Last news in Fakti

29 Януари, 2017 09:56 1 464 11

Съюзник на Меркел иска вдигане на руските санкции

  • санкции-
  • германия-
  • хорст зеехофер-
  • русия-
  • ес-
  • сащ

Хорст Зеехофер се надява до края на годината санкциите да паднат

Съюзник на Меркел иска вдигане на руските санкции - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерът на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер – съюзник на християндемократите на канцлера Ангела Меркел – иска санкциите срещу Русия да бъдат вдигнати, съобщи „Ройтерс“.

Санкциите бяха наложени от Европейския съюз и Съединените американски щати след военната действия на руснаците в Украйна и анексирането на Крим.

Хорст Зеехофер заяви в интервю за вестник „Велт ам Зонтаг“, че мярката трябва да бъде премахнаха през тази година. „Призовавам за реалполитика, а не за дрънкане на оръжия“, заяви германският политик.

Ангела Меркел и други европейски лидера са на другия полюс и настояват санкциите срещу Русия да бъдат обвързани с напредъка на мирния процес.

„Трябва да се откажем от мисленето от XX век и да се фокусираме върху намиране на общи отговори за тероризма, миграцията и климатичните промени“, заяви Хорст Зеехофер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Penev

    8 1 Отговор
    Не очаквах, че Русия готви връщането на Крим на Украйна!
  • 2 goni

    4 5 Отговор
    За Крим не знам, ама съм сигурен че ще върне Кьонингсберг, ако Германия си го поиска!:) И да заедно с Предна Померания! Кой, знае защо Германия не си я иска!:) Как мислите, кои ще изреват на умрело при подобно развитие на нещата!:) Германия си получава свойто, Русия нейното!:) Сключват договор между двете страни за "Мир, дружба и взаймопомощт" и всичко става до болка познато!:) Подписвайки договора министъра на външните работи на Германия усмихнато произнася прочутата фраза на Виктория Нюланд малко преиначавайки я: "Fuc the USA"! След, което най-учтиво обяснява че го e казал, защото като цяла Германия е лудо влюбен в USA и няма търпение да се реализират нещата на практика!:) Руският му колега добавя че Русия е готова по всеки възможен начин да помогне на Германия да постигне мечтата си!:) Нали заради това са сключили договора, който този път по никакъв начин няма да нарушат!:) Дано всичко което съм написал до този момент са пълни глупости!:)

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 релито е такова

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Бъди сигурен че са глупости...
  • 4 Снабдителя

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Пич ти на какви наркотици си???
  • 5 99 стинки

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Нищо не се знае, може да изглежда като глупост сега, като нещо съвсем възможно след 2 години, и като нещо съвсем нормално след 5 или 10. А за да се върнат територии от Русия към Германия немците ще трябва да цакат мнооооого здраво, числа с мнооооого нули накрая.

    Коментиран от #6

  • 6 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "99 стинки":

    За какви територии става въпрос?
  • 7 Шляхтиц

    7 1 Отговор
    Имало и НОРМАЛНИ ХОРА все още в ГЕРМАНИЯ. Санкциите срещу РУСИЯ вредят повече на ЕВРОПА, отколкото на РУСИЯ. Вредите са повече за изнежените европейци, отколкото за изстрадалите руснаци, които са понесли много и са в състояние да понесат много. Претенциите за територии са отживелица. Обикновеният, НОРМАЛЕН човек иска да работи по професията и призванието си, да печели достатъчно за разумен, нормален живот и да се радва на деца и внуци. Териториалните претенции се използват от управляващите за разпалване на конфликти, от които полза имат само определен кръг хора. За обикновения човек остават жертвите, разрухата, нищетата и мизерията. Преди седемдесет, осемдесет години ЧАРЛИ ЧАПЛИН го е казал в гениалния си филм Великият Диктатор. За най-голямо съжаление, от както свят светува, под слънцето нищо ново.
  • 8 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    паднат ли санкциите значи путин е победил ,което е против цялостната европеиска политика и разбиране.след тази му победа ще последват нови негови начинания.нека европа си спомни чехословакия от 1938 и се замисли за украина днес.тва че крим и донбас ще се отцепят от украина няма да реши проблема с русия ,а ще го задълбочи,вкарваики света в много сериозен риск.жалко е че пред популизма се огъна маса народ по света и особено в щатите .русия не е алтеранитва на съвременния западен модел и ако се остави да настъпва на запад ще се стигне до глобален конфликт с огромни последици.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 9 хааахххххххаааааааааааааааааа

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Хаахааххааххаааа стояне ти направо удари в земята пропагандата на Работническо Дело -надмина ги бре...хаахааххааааа..."европейските разбирания" останаха само в празните ви глави соросоидни.......
  • 10 на Деса шушито

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Вече предизвикваш само смях и съжаление.
  • 11 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Стоене ,я пак да поясниш ,за Чехословакия ли става въпрос ,или за Чехия или Словакия. Щото едните бяха съюзници на немците , а при другите немците избиха около 1 000 000 души.
Новини по държави: