Last news in Fakti

8 Декември, 2022 10:14 2 191 5

Проектът за автомобил на Apple отново забуксува

  • apple-
  • електромобил

Американският ИТ гигант за пореден път отложи пускането на собствен електромобил

Проектът за автомобил на Apple отново забуксува - 1

За първи път Apple обяви разработването на своя собствена електрическа кола през 2014 година, когато проектът беше с кодовото име Titan. Първоначално се предполагаше, че това ще бъде автономна кола без обичайното управление, но след това тази идея беше изоставена.

Датата на пускане на модела беше отлагана няколко пъти, а сега Bloomberg съобщава, че електрическият автомобил ще излезе на пазара не по-рано от 2026 година, тоест 12 години след началото на работата по него. В същото време от компанията обещават да разкрият екстериора догодина.

Последните новини за електрическата кола на Apple са от това лято. Тогава беше съобщено, че ИТ гигантът е наел един от водещите мениджъри на Lamborghini Луиджи Тараборели. Той има пръст в създаването на модели като Urus, Huracan и Aventador, а също така е работил и върху "офроуд" версията на Huracan - Sterrato , която дебютира в края на ноември.

В допълнение към Тараборели, Apple преди това привлече бивши инженери от Tesla, Ford, Rivian, Volvo, Mercedes-Benz, McLaren, Porsche и Aston Martin, които да работят активно по проекта за създаване на електрически автомобил.

Имаше и слухове за технологични партньори. По неофициални данни Apple е водила преговори с Toyota, както и с южнокорейските SK Group и LG Electronics, но кой ще помага на американците, все още не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    5 4 Отговор
    Дизайнът е тотален соц...

    Коментиран от #3

  • 2 Е колко да е голяма тайна?

    5 3 Отговор
    Разбира се че партньорът е toyota. Автомобилния производител с най-голям опит за производство на електромобили. Ще пуснат първите си масови електромобили горе-долу по едно и също време - 2026 година, ако и този път не им мине котка път, като последните пет пъти, когато обявяваха някакъв срок.
  • 3 Дизайна е фалшив

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Това е само предполагаема картинка и няма нищо общо с действителността. То и за пикапа на тесла имаше много предполагаеми картинки, но никой не беше дори и близо до истината, която беше шокираща. Дано под apple ни изненадат с обратните емоции, спрямо тези от пикапа на Тесла.

    Коментиран от #5

  • 4 Хо Хо хо

    1 1 Отговор
    упъл не епъл.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.