Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 09:52 1 104 2

Ето кой е отборът с най-лоши показатели в цялата история на Шампионската лига

  • рейнджърс-
  • шампионска лига-
  • футбол

Тимът от „Айброкс“ загуби и шестте си мача, като в тях вкара 2 гола и допусна цели 22

Ето кой е отборът с най-лоши показатели в цялата история на Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Шотландският Рейнджърс загуби с 1:3 в домакинството си на Аякс и по този начин сложи край на безславното си участие в Шампионската лига. Столичани записаха името си в историята, но с негативен оттенък, след като официално вече са отбора с най-лоши показатели в цялата история на турнира, откакто той включва групова фаза. Тимът от „Айброкс“ загуби и шестте си мача, като в тях вкара 2 гола и допусна цели 22.

Рейнджърс стартира груповата фаза с поражение с 0:4 от Аякс в Амстердам. Последваха загуби с 0:3 от Наполи у дома и 0:2 от Ливърпул на „Анфийлд“. Ответният двубой с мърсисайдци седем дена по-късно завърши с истински погром - 1:7. В предпоследния кръг „сините“ от Глазгоу отстъпиха с 0:3 при визитата си в Неапол, а снощи не успяха да се противопоставят на Аякс и на собствен терен.

Досега антирекордът в груповата фаза се държеше от Динамо Загреб, През сезон 2012/2013 хърватите загубиха всичките си мачове в компанията на Реал Мадрид, Олимпик Лион и Аякс, като регистрираха голова разлика 3:22.

През тази година имаше и друг отбор, който не спечели нито една точка в групите - Виктория Пилзен. Чешкият първенец имаше малшанса да се падне с Байерн Мюнхен, Интер и Барселона, а в шестте мача вкара 5 гола и допусна 24.

В класацията за най-слабо представяне в Шампионската лига фигурира и родният Левски. Българският тим влезе в групите през 2006-а година, когато тогава негови съперници бяха Челси, Барселона и Вердер Бремен. „Сините“ допуснаха шест загуби при голова разлика 1:17.

През 2010-а година Жилина и Бешикташ през миналия сезон също загубиха всичките си мачове с голова разлика минус 16, а още по-лошо беше представянето на Спартак Москва през сезон 2002/2003, когато руският гранд остана на дъното в група с Ливърпул, Валенсия и Базел без точка и с голова разлика 1:18.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    3 0 Отговор
    Говедата вече са евро полуидиоти 🐃
  • 2 Късо име

    2 0 Отговор
    Вечно в вторите отстъпват в калсацията!