14 Октомври, 2024 23:43 416 2

Германия излъга Нидерландия, Левелинг с дебютен гол

  • германия-
  • нидерландия-
  • футбол-
  • лига на нациите

Единственият гол в Мюнхен вкара дебютантът Джейми Левелинг в 64-ата минута

Германия излъга Нидерландия, Левелинг с дебютен гол - 1

Германия победи Нидерландия с 1:0 в мач от Лига А на Лига на нациите. Единственият гол в Мюнхен вкара дебютантът Джейми Левелинг в 64-ата минута. Попадение на крилото на Щутгарт беше спорно отменено още във вратата минута.

С успеха Бундестима събра 10 точки и е лидер в своята група, като вече си осигури място на четвъртфиналите на турнира. Нидерландия е втори с 5 точки.

Преди началото на мача Мануел Нойер, Томас Мюлер, Илкай Гюндоган и Тони Кроос бяха почетени, след като се отказаха от националния отбор след края на Европейското първенство.

Германия излъга Нидерландия, Левелинг с дебютен гол

Германия започна вихрено мача и вкара още във 2-ата минута. Тогава Йозуа Кимих се пребори за топката отдясно, а в наказателното поле Йорел Хато и Мики ван де Вен не се разбраха. Серж Гнабри успя да отклони към Джейми Левелинг, а дебютантът в Бундестима със силен удар прати топката във вратата. След намесата на ВАР обаче голът беше отменен заради засада на Гнабри, но повторенията обаче не убедиха къде точно е тя.

В 11-ата минута домакините организираха поредна добра атака. Тим Клайндийнст намери Максимилиан Мителщет отляво. Защитникът нанесе силен удар, с който Барт Фербрюген се справи. Малко след това удар с глава на Клайндийнст след центриране на Антонио Рюдигер премина покрай вратата.

Германия излъга Нидерландия, Левелинг с дебютен гол

В 27-ата минута пред Германия се откри нова добра възможност за гол. Кимих напредна отдясно, стигна до аутлинията и пусна към точката за изпълнение на дузпа, където Джейми Левелинг нанесе удар, но защитник изби от голлинията. От последвалия корнер Рюдигер нанесе слаб удар с глава, с нкойто не затрудни Фербрюген. Малко след това силен шут на Клайндийнст профуча покрай вратата.

В 37-ата минута Фербрюген се справи с удар с глава на Анджело Щилер. Две минути след това Кимих отправи удар от далечна дистанция, но не затрудни стража на "лалетата".

Германия излъга Нидерландия, Левелинг с дебютен гол

В 41-ата минута гостите не успяха да разиграят пред собствената си врата. Тимбер подари топката на Гнабри, който обаче не успя да овладее и да остане сам срещу врататя. Малко след това Клайндийнст не успя да засече остро центриране на Гнабри отдясно.

В началото на втората част Гнабри пропусна нова добра възможност за гол. Нападателят получи от Кимих в наказателното поле и от удобна позиция не успя да нанесе хубав удар, като прати топката над вратата.

В 64-ата минута логичното се случи и Германия поведе. Кимих центрира от корнер, като Клайндийнст опита удар с глава. Защитник изчисти с крак, какт топката попадна право в Джейми Левелинг. Крилото на Щутгарт с мощен удар в горния ляв ъгъл вкара за 1:0 с дебютния си гол за Маншафта.

Германия излъга Нидерландия, Левелинг с дебютен гол

В 75-ата минута Симонс напредна отляво, навлезе навътре и нанесе силен удар, който срещна горната греда. В 83-ата минута Мителщет получи отляво и потърси далечната греда. След рикошет топката премина на сантиметри от целта.

В 90-ата минута Бауман се отличи със страхотно спасяване след удар от средна дистанция на Дониел Мален.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бою циганина

    0 0 Отговор
    тук заложих на турко-африканците от берлин и пак съм на +
  • 2 гробар

    1 0 Отговор
    Най-лесен е козлодуйския паразит. Като пyкнe съседите ще разберат по вyнята и ще разбият врата. ще се е надул, навсякъде ще има буболечки , гнойни течности ще изтичат от пукнатия му от трупни газове търбух. Ще го турят в един чувал и ще се доразложи в трупната ми ферма.