8 Август, 2021 16:58 2 800 23

Венци Стефанов: Българките са железни!

  • стефанов-
  • славия-
  • кралев-
  • успехи-
  • олимпиада-
  • медали-
  • злато-
  • представяне-
  • коментар

"Кралев като поема отговорността за успехите, да поеме и за неуспехите", заяви босът на Славия

Венци Стефанов: Българките са железни! - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде коментар пред Sportal.bg за снощната загуба на "белите" от Ботев (Пловдив). Шефът на най-стария столичен клуб отвори дума и за българските успехи на Олимпийските игри в Токио.

"Ядосах се от загубата от Ботев, естествено, защото отборът ни играе добре, но няма резултатност. Какво да правим, има го и това във футбола. Като не вкараш, ти вкарват. Сигурен съм, че момчетата ще се вдигнат.

За Олимпийските игри искам да кажа, че явно в България мъжете са на изчезване. Красен Кралев не е имал решаващата роля, добре е тези, които ще управляват държавата да помислят за младите, за спорта и здравето, защото оттам се тръгва. Отговорни за успехите са състезателите и треньорите им. Кралев като поема отговорността за успехите, да поеме и за неуспехите.

Защото при мъжете виждате, че сме крак от маса, един няма за кадем. Тайсънчето можеше нещо да постигне, но взе да носи табелата за край на колоната. Видя се, че жените са номер 1 в България. Това трябва да е гордост за хетеросексуалните мъже, които трябва да се стараят да достигнат техните успехи. Българката е желязна!

В художествената гимнастика имаме страхотни традиции и две големи ръководителки в лицето на Илиана и Мария Петрова, които са достойни ученички на Нешка Робева и Мария Гигова. В този спорт имаме традиции, приемственост и таланти, щеше да е престъпление момичетата да не бяха спечелили.

Учудва ме отстъплението на България в щангите и борбата, говоря за мъжката борба, където винаги сме били силни. Гледах запис на награждаването, казвам ви… наистина голяма работа! Едно време така се радвах на златния медал на Георги Костадинов и сребърния на Ангел Ангелов в бокса, на Йордан Биков в щангите, това беше през 1972 г. След това Таня Богомилова - Златната рибка на България.

Големи спортисти имаме. Талантлива нация сме, ама нещо мъжете почнаха много държат на това да си обръснат краката и да си направят някаква изшилена прическа, брада да има задължително. Бръснати крака и бради, а успехи "домани". Казвам си това, което мисля.

Пак казвам - следващите управляващи да погледнат сериозно към спорта и да се наблегне на мъжките дисциплини, че явно Кралев е държал само на женските спортове", заяви Венцеслав Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виталия

    29 4 Отговор
    Браво. Точен коментар!

    Коментиран от #19

  • 2 Дельо Хайдутин

    4 1 Отговор
    И ,,моя,, е железен.За ,,железни,,.
  • 3 Обективно

    28 4 Отговор
    Така е.Няма казарма,няма мъже.

    Коментиран от #15

  • 4 Пламен

    8 1 Отговор
    Жените да силния пол
  • 5 Пурко

    22 3 Отговор
    Забрави само за грозните татуси и пиърсинг! Кога да тренират мъжете като по цял ден се епилират, рисуват, офирмят и боядисват брадите си, дупчат се с халки и накрая смучат наргилета в чалга дискотеката и си правят селфита като кифли за инстаграма! Връщане назад няма като че ли! Чини ми се че по-зле ще става от към Мъжете в тази държава!
  • 6 Някога

    11 0 Отговор
    прeз 60-тe и 70-тe ce прoвeждaхa cрeщи пo лeкa aтлeтикa мeжду гигaнтитe CAЩ и CCCР. В някoи двубoи при жeнитe фoрмaтът бeшe CAЩ, CCCР и Бългaрия. В нaшия oтбoр учacтвaхa: Диaнa Йoргoвa, Йoрдaнкa Блaгoeвa, Ивaнкa Хриcтoвa, Йoрдaнкa Дoнкoвa, ... Нe ги пoмня вcичкитe! Някoй cпoртeн журнaлиcт би мoгъл дa дoпълни!?
  • 7 Jjj

    1 8 Отговор
    М@йка ти да еб@ шарден долен.
  • 8 8888

    5 3 Отговор
    Браво от всичко разбира,сигурно и гимнастика е играл
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    1 2 Отговор
    Не виждам славистки в ансамбъла нещо.
  • 11 Лукреция

    6 4 Отговор
    Най- ми е кофти, че Бойко няма да може да ги събере медалистките и да каже пред събралото се журналистическо множество в Министерски съвет " ей тия златни деца съм отгледАл за тия 10 години". А СЕГА ФИГУРАНТА ще извземе функциите. Ах, мъка, чак ми се къса сърцето!
  • 12 човек

    3 8 Отговор
    Това щанги, бокс ... са просташки спортове. Имали сме традиции и медали в щангите, защото нормалните интелигентни хора и джентълмените не са се занимавали с щанги. Желаещите да вдигат щанги са малцина простаци и неудачници, от които нищо друго не е ставало по живково време. И там конкуренцията е била слаба. Срам ме е, от това, че България е била шампион в просташките щанги. Олимпийския комитет нали щеше да ги маха от олимпийските спортове. Умните и кадърни хора се занимават с джентълменски спортове като лека атлетика, плуване, тенис ... футбол. Бокса е дивашко насилие, хората в България се възмущаваме и забраяваме кучешките борби. А се "гордеем" с забележете жена боксьорка олимпийска шампионка. Пребила и разкървавила лицата на дузини красиви жени. В природа на жената е да е милосърдна медицинска сестра грижеща се за болни или пребити хора. Не е в природата на жената да пребива други хора и жени. Бокса е спорт на гетата в САЩ и Великобритания. Чичо Венци като му харесват толкова щангите и щангистите. Защо се занимава с "проиводство" на млади футболисти и с футболен отбор. Да се занимава с щангисти. Както се казва "Интереса клати феса". Венци нито може да изкара пари в щангите, нито да печели обществено положение. Нито пък има млади кандидати искащи да градят кариера на простак щангист. Предпочитат да са високоплатени простаци футболисти. Във футбола конкуренцията е голяма, но и приличните работните места са много голям брой. В България има работни места

    Коментиран от #17, #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай Ганьо

    0 9 Отговор
    По точно съдиите които орязаха Русия давайки на България
  • 15 човек

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Обективно":

    Казармата не проивеждаше мъже, проивеждаше роби, крепостни и нагаждачи към МАсва. Ако имаше мъже, намаше да сме 45 години съветска република. Че и още 20 и кусор години след това. И да търпим МАсква да ни управлява чрез овчаря майкопродавец простака Тодор Живков. Да си мъж означава да не слушаш никой, да изпълняваш чужди заповеди не е мъжко. Още повече, когато заповедите идват от по-прости от теб. Типичен пример е "мъжа" Томислав Дончев, който десетина години изпълнява каквото му разпореди по-простия от него ТУЛУП "ЧЕНГЕ-МУТРО-ГЕНЕРАЛ" от пожарната.

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Античовек

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "човек":

    Художествена гимнастика, плуване, гребане, висок и дълъг скок!? Какви тъпото сте сътворил, драги ми смехурко? Не знаех, че тежката атлетика и бойните спортове са за плиткоумни и изостанали!
  • 18 Примитивно

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "човек":

    Навремето един италиански "журналист" беше написал подобни глупости: "Успехите на спортистите от СССР в борба и щанги следва да се дължат на примитивизма на съветските народи!"
    И му отговориха: Добре, а как да си обясним това, че италианците нямат световен шампион по шахмат?
  • 19 хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Виталия":

    Ти не си българка...
  • 20 дъртак

    0 1 Отговор
    Бат Венци пак го е напънало и затова бърза към метеното. За какви следващи говори ,че то от тюрлюгювеч манджа не става бе, шимба такъв.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "човек":

    Ти бил ли си войник ?Не пиши простотии.Сега като няма казарма гледам само борци за независима България се навъдиха.Като мравки се нижат до "Козяк"16.
  • 23 ДОКО

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРКИТЕ СА ЖЕЛЕЗНИ ОСОБЕННО В ЧОБАНСКИТЕ СПОРТОВЕ..ДОПЪЛНИ ДОКО