1975 год. много българи бяха обсебени от темата за „правата на човека“. Хората заживяха с големи надежди за свобода на словото и свободно пътуване зад граница. Това беше голям пробив в системата, но чак сега се разбира, че една от причините за този пробив е било мълчаливото съгласие на ръководителите на СССР да приемат измамата за полети на НАСА до Луната.

Само 15 години след Хелзинкското съвещание договореностите между Изтока и Запада бяха забравени. Утвърдените държавни граници започнаха да се променят: първо в Германия, след това в Чехословакия и Югославия. Не закъсняха и кървавите конфликти. Европейските държави станаха 29. Процесът „Хелзинки-75“ беше умъртвен, но комитети, по-точно неправителствени организации (НПО), носещи това име, останаха.

Първата американска НПО, която се заинтересува от дейността на нашето Независимо дружество за защита правата на човека (НДЗПЧ) беше „Хелзинкски наблюдател (Helsinki Watch-New York)“ с председател г-жа Джери Лейбър. По аналогия с тази правозащитна НПО, чийто гост бях през март 1990г., на 15 ноември 1990 г. в Софийския градски съд регистрирахме Сдружение “Хелзинкски наблюдател-България“. Очаквахме да станем член на Международната организация „Хелзинки уоч“ със седалище Виена. Естествено, разчитахме на финансиране, защото в нея членуваха „филантропът“ Джордж Сорос, писателят Артър Милър, както и много други знаменитости.

Не трябваше да мине много време за да проумеем, че концепцията за „правата на човека“ представлява заблуда, ефективно оръжие за дискредитиране на политически противници и дори за промяна на политически режими без пряка военна намеса. Веднага, след като нашето сдружение непредпазливо заяви, че правата на човека могат да принадлежат само на отделната личност и в демократична България няма как да се говори за „права на малцинствата“ (езикови, етнически, религиозни, сексуални), „Хелзинкски наблюдател-България“ (тогава с председател Румен Воденичаров и секретар Георги Лунд) получи от Виена отказ за членство в международната правозащитна организация. Джордж Сорос, информиран от соросоиди като Стефан Тафров, Деян Кюранов и Димитрина Петрова, беше силно възмутен, че нашето сдружение настоява (съгласно разпоредбите на новата демократична Конституция) правата на гражданите винаги да са обвързани със задължения, че сме против етническите партии, против всякакви Рамкови конвенции за защита на национални малцинства и че сме дори за временно въвеждане изпълнението на смъртното наказание. В своята автобиографична книга „Сорос за Сорос“ (Soros on Soros) мегаспекулантът си спомня за грешното решение по отношение на Румен Воденичаров така: „В България бяхме привлекли за каузата на „ОО“ човек, който се оказа яростен ксенофоб и расист.“

По изпитана тоталитарна практика след 2 години (1992 г.) Сдружението “Хелзинкски наблюдател-България“ беше дублирано с „по-правилното“, наречено „целесъобразно“ „Български Хелзинкски комитет“ (БХК) с председател Красимир Кънев. Според буквата на закона, тази организация не би трябвало да получи съдебна регистрация, защото в името си съдържа най-съществената съставка от наименованието на съществуваща вече организация – „Хелзинкски“, което създава предпоставка да заблуждава гражданите и обществото, че е истинският блюстител на договореностите от 1975 г. в Хелзинки. Не и в България, където все още съдебната власт не е в пълно съгласие с разпоредбите на Конституцията.

Правилните СМИ веднага започнаха да популяризират дейността на дублетната организация – БХК, главно с акцент върху правата на малцинствата. Рингът беше освободен единствено за Кънев, съпругата му Петрова и разрасналата се около яслата на Сорос правозащитна компания от юристи. Финансирането на БХК бе повече от обилно: от „ОО“, от 6 чужди фондации и евроинституции, плюс посолствата на САЩ и Холандия. Всяка година БХК се отчиташе с Доклад за състоянието на човешките права в България. Оказа се, че текстовете в докладите на БХК и Държавния департамент на САЩ са доста сходни, почти идентични. Тоест, Красимир Кънев и компания си присвоиха правото да бъдат източникът от последна инстанция, който да снабдява чуждестранни държавни институции с оценки за България. Нещо повече, като член на Изпълнителния комитет на Хелзинкската федерация във Виена (1998-2007 г.) и член на борда на Европейския център за правата на ромите в Будапеща (2007-2010 г.), Кънев представлява успешно български жалбоподатели в Страсбург, шета из ЕС и клевети България за всичко, което е жизнено важно за нашата национална идентичност: положението в затворите, отказа за регистрация на ОМО „Илинден“, казуса с алтернативния синод, правната защита на мигранти и бежанци, свободата на хора с различна сексуална ориентация, Истанбулската конвенция и пр.

Много бързо, лишен от конкурентна автентична правозащитна НПО, Българският Хелзинкски комитет опротивя не само на патриоти и националисти, но и на всички, които виждат физиономията на Кънев по телевизионните канали. Той не пропуска да заблуждава, че БХК е уважавано сдружение, но лично аз не съм срещал човек, който да уважава хора, които ощетяват и клеветят Родината си, защитават нарушителите на закона и дори убийци. И не е случайно, че днес в България, когато за една организация се каже, че е неправителствена (НПО), веднага замирисва на соросоиди, евроатлантици или ромски барони.

Нашето автентично, но останало камерно, сдружение „Хелзинкски наблюдател-България“, още преди 25 години отваряше очите на сънародниците ни („с клечки“, както казваше Хайтов) за вредната дейност на юдите-правозащитници от БХК. „Когато България си има Красимир Кънев (т.е. БХК), врагове не и трябват“, писахме през 1995 г. по повод на разпространеното платено изследване на положението в българските затвори.

Чашата на прословутото българско търпение преля с номиниране от БХК на убиеца Пол Фрийман (Австралия) за „Човек на годината“ за дейността му в „Българско затворническо дружество за рехабилитация“(?!) Протестите на различни български партии все пак отмениха номинацията. ВМРО-БНД и БНС заявиха на всеослушание „Българският Хелзинкски комитет е подривна терористична организация и инструмент за унищожаване на нацията“. Под петиция за забрана на БХК се подписаха 10 хиляди души.

С протекцията на властта и на чуждестранните му донори, на които е на ясла, БХК обаче продължава по изпитания алгоритъм:

- Семинари за съдии и адвокати (разбирай за зарибяване на същите);

- Номинация за „Съдия на годината“, например на съдия Калпакчиев;

- Раздава мнения по съдебни казуси: когато престъплението е скандално, мнението се дава само от Кр. Кънев в „лично качество“;

- Решение на независимия съд, което не може да бъде обжалвано;

- Предсрочно освобождаване или изплащане обезщетение на осъдения за сметка на българската държава;

- Облагодетелстване на семейството на председателя на БХК Красимир Кънев;

Това е само едно от гражданските НПО, финансирани от Сорос срещу България. Ако не бъдат квалифицирани като „агенти на чуждо влияние“ и прогонени, както направиха Нетаняху в Израел, Орбан в Унгария и Путин в РФ, то в недалечно бъдеще България ще се сдобие с етнически партии, които открито ще заявяват искане за автономия. Циганският терор и убийства, неплащането на ток, вода и обществен транспорт ще бъдат третирани като малцинствени права. Избиването на гражданите по пътищата от необразовани водачи без свидетелство за управление на МПС ще продължи да бъде ежедневие.

Конфликтът на БХК с правовите норми на българската държава не е от вчера. Тези лъже-правозащитници бяха наречени дори и от двата враждуващи синода „юдите от БХК“. За своя голяма победа БХК смята разрешаването на двойното гражданство на нашите изселници в Турция в нарушение на сключените двустранни договори и с явна стратегическа подривна цел. Всичко, което днес може да бъде актуализирано след 30 години псевдодемокрация, е казано и написано до институциите на Република България от Сдружение “Хелзинкски наблюдател-България“. Реакция на нашите предложения за законови промени няма. ДПС остава балансьор, а циганските барони усвояват лесни пари от Запад с помощта на нелегитимния „Български Хелзинкски комитет“. Трябва ли да гръмне бомба в софийското метро за да се стресне българското общество?

Извършва се историческо мародерство.Фарисеите трябва да бъдат изгонени от храма!“, призоваваше нашите законодатели проф. Николай Генчев преди 25 години по повод проникването на сектите. Юдите от БХК са още по-опасни от фарисеите. Те паразитират върху правата на човека не за 30, а за 330 сребърника (в милиони).

И ако не се намери сила, която да спре разрушителната им дейност, без преувеличение може да се каже, че България изживява последните десетилетия , в които тя е държава на българите.

Коментарът на Румен Воденичаров е публикуван в ПогледИнфо


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с рикията

    106 3 Отговор
    Евала. Един човек да, изкаже мъката на българите
  • 2 Браво

    107 3 Отговор
    Браво...Адмирации на автора... Трябва всеки ден да се говори по тази тема,за да разберьт хората сьщността и гнилото реали вьв БХК...
  • 3 ссср

    91 3 Отговор
    Страхотна статия!!!
  • 4 Чичо

    91 1 Отговор
    Истински точен коментар!
    Евала!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Прав си,но

    57 2 Отговор
    няма кой да те разбере!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тръмп

    83 1 Отговор
    България трябва да обяви Война на тези паразитни и терористични структури,а не да ги спонсорира!!!:):):)
  • 9 Lonecheer

    78 3 Отговор
    Защо нито един политик не попита откъде се издържа тази паразитна структура БХК? Досега всички партии дружно подкрепят този цирей и всяка година им отпускат по 100 милиона лева издръжка от нашите данъци. С тези те съдят България и българи които си решат като всячески унищожават нашата родина и народ.

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 браво Факти

    56 1 Отговор
    Браво Факти, БРАВО чест прави на Факти че публикува тази статия и запознава читателите си с нея.Тези които следят и четат знаят за какво иде реч но нека и другите читатели се запознаят какво правят БХК и подобните им структои в България, още веднъж браво за публикуването !
  • 13 Цигани

    19 0 Отговор
    К-р за вас изменици
  • 14 Morgoth

    5 36 Отговор
    Не харесвам БХК и това е слабо казано. Смятам тази организация за много вредна. НО ... тази статия е пълен булшит!
  • 15 Morgoth

    37 1 Отговор

    До коментар #9 от "Lonecheer":

    Защото всички знаят. Организацията има напълно открити финанси. Парите им идват основно от фондация "Отворено общество", сиреч от Сорос.
  • 16 Българин

    51 0 Отговор
    Само факта, че председателят на БХК Красимир Кънев е на този пост от 1994 година до днес е показател, че организацията не е читава.
  • 17 Анти милиционер

    2 7 Отговор
    Идеите ми намират разбиране.
  • 18 К. за Синагогата и техния САЩ

    20 2 Отговор
    К.р за Израел.
  • 19 criminal

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мехмед":

    Анадола ....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Феникс

    32 1 Отговор
    Отдавна трябваше тази организация да бъде закрита а лидерът и Кънев да бъде осъден за национално предателство и вкаран в затвора или заселен на остров Тамбукту да защитават правата на негрите ! ГЕРБ можеха , но не им стигна смелост да го сторят и ме загубиха като гласоподавател завинаги !

    Коментиран от #25

  • 22 Сорос вън

    35 0 Отговор
    С благодарност към г-н Воденичаров за фактите, които изнася! Нужно беше, тъй като всички отдавна наблюдаваме мракобесната антибългарска дейност на БХК и нейната безпределна антибългарска наглост. Всъщност, нужно е да бъдат обявени като чужди агенти на влияние, което е степента, предхождаща националното предателство, с което БХК и всички соросоидни НПО се занимават.
  • 23 точно така

    15 1 Отговор
    Последния път се опитаха да регистрират партия на няколко сополиви циганин от Сливен, но Цацата и БОКО не позволиха, тогава настръхнах срещу тях и точно тия сега правят протестите срещу гешеф!
  • 24 Комита

    16 1 Отговор
    ВМОРО да си влезе в ролята
    Стига е ходил напред назад по дънки и карирано сако ли беше ....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 надай се

    27 1 Отговор
    Герберастите играят с БХК ти какво очакваш !?!? Виж, че самодържеца Боко една дума не е казал против циг@ните вече 10 г !?!?!?? То не бяха убийства, изнасилвания,кражби, измами и т.н., а ТОЙ мълчи ???? Така че БХК си играят заедно с ГЕРБ и резултата е виден тотална соросоидна Циг@низация и унищожаване на една нация !!!
  • 27 Слави Славов

    17 1 Отговор
    За тържеството на злото е необходимо добрите хора да не правят нищо!

    Коментиран от #38

  • 28 СтопСорос

    15 2 Отговор
    Антибългарските НПО-та трябва незабавно да се забранят в страната!!! Представителите на тези организации ползват чуждестранни средства и прокарват политики в разрез с нашите националните интереси. Присвояват си правото да изразяват гласа на гражданите, за което никой не ги е упълномощавал, освен техния създател Джордж Сорос. От тази тяхна дейност, подкрепяна от настоящото и предишни правителства, българското общество страда. Извършват се реформи и вмешателства под тяхна диктовка във всички сфери на обществения живот.

    Петиция за забрана на НПО-та и прекратяване дейността на Джордж Сорос в България:
    https://www.peticiq.com/230327?fbclid=IwAR1NIJePIGy-DYKHnvk0bsabnXb3soSazo2x8eEkNrWfJyhntSbTB6jHjQc
  • 29 Българина

    13 0 Отговор
    Историята е показала, че предателите не се съдят, просто се ликвидират тихо и кротко без шум и емоции без следи и свидетели. Така останалите желаещи да станат предатели им се изпарява ентусиазма

    Коментиран от #37

  • 30 NSDAP

    6 9 Отговор
    Евреи,комунисти,славяни,цигани=във фабриките за сапун!!!
  • 31 Дай ми Боко повече от тия

    3 0 Отговор
    Които за пари ми дават да им го набия.
  • 32 КОНСТАНТИНОВ

    10 0 Отговор
    НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА ПРЕДВИДИ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО СРЕЩНА НЯКЪДЕ КЪНЕВ?

    Коментиран от #36

  • 33 БНСРП

    2 0 Отговор
    Тази организация неможе да я забрани никой поне засега. Нито БСП нито ГЕРБ нито ВМРО нито НФСБ никой! Можеше да стане до 2000- 2001година. Но вече нестава трудно е поради факта, че отвън ни гледат под лупа и такава организация за защита на правата на човека тоест малцинствата няма как да се забрани кой каквото ще да плямпа- неможе. А с тази организация евреите целят да ни унищожат. Те най много мразят българите дори повече от мюсюлманите. Те са способни да простят на Хитлер за лагерите отколкото да благодарят на Българите ,че са ги спасили. До като се месят в разследването ще има избягали затворници и висящи дела, както и защита на малцинствата. Всички партии се възползват от тази организация и използват малцинствата и хората с присъди и печелят гласове на изборите - всичко е далавера.

    Коментиран от #35

  • 34 ГРАЖДАНСКА СПРАВЕДЛИВОСТ

    1 1 Отговор
    Изказвайки мнението си, не означава, че е прав. Закона позволява съществуването на БИК. Ако има нещо незаконно, има прокуратура. Сезирай нея. Тези публикации само манипулират за коментари,голяма част от които са лишени от съдържание.
  • 35 ГРАЖДАНСКА СПРАВЕДЛИВОСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "БНСРП":

    Никой не те унищожава. Това ти се втълпява за да не търсиш защита на правата си чрез тях /НПО/, защото те могат, а да ти извие врата некадърен адвокат с т. нар. хонорар по наредба или да се откажеш от защита поради високите разноски. Т. е. по косвен път те препятстват да си беззащитен. Помисли! Създават се в чужбина, защото в България не можеше, поради умишлено несъздаване на закон. Сега има български и можеш да се включиш в някоя, но трябва да работиш за каузата. Само с коментари и залитане по манипулативни статии не става. Щом си недоволен, предложи идея за промяна и работи за да я постигнеш.
  • 36 ГРАЖДАНСКА СПРАВЕДЛИВОСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "КОНСТАНТИНОВ":

    Нищо. Само от тук можеш да правиш нещо. Не се само навива. Износваш се.
  • 37 ГРАЖДАНСКА СПРАВЕДЛИВОСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Българина":

    Точно така.
  • 38 ГРАЖДАНСКА СПРАВЕДЛИВОСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Слави Славов":

    Затова искат да закриват НПО-тата.