Last news in Fakti

2 Януари, 2022 20:00 1 075 1

„Чайките“ пратиха Евертън в борбата за оцеляване

  • брайтън-
  • евертън

„Карамелите“ пропуснаха дузпа в хода на мача

Евертън се превърна в един от изненадващите клубове, които ще се борят за оцеляване през този сезон, след като инкасира нова загуба в домакинството си на Брайтън.

„Чайките“ поведоха с 0:2 още до средата на първата част, благодарение на МакАлистър и Бърн, докато Доминик Калвърт-Люин пропусна дузпа при завръщането си от дългосрочна контузия.

След почивката „карамелите“ все пак направиха опит, да се върнат в мача. Гордън върна едно попадение, а МакАлистър отново възстанови аванса от две попадения на своя тим.

Гордън оформи крайното 2:3 в 76' и макар играчите на Рафа Бенитез да се постараха много, те останаха на губещата страна.

Евертън вече е на по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до горната половина на таблицата и макар да звучи нелепо, отборът е сериозно застрашен, ако не промени нещо драстично в играта и резултатите си.

Брайтън пък може скоро да си гарантира спасението, макар да е изминала едва първата половина от сезона, защото тимът има актив от 27 точки и чисто на хартия може да бъде считан за претендент за място в европейските клубни турнири.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    1 0 Отговор
    Няма клуб в който Бенитес да е бил треньор и да не е съсипал.