Last news in Fakti

2 Януари, 2022 20:45 1 551 3

Челси и Ливърпул се карат - Манчестър Сити печели

  • челси-
  • ливърпул-
  • манчестър сити

Битката за титлата се превръща в надпревара от един

Челси и Ливърпул се карат - Манчестър Сити печели - 1
Снимка: БГНЕС

Дербито на кръга в английската Висша лига между претендентите за титлата Челси и Ливърпул приключи в полза на лидера Манчестър Сити, след като и двата клуба не успяха да се победят.

„Мърсисайдци“ започнаха шокиращо срещата с два гола на Мане и Салах, току преди двамата да заминат за Купата на африканските нации.

До края на полувремето обаче „сините от Стамфорд Бридж“ отговориха подобаващо и възстановиха равенството след попаденията на Ковачич и Пулишич. Това на хърватина бе особено красиво, защото той стреля от воле извън наказателното поле, за да прати кълбото в сглобката зад вратаря Келахар.

През втората част всички очакваха импулсът да бъде на страната на домакините, но отбора на Юрген Клоп се отърси от шока на късните попадения и не позволи да се стигне до пълен обрат.

Срещата в крайна сметка приключи 2:2 и точките бяха поделени, но така Ман Сити се откъсна на върха с цели 10 точки пред втория Челси.

Клоп и Тухел имаха своите причини да негодуват преди мача, защото редица основни фигури отсъстваха по здравословни, административни и дисциплинарни причини.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МърсиСайд

    1 5 Отговор
    абе тия в студиото кьорави ли са, на ковачич гола чист късмет, 100 удара да ритне по същия начин, абсурд да вкара, а и фала беше фалшив, тия взели да превъзнасят как челси заиграли, тралала...........пристрастни дървени философи.
  • 2 Фен

    0 3 Отговор
    По- договорен мач между приятели- треньори не бях гледал. Като през август 2021 ва. И двата отбора са спрели и заспали. Не могат да победят отбори от зона- изпадащи, но ще "стават" шампиони!
  • 3 пешо

    2 1 Отговор
    за това, което направи садиста мане в 15-тата секунда, обикновено показват червен картон. съдията нито беше строг, нито справедлив. иначе - пуля бяха гола водица през по-голямата част от времето... точно като нас.