18 Февруари, 2020 19:00 11 588 59

Kак японците хвърлиха 400 000 жени във военни публични домове

  • японки-
  • бардак-
  • проституция-
  • военни

Японските военни са посещавали бордеите, напоени с алкохол или с големи дози опиум

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

В съвременния свят японците се свързват най-вече с миролюбивите хора, фиксирани върху работа. Погрешно схващане, особено в светлината на твърденията на Токио, което се е фиксирало върху руските Курилски острови.

Не е тайна, че историята е интересна и важна с това, че ви позволява да оцените степента на жестокост на един народ, тяхното разбиране за чест, справедливост и доброта. Японците успяха да го наследят по такъв начин, че само наивни глупаци да повярват в желанието на Токио да не се сблъскват с никой друг. Руснаците няма да им попречат да си спомнят събитията от онези дни.

В средата на тридесетте години на 20 век хитлеристка Германия, Италия и Япония подписват така наречения Антикоминтерновски пакт.

Участващите страни искаха да изградят „нов световен ред“ и разделиха света на сфери на влияние. Япония получи Далечния Изток и Югоизточна Азия. Японският милитаризъм процъфтяваше в цялата си слава. През 30-те години Манчжурия е превзета, а през 1937 г. започва китайско-японската война.

Японските войници искаха не само да завладеят нови земи, но и да си починат добре, използвайки човешки ресурси по свое усмотрение в окупираните територии. Така че имаше т.нар. утешителни станции или бардаци за военните.

Струва си да се признае, че те са създадени за първи път през 1932 г. Десет години по-късно имаше 400 бардака. Над 400 хиляди жени изпаднаха в сексуално робство, прогонени от къщи за толерантност от окупираните територии на Далечния Изток и Югоизточна Азия.

От ужасната съдба те бяха спасени с пристигането на Червената армия, която побеждава японските перверзници. Съветските войници изчистиха териториите на Манджурия, Южен Сахалин, Курилските острови и Северна Корея от японските окупатори през 1945 година.

Японските военни изнасилвали млади жени и момичета на 9 години в „станциите за комфорт“. Концлагерите бяха обградени с бодлива тел, така че изтощените жени не можеха да избягат.

Дневната ставка за всеко момиче беше от 20 до 50 военни. Да, те бяха редовно проверявани за бременност или болести, предавани по полов път. Ако една жена е очаквала бебе, тогава тя е била отравяна с арсен, което е причинявало спонтанен аборт. При заболявания този метод също работи. Нацистите споделили знания в тази област с японците.

Измъчените момичета и жени, които вече не са били в състояние да изпълняват своите задължения, били бити с приклдите или са били намушквани, включително на някои им отсичали главите. Японските военни са посещавали бордеите, напоени с алкохол или с големи дози опиум.

За Токио темата за „станциите за комфорт“ се счита за болезнена тема. Японците не обичат да си спомнят как малтретираните жени, пленени на окупираните територии и изпаднали в сексуално робство, са били подложени на издевателства. Освен това е известно, че по време на отстъплението бордеите масово се прочиствали. Японците са изтривали след себе си, убивайки свидетелите, но около 100 хиляди жени успяха да оцелеят и да говорят за ужасите, които преживяха.

Така че в Китай японците създадоха 280 „станции за утеха“, в Югоизточна Азия - 100, в Сахалин и Южно море - съответно по 10. В южнокорейския град Пусан преди няколко години е издигнат паметник на „жени за комфорт“. В Токио се „обидили“ от историческата истина.

Руснаците трябва да помнят, че го правеха не само нацистките престъпници, но и японците, които настояват Русия да им даде Курилските острови. Тези азиатски „глухарчета“ не само изнасилвали момиченца във военните бардаци по време на войната, но и поставяли експерименти („Отряд 731“) върху китайски и съветски военни и цивилни пленници, като по този начин са искали да разберат как най-добре да унищожат руснаците, китайците и други народи, които им били противни.

Русия може да си сътрудничи с Япония, но руснаците не трябва да забравят на какви мерзости са били способни предците на съвременните японци.

Генетичната памет е сложно нещо. Днес човек излъчва лъчи на добротата, а утре ще заколи нечие семейство, представяйки си, че е същество от по-висок ред. И това, да не говорим за факта, че губещите нямат право да пренаписват история, за да отговаря на техните нужди.

Превод: Поглед.инфо


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русороб

    63 162 Отговор
    Това трябва психично болен да го е писал, всеизвестна е руската армия с изнасилванията и убийствата от където са минали миризливите ватници.

    Коментиран от #4, #5, #9, #15

  • 2 Психиятъра

    65 13 Отговор
    Тази жълтите ит островиъе какво болно слугинско племе само ако знаехте. Термити и изразходват на МАХ рибните ресурси на Тихия океан!
  • 3 Това беше и причината

    60 12 Отговор
    по-късно Япония да забрани исляма, опиум и секс роби- ислямски ценности!

    Коментиран от #49

  • 4 Бесен Язовец

    34 14 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    Таб изглежда са те насливали чаааак до 1989г!

    Коментиран от #8

  • 5 Отивай за ресет

    20 8 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    Няма спасение!
  • 6 goni

    20 73 Отговор
    По-голямо фалшименто от тази "новина" просто няма как да се измисли! Браво!:)

    Коментиран от #26

  • 7 Хипермен

    22 21 Отговор
    Айде оправихме и японците, голема сме работа...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 goni

    18 42 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    Човек, бил ли си някога войник?! Участвал ли си в сражение?! Не руснаци, или японци, на никой не му идва на ум за секс, когато всеки момент може да си мъртъв! Това са пълни простотии! Отпускане! Може да се отпуснеш отзад и едновременно отпред!:)

    Коментиран от #14

  • 10 Ммм Даа

    30 30 Отговор
    400 000 жени като на всяка една се падали по 20 или 50 войничета...??? Айде да приемем по 40 за всяка за ден.. 40 по 400 000 = 16 000 000 загорелци. Ба тая японска армия те колко китайците бре хаха

    Коментиран от #54

  • 11 месара

    23 30 Отговор
    не става въпрос за тези жени, трябва да се убедим че ссср и там е освобождавала, а какво са правили ссср войниците по време и на това "освобождаване" не се пише!
  • 12 Чъки

    37 13 Отговор
    По уродливи от японците са само южно корейците. При тези няма нищо свято!
  • 13 Бесен Язовец

    25 5 Отговор

    До коментар #8 от "Русороб":

    Алооо разместените съчми!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 да руската

    37 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русороб":

    армия също е вършила изтъпления, но и написаното за японците е истина. Нещо повече, в тези домове е имало много жени с европейски произход, не само азиатки.

    Коментиран от #24

  • 16 Сталин

    18 31 Отговор
    Японците лоши, а ватенките дваж
  • 17 Професора

    18 5 Отговор
    Късите неща от страната на изгряващото 🔆 са били много извратени
  • 18 Електрошок

    25 6 Отговор
    С тези статии от един два месеца явно се цели нещо!Общото,което ги обединява е поръчката и целта-наивният читател!Още не сме забравили оправданието на бомбандировките над Дрезден!Не оправдавам военните престъпления,но те се представят избирателно!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Рамбопенсията

    34 4 Отговор
    От японеца и другата гмеж с дръпнатите очи,по безчове4ни няма,малко са били атомните бомби хвърлени над тях.В Манжурия що народ и деца са избили,бедна ви е фантазията
  • 21 Русороб

    6 19 Отговор

    До коментар #19 от "goni":

    То на там вървят нещата, първо русоробите домашни ще ошетаме, а после иде ред на магучая

    Коментиран от #25

  • 22 Добри от Добрич

    19 12 Отговор
    Урааааа!!!!
    Ура за червената армия!
    Ура за Сталин и Ленин!
    Японците са отвратителни, а СССР - най-добрите на света! Червената армия е била създадена от ангели небесни, а Сталин е бил архангел. Урааа!!!
  • 23 Алфа Вълкът

    9 20 Отговор
    Великата Росдия, цял свят да завладеят пак картофи ще кушашат!
  • 24 goni

    19 8 Отговор

    До коментар #15 от "да руската":

    В случая руснаците преиначават, да не кажа че просто злоупотребяват. Става въпрос за корейки и Корея никога няма да прости на японците! И не са обслужвали военните, а някои по специални хора. В никакъв случая броя на жените не е такъв, както е в статията, но пак не е малък! Не става въпрос за изолирани случай! А, за целенасочен геноцид!

    Коментиран от #43

  • 25 goni

    13 5 Отговор

    До коментар #21 от "Русороб":

    Човек! На какво си в момента?! Ти не си адекватен! Без майтап! Вземи се в ръце!

    Коментиран от #27

  • 26 Пипи дългото чорапче

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "goni":

    Това че незнанието шества,не означава че не е вярно.Има томове за ВСВ,в краен случай исторически канали.Американски при това

    Коментиран от #32

  • 27 Русороб

    3 17 Отговор

    До коментар #25 от "goni":

    Дащо, кое притеснително казах?! Не виждаш ли че целият свят се въоръжава като за последно, войната е неизбежна, не е ясно само дали ще оставят ватниците да се превъоражат или ще ги смачкат преди това. Има кой да се погрижи за полезните идиоти а и има кой да сгази магучая, не го мисли.
  • 28 Гад

    15 15 Отговор
    МАСОВИТЕ ИЗНАСИЛВАНИЯ НА ЧЕРВЕНОАРМЕЙЦИТЕ
    Елена Никлева
    Истината за масовите изнасилвания на германски жени и момичета в края на Втората световна война е предмет на новоизлязлата книга на преподавателката по история в университета в Констанц Мириам Гебхард “Als die Soldaten kamen”.
    Колко са изнасилените жени от навлизащите в Германия червеноармейци? Предишни изследвания и публикации говорят за един и дори два милиона германски жени, изнасилени от съветски военнослужащи. Само в Берлин числото е над 110 000.Гебхард се придържа към една по-консервативна методика, според която близо 900 000 германки са станали жертва на насилие, от военнослужащи на съюзническите армии, в който брой включва не само червеноармейци, но и американски, френски и британски военнослужащи.
    Колко са жертвите обаче не само никога няма да се знае с точност, но и неточно предава истината за ужасяващите размери на насилието, защото броят на жертвите не е равен на броя на изнасилванията.Характерно специално за червеноармейците са бруталните групови изнасилвания, в които на една жена или момиче се изреждат по 5, 10 и дори – 45 войника. Червеноармейците обикновено изнасилват публично, в присъствието на родителите или роднините на жертвата, мъчение, което трае с часове и по цели нощи.

    Коментиран от #34, #51

  • 29 Гад

    11 13 Отговор
    Не е чудно, че в Берлин в дните след навлизането на Червената армия са регистрирани стотици самоубийства на жени и момичета. Някои скачат от прозорци, други – с камъни в джобовете в река Хафел. Разширени самоубийства, в които възрастен баща или дядо убива близките си, за да им спести ужасяващата съдба, също не са рядкост. Баща дава въженце да обезчестената си дъщеря, за да се обеси.Съветските военнослужещи изнасилват малки момичета, старици и бременни жени, изнасилват майки и дъщери заедно. В повечето случаи жертвите се подчиняват безмълвно под дулата на автоматите, а тези, които се бранят биват брутално убивани. Изнасилените жени често бива заразявани с венерически болести, някои от тях забременяват.Абортът невинаги е лесно достъпен в Германия преди 70 години, освен с болката, срама, унижението, травмата, изнасилените жени трябва да се борят и с предразсъдъци и бюрократични прегради.Една част износват и раждат създадените в насилие деца и носят тази тежка съдба за цял живот.
    Систематични ли са масовите изнасилвания на Червената армия? Формално, пише Гебхард, вакханалията на насилието е забранена на военнослужещите и има случаи, в които насилникът е наказван дори със смърт. Но истината е, че се изнасилва масово, че изнасилват дори офицери и че както признава един от тях, на войниците са били обещавани германски жени като трофей за подсилване на бойния дух.
  • 30 Гад

    13 10 Отговор
    Авторката цитира цинично изказване на Сталин, че би проявил разбиране към руски войник,който след като е минал през огъня на войната, си достави радост с една жена.
    Дали много възхваляваният в България по времето на комунизма публицист Иля Еренбург е призовавал червеноармейците да изнасилват като последен триумф над победения враг, както някои автори твърдят?
    Гебхард не може да потвърди това, но цитира Еренбург да казва, че за разлика от нацистите, червеноармейците не убивали децата на убийците и че няма да се докоснат до германките, от които се гнусят. Кух лозунг на фона на масовите изнасилвания. Една от причините за тях са разбира се, “реките от водка”, които се леят, цитат от войнишко писмо до близките. Алкохолът несъмнено играе роля във вакханалията на насилието над беззащитни жени, деца и старци.Освен желанието за отмъщение след преживяното от нацистите, Гебхард вижда като причина за ексцесиите на изнасилванията и идеологически мотивираното разбиране, че германската жени, макар и непряко, са поддръжници на национал-социализма, както и на собствените си съпрузи.
    Според германската историчка обаче, червеноармейците са изненадани и от относителното благоденствие в Германия, въпреки разрушенията и изтощителната война, особено в сравнение с техния жизнен стандарт. Отново войнишките писма разказват с почуда за скъпи мебели,огледала и покъщнина, за непознат на червеноармейците лукс, който откриват в германски домове. Завистта и фрустрираността при сравнен
  • 31 Гад

    14 10 Отговор
    Масовите изнасилвания на червеноармейците предизвикват шок сред комунистите в Берлин – и сред противниците на Хитлер, и между дейците от съпротивата. Те нямат нищо общо с образа на “освободителя”, който съветската и сега руска пропаганда поддържа и до днес.
    Мириам Гебхард проследява и годините, последвали сексуалните ексцесии, мълчанието на германските жени, табуто да се говори по тази тема и това табу има много пластове. От една страна изнасилването винаги е срам за жертвата, да се говори за него е като ново изнасилване, дори до днес, когато обществото еволюира по отношение на правата на жените, включително правото на сексуално самоопределение и неприкосновеност. Дори до днес петното си остава петно.
    Мълчанието на изнасилените германки има и други причини и то е част от едно общо мълчание, от общото изтласкване на миналото: мъжете се завръщат от фронта или от плен, те самите носят колективни и лични наранявания. Фактът, че не са могли да защитят съпругите или дъщерите си само още би утежнил собственото усещане за вина и загуба. На изнасилените жени никой не е признал статута на жертва, те не са ветерани от войната, нито инвалиди, нито им се полага някакво обезщетение. Мълчанието обаче има и една много важна идеологическа и политическа причина: за изнасилените берлинчанки, останали в Източен Берлин и в така наречената съветска зона, ГДР, да се говори по тази тема е абсолютно забранено и опасно. Нали Съветският съюз е големият брат- освободител.
  • 32 goni

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Пипи дългото чорапче":

    Разбира се че има. Вземи ги прочети.
  • 33 Гад

    15 10 Отговор
    Всички хора, живели при комунизма знаят, че изнасилванията на червеноармейците бяха табу,за което не се говореше, те просто не съществуваха. Съветските войски бяха “добрите”, “освободителите”, морално чистите.
    Когато тази година Москва отбелязва 70 годишнината от победата с грандиозен парад, тя иска да възроди този образ на освободителя, на победителя. Този образ обаче днес е разклатен след анексията на Крим и руската намеса в Източна Украйна.
    Когато руските рокери “Нощни вълци”, близки до Путин,преминаваха през Централна Европа в своя поход на победата до Берлин, тяхната процесия не бе приета от всички и те не бяха желани гости за всички.Цитирам коментар от един австрийски форум под съобщението, че след като са прекарали нощта във Виена, рокерите са се отправили към Германия :”Сега австрийските момичета и жени могат да си отдъхнат”. Може коментарът да е горчив и пресилен, но той отразява врязаното в колективната памет и истината за съветската армия. Когато днешните рокери и днешна Русия иска да възкреси славата на победния марш, те трябва да си дават сметка, че този марш не е без сенки, дори ако оставим настрана факта, че съветската армия наложи на Източна Европа 45 години комунистическа система.

    Коментиран от #38, #42

  • 34 goni

    12 6 Отговор

    До коментар #28 от "Гад":

    Как мислиш колко рускини са изнасилени от германци по времето на тази война?! Разбира се че изнасилвания е имало. Война!!! Но, броят е силно преувеличен. Всеки , който е мислил за живота си не се е занимавал с подобни неща. И от двете страни изнасилванията не само че не са били поощрявани, а доста строго наказвани! Познай как?!:)
  • 35 Тази има📷☎️🎶

    13 3 Отговор
    Естествено че се знае това, че японците не са били винаги миролюбиви..!Статията,е вярна едно към едно, защото два филма, от които единия, точно описва похотта и жестокостта на японския войник..! Доста интересно, не се славят с големи,, достойнства,, а пък....!!!

    Коментиран от #36

  • 36 Два филма

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Тази има📷☎️🎶":

    Съм гледала исках да кажа...!

    Коментиран от #37

  • 37 Русороб

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Два филма":

    Браво пиле, два фила каиш си гледала ;)

    Коментиран от #39

  • 38 goni

    7 10 Отговор

    До коментар #33 от "Гад":

    Изобщо не защитавам руснаците. Но, те отдавна не представляват заплаха. Интересно ми е хора като теб, за какво пишат?! За пари?! Просто много ги мразиш, защото така ти харесва!:) Ти сам вярваш ли на това, което пишеш?! Изкара ги най-големите ебачи на света!:) Глупости на търкалета!:) Ако, не вярваш, питай която и да било рускиня!:)

    Коментиран от #41, #45

  • 39 На тази тематика

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Русороб":

    Подиграфке,за коври...!
  • 40 Гад

    3 4 Отговор
    Аз сам долен и евтин измекяр който обича ярма на закуска!
  • 41 Жалко и гадно

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "goni":

    човече си!Точно към такива е насочена статията!
  • 42 Гадчето

    13 11 Отговор

    До коментар #33 от "Гад":

    Червеноармейците са изнасилвали (ако това е вярно)вследствие на какво????
    Какво правят германците на чужда, руска територия и защо убиват и изнасилват ????????????????

    Коментиран от #44

  • 43 Груйо

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "goni":

    Момичетата са били корейски и китайски. След превземането на Нанкин от японците, озверелите японски войници, изнасилват наред почти всички жени и момичета в града. Това събитие остава в историята като, изнасилването на Нанкин. Тогава на ръководството на японската армия им идва идеята за домовете за отдих, където да разпускат японските войници. За целта започват масови отвличания на млади корейски и китайски момичета. Престъпленията на японците са ужасни. Иначе руснаците им водят убедително с изнасилването на 2 милиона германки по време на ВСВ

    Коментиран от #50, #55

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гад

    7 3 Отговор

    До коментар #38 от "goni":

    Не, мразя ги безплатно. Бях умерен русофил като теб, докато един ден не разбрах какво 80% от Руснаците те мислят за нас. Тогава преживях катарзис и разбрах колко сляп съм бил. Може и други да прогледнат.

    Коментиран от #46

  • 46 Така ли е апап

    3 6 Отговор

    До коментар #45 от "Гад":

    В началото си бил умерено нормален , с едва доловими отклонения , и слабо развити вторични полови белези . Но при отбиване на военната си служба в трудови войски , и среща в общата баня, с трудоваци от индо-казълбашки произход , си разбрал на 80% за какво си роден - всъщност. Душата ти е изживяла катарзис . Разбрал си , колко сляп си бил , и сега се стараеш всячески , да накараш и другите да прогледнат.

    Коментиран от #52

  • 47 Има и филм

    5 1 Отговор
    В една война война винаги има насилия от всякакъв характер , и изнасилвания също. Адреналина на войника е на макс , и не знае дали няма да е жив след 20 минути. Много от тези войничета са голобради момчета , дошли от училищната скамейка , без да са видели жена. На офицерите е нареждано да удържат дисциплината , и дори да разстрелват , но всеки знае как е на война. За това виновен е този , който първи осъществи агресията , ответният отговор е мъст , ако има тази възможност . Само победителите не ги съдят. Гледал съм такъв филм , описващ събитията в статията . Не помня името и произхода на филма, вероятно англо-езичен. Та в него при японската окупация на Английска Индонезия , японците бяха събрали в такъв един лагер за удоволствия -англичанки, австралийки, новозенландки , живота в лагера , борбата им за оцеляване , срещу жестоките японци , които са режели глави , само за лош поглед , отчаяният им бунт , и естествено хепи-енд , като на филм , спасяването им малко преди да бъдат убити , от армията на Чичо Сам.
  • 48 Е хайде сега

    4 0 Отговор
    Като да не сме чували за отряд 731 и зверствата му, пък и за това как САЩ след войната, приютява маса военно престъпници.
    Понастоящем японците живеят в някаква нова сай-фай диктатура. Да не си обикновен човек там! Поради тази причина, а и порди други вероятно, са в демографска криза без прецедент, в това отношение са по-зле и от нас дори. Поради тази причина някои корпорации организират за служителите си групови сексуални мероприятия на полза роду. Откачена работа!
  • 49 Ом Рам

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Това беше и причината":

    Япония не е забранила исляма, не зная кой и защо пусна този слух. В Япония по принцип трудно се пребивава, те поначало са си расисти и никак не са толерантни към белите, а особено белите отрепки.

    Коментиран от #58

  • 50 goni

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Груйо":

    Половината да са забременели и родили...! А, аз се чудя защо на Германия нещата не вървят!:) Да имаш някакви данни, колко рускини са изнасилени от германци?! Или германците са карали на чекии?!:) Eбали са наред! Вследствие на което СССР печели войната!:) Благодарение разбира се на помощта на UK и САЩ . На техните войници не им се налагало да изнасилват. Германките са им се отдавали с удоволствие!:)
  • 51 Ели

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гад":

    До Гад. Много хубав и точен ник си си избрал. Колко низко е да противопоставяш една човешка трагедия на друга. Нещо присъщо на платените тролове, които ни облъчват на копи пейс с омраза и негативизъм.

    Коментиран от #53

  • 52 Гад

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Така ли е апап":

    Впечатлен съм как разказа биографията си от второ лице, ед.ч.
  • 53 Гад

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "Ели":

    Не е ниско Ели, когато четеш как рубладжийска медия представя толкова едностранчиво събитията. Значи Японците са изроди пък съветските войници ангели небесни. Та се опитвам да отворя очите на хората за истинската реалност. За някои може да съм Гад, за други просто реалист. Но тя и реалността е гадна.
  • 54 Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ммм Даа":

    То излиза че джапките по време на войната са ебали друго не са правили Не че са прощавали на завладените ама не е нужно да си пък и измисляте
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Balgarin

    1 0 Отговор
    Rusnazite iznasilvahA hilyadi balgarski geni,koito komunistite I'm byaha potgotvoli predvatitelno.
  • 58 Много логично и правилно

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ом Рам":

    ИСЛЯМЪТ Е ЗАБРАНЕН В ЯПОНИЯ.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.