Last news in Fakti

4 Март, 2021 13:51 1 977 4

Porsche и Volkswagen влизат във Формула 1?

  • формула 1-
  • porsche-
  • volkswagen

Формула 1 вече планира до 2025 да премахне пластмасата за еднократна употреба и множество други еко-мерки, а голямата цел на шампионата е да постигне въглеродна неутралност до края на десетилетието

Porsche и Volkswagen влизат във Формула 1? - 1
Снимка: БГНЕС

Aвтомобилните производители Porsche и Volkswagen обмислят възможността да започнат дейност във Формула 1, ако следващите правила за двигателите, предвидени за 2025 година, промотират използването на биогорива, информира Би Би Си.

Формула 1 вече планира до 2025 да премахне пластмасата за еднократна употреба и множество други еко-мерки, а голямата цел на шампионата е да постигне въглеродна неутралност до края на десетилетието. Това може да се случи с хибриден двигател с нулеви въглеродни емисии, а този план допада на Porsche и Volkswagen.

"Ако тези намерения бъдат реализирани, ние ще обсъдим следващите ни стъпки в моторните спортове. Porsche и Volkswagen следят внимателно постоянно променящите се тенденции във всички състезателни серии. В това число попадат и очакваните промени в двигателите на Формула 1 от 2025", заяви вицепрезидентът на Porsche Моторспорт - Фритц Енцингер.

Формула 1 започна тестовете на новите горива от биомаса през миналата година.

"Първата стъпка е да начертаем план с конкретни стъпки за въвеждането на хибридни двигатели. Целта ни е да намалим вредните емисии и да има истинска полза от моторните състезания", каза директорът от Формула 1 Рос Браун през месец декември.

"Смятам, че крайният резултат може да бъде постигнат със следващата генерация от двигатели, която може да съвместява хибридна технология и биогорива".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 накойдагоподам

    6 2 Отговор
    и на формулата посегнаха зелените талибани и ще и разкажат играта...
  • 2 Авто

    3 2 Отговор
    Следващата формула ще е с тесли
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор
    Ами те вече направиха формула "Е" ! Звукът е отвратителен, сменят направо втори електрокар в бокса и последните две обиколки се дебнат с по 3-5% заряд на батерията ! Не, мерси!
  • 4 1234

    3 1 Отговор
    Формулата приключи като спорт... С е или без е. Откак я купиха американци я ос раха като всичко, до което се докопат!