Last news in Fakti

10 Март, 2021 14:00 1 854 1

Групово ваксиниране във Ferrari и Mercedes преди старта на сезона във Формула 1

  • ferrari-
  • mercedes-
  • формула 1-
  • коронавирус-
  • ваксини

Все още не е ясно кои от останалите отбори ще се възползват от възможността да получат ваксини преди старта на уикенда

Групово ваксиниране във Ferrari и Mercedes преди старта на сезона във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Служителите и шефовете в отборите на шампионите от Mercedes и Ferrari ще получат възможността да се ваксинират преди началото на състезателния уикенд в Бахрейн, където на 28 март ще бъде даден и стартът на сезон 2021 във Формула 1. Островната държава от Близкия изток имаше желание да ваксинира всички хора, които ще присъстват на първия старт от годината, но от управата на Формула 1 не се съгласиха със задължителна ваксинация с претекста, че всеки трябва да изчака своя ред, както е по план, без значение за каква организация работи.

Въпреки това отборите на Mercedes и Ferrari са дали съгласие да ваксинират своите служители с ваксини на Pfizer-BioNTech, осигурени от Бахрейн. Пилотът на Ferrari Шарл Льоклер изкара коронавирус и няма да се подлага на ваксинация, но новият му съотборник му Карлос Сайнц ще го направи. Същото се отнася и за голямата звезда на Mercedes и седемкратен световен шампион Люис Хамилтън, който дори пропусна състезание заради прекаран коронавирус, но съотборникът му Валтери Ботас би трябвало да се ваксинира.

Все още не е ясно кои от останалите отбори ще се възползват от възможността да получат ваксини преди старта на уикенда, като има и други пилоти и служители, които вече са изкарали вируса и няма да се ваксинират, както Леклер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВирОсолог

    4 2 Отговор
    c0vid Е ИЗМАМА КАКВИ ВАКСИНИ КАКВИ 5 лева❗❓❗❓❗❗❓