29 Август, 2024 15:23 2 570 14

Петър Витанов пред ФАКТИ: БСП се нуждае от електрошок (ВИДЕО)

  • петър-
  • витанов-
  • нинова-
  • корнелия-
  • бсп-
  • борисов-
  • пеевски

За мен политическият процес, политиката у нас девалвира цялостно, казва социалистът

Петър Витанов пред ФАКТИ: БСП се нуждае от електрошок (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

БСП е изправена пред трус, който не може да си позволи. През 1989-а БСП имаше над 1 милион души, които ѝ симпатизираха. Тогава БСП можеше да издържи на трус, но днес партията не може да си позволи никакъв трус, защото той би бил смъртоносен. Ако тогава не сме имали съмнения относно трансформацията на партията, то днес се опасявам, че сме буквално пред политическа гибел. 150 000 души застават сега зад БСП, а сред тях има откровени поддръжници на Корнелия Нинова, ниновисти. С нейното отстраняване те автоматично ще се изтеглят, а от друга страна широко прокламираното обединение на лявото може би ще върне други. БСП има нужда от електрошок, защото иначе трудно може да оцелее. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Петър Витанов, бивш евродепутат от БСП.

„За мен политическият процес, политиката у нас девалвира цялостно. Държавата е в състояние на разпад. Самата политическа система девалвира, защото виждаме, че чисто политическото се измества от отделната личност. А сега политика около личността вече се прави в tiktok. Това привлича избиратели. А цялата тази девалвация на политиката води до това се формират групи, които буквално са френски групи. Това не са политически осъзнати хора, това са фенски екзалтирани групи, които харесват поведението на един или друг човек. Такива фенски групи си има Бойко Борисов, в по-малка степен Корнелия Нинова, сигурно си има и Делян Пеевски. В БСП положението е наистина доста драматично“, добави Витанов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алибаба

    10 7 Отговор
    Какъв шок бе?90процента от настоящите ви избиратели са пенсионери
  • 2 честен ционист

    7 12 Отговор
    Баце прати БСП на електрическия стол още 2007 год.
  • 3 Нинова е мъжко момиче, което не

    14 8 Отговор
    прави компромиси срещу олигарси и предатели!

    Коментиран от #5

  • 4 Трол

    6 5 Отговор
    БСП се нуждае от дефибрилатор.
  • 5 БеСПишко

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нинова е мъжко момиче, което не":

    Тя самата има минало на крупен приватизатор и човек на Костов. Станишев я уволни с подозрения за подмолни сделки. Компромисите тя много добре ги е усвоила, но не в партиен интерес!
  • 6 Витанов

    4 3 Отговор
    Витанов, не е лошо преди да се говори да се проверяват фактите, защото се става за смях... През 1990г. на изборите бсп имат 2 887 766 гласа, което е доста по-различна бройка от 1 000 000, но явно сегашните политици говорите колкото да кажете нещо, а не дали е вярно...

    Коментиран от #11

  • 7 Кондарев

    0 0 Отговор
    Иска ИДЕОЛОГИЯ.
  • 8 Павлик

    8 1 Отговор
    Малко са хората симпатизирали на БКП до 1989г.Системата беше настроена стриктно-или си тях,или против.Натиска започваше още в трети курс от следването.А имаше и разпределение.Откажеш ли да станеш член на БКП,отиваш в Тервел,Търговище или Тетевен.А казармата я караш в Звездец!Аз бях един от системата.Никой не си и представяше дори на сън,че Москва ще падне.Нямаше абсолютно никаква опозиция.Само за виц насочен срещу БКП-изчезваш.Всеки втори беше доносник на ДС.
  • 9 Имате нужда от шокова терапия!

    3 0 Отговор
    След много години , прилагане на шок без терапия за българските избиратели , си го получаеате обратно! Вече е трудно да добарате кокала , изградихте по-добри наследници! Напред към светлото бъдеще! За някой
  • 10 Стара чанта

    4 0 Отговор
    Петърчо, тези, дет ги визираш-през 1989г. - повечето от тях измряха . Добре, че границите на живота и за хората са ограничени. Та и за в бъдеще трябва да се съобразявате с това
    ,което не подлежи на натиск, агитация, купуване и др. далаверки...😭
  • 11 Витя

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Витанов":

    Така е.1млн.с партийни книжки,плюс техните семейства,и сметката излиза.Тогава за БСП гласува и войската.Познавам фанатици по върли от комунистите."Такива бяха времената"-обобщи Добри Джуров.
  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 0 Отговор
    НАИСТИНА ДВАМАТА ИДИОТИ .....,..,....... "ГУЦАТА" И "ФРЕД ФЛИИНСТОУН" СЕ НУЖДАЯТ ОТ ЕЛЕТРОШОКОВИ ПАЛКИ И .................. БЕГОМ В КОТИЛОТО НА МИСТЪР КЕШ ............. ФАКТ !
  • 13 Витанов Виденов

    1 0 Отговор
    Влезе в Европарламента. Хапна си добре и забрави, че ние те пратихме там.присъстеал съм на твои срещи преди да станеш евродепутат. Имаше пламък, жар в очите и думите ти. Сега Вигенин те превъртя и се загуби политически. Жалко имаше шанс

    Коментиран от #14

  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Витанов Виденов":

    ТРИМАТА ГЛУПАЦИ ............... ВИГЕНЧО , ГУЦАТА И ФРЕД ФЛИИНСТОУН СА ............... ЛИZAЧИ НА МИСТЪР КЕШ ............. А ПЪК ТОЙ НА ПУТЛЕР ........... ФАКТ ! ............. С ТАКИВА ЛИZАЧИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ НИЩО ............... ФАКТ !