Last news in Fakti

29 Април, 2020 19:50 1 593 3

Зелена светлина за мачовете от Бундеслигата

  • бундеслига-
  • футбол-
  • коронавиус

Ако концепцията бъде изпълнено пълноценно, това ще подсигури здравето и сигурността на играчите, треньорите и обслужващия персонал

Зелена светлина за мачовете от Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС


Планът за подновяване на мачовете от Бундеслигата на 9 май се доближи още повече до успешна реализация, след като днес получи зелена светлина и от Министерството на труда на Германия. Според идеята на Германската футболна лига остатъкът от сезона в първите две нива на футбола ще се играе в цялостния си вид, но при закрити врати.

"Ако концепцията бъде изпълнено пълноценно, това ще подсигури здравето и сигурността на играчите, треньорите и обслужващия персонал", заяви министърът на труда Бьорн Бьонинг. "Планът на Лигата е разумен, минимизира рисковете и поради това е приемлив по отношение на здравето и сигурността на работното място", допълни Бьонинг.

Крайното решение за подновяването на Бундеслигата ще се вземе от правителството след видеоконферентна среща на канцлера Ангела Меркел с министрите в четвъртък. Рестартирането на германското първенство ще бъде светъл лъч за феновете на футбола в Европа, след като в рамките на седмица стана ясно, че две от силните първенства на континента - тези на Франция и Холандия, няма да бъдат завършени заради пандемията от COVID-19.

Към момента Висшата лига на Англия, испанската Ла Лига и италианската Серия А също планират да довършат сезона, но по-рано днес спортният министър на Италия призна, че подновяването на Серия А изглежда все по-трудно осъществимо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    0 0 Отговор
    Изкашлят си белия дроб но играят
  • 2 Ръмпези

    1 1 Отговор
    КАТО СИ ПОЗНАВАТ НАЦИЯТА Е ЛЕСНО..ТРУДНО Е КОГАТО ХЕМ НЕ ПОЗНАВАШ НАРОДА СИ, ХЕМ НЯМАШ ИДЕИ...
  • 3 Munchen

    0 0 Отговор
    Супер, дано стане!