Last news in Fakti

9 Май, 2017 09:18, обновена 9 Май, 2017 12:09 8 858 67

Русия отбелязва Деня на победата (ВИДЕО)

  • парад на победата-
  • русия-
  • москва-
  • санкт петербург
Русия отбелязва Деня на победата (ВИДЕО) - 1
Снимкa: БТА/АР

С военни паради в Москва и в много други райони на Русия страната отбелязва Деня на Победата във Великата отечествена война, предаде ТАСС.

Парадът в Москва беше на Червения площад. В него тази година участваха около 10 000 души, 114 единици наземна бойна техника, но без обещаните 72 вертолета и самолета. За първи път в парада бяха включени отряди на общоруското военно-патриотично движение "Юнармия", девойки - курсанти от Военната свързочна академия "Будьони" и Военно-космическата академия "Можайски", както и военнослужещи от морската пехота на Северния флот.

Арктическата техника, която тази година за първи път е включена в парада, беше представена от зенитно-ракетни комплекси "Тор-М2ДТ" и зенитни ракетно-оръдейни комплекси "Панцир-СА".

По традиция в механизираната част на парада се открояваше танкът от Великата отечествена война "Т-34". След него преминаха многоцелеви бронирани автомобили "Тигър", универсални бронирани автомобили "Тайфун-К" и "Тайфун-У", бойна машина на пехотата на платформа "Курганец-25" и основна бойна машина на пехотата "БМП-3".

Следваше колона от съвременни танкове - "Т-14 Армата" и основният боен танк на руската армия "Т-72Б3". Артилерията беше представена от комплекси "Коалиция-СВ" и самоходни гаубици "Мста-С", ракетни комплекси "Искандер-М" и зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2" и "Тор-М2У".

Техниката включваше също десантни многоцелеви бронетранспортьори "Ракушка", бойни десантни машини "БМД-4М", зенитни ракетни системи "С-400", автономни пускови установки на ракетния комплекс "Ярс" и бойна машина на пехотата на платформа "Бумеранг".

По време на парада обаче стана ясно, че няма да участват авиационни сили. Причината е в неблагоприятните метеорологични условия над руската столица.

Въздушната колона трябваше да се оглавява от най-големия военно-транспортен вертолет в света "Ми-26", съпровождан от четири хеликоптера "Ми-8". Авиационната техника включваше също вертолети "Ми-28Н", "Ка-52" и "Ми-35", стратегически бомбардировачи "Ту-95МС", военно-транспортни самолети "Ан-124" и "Ил-76МД", изтребители "Су-35С", "Су-30СМ", "Су-27", "МиГ-29", "МиГ-31БМ", фронтови бомбардировачи "Су-34", "Су-24М", учебно-бойни самолети "Як-130".

На парада присъстваха руският президент Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, министърът на обраната Сергей Шойгу и други висши представители.

Путин направи обръщение към сънародниците си. Президентът отдаде почит на загиналите във войната, като положи венец на Паметника на незнайния войн в Александровската градина.

В Камчатка на парада за първи път участие взима бреговият оръжеен комплекс "Бастион". На парада в Хабаровск участват над 1700 души и 87 единици техника. В Симферопол в парада преминават пускови установки на зенитно-ракетните системи С-300 и бойни машини на реактивните системи за залпов огън "Град-М", а на парада в Севастопол участват 1300 души и 30 единици бойна техника. В Калининград военната колона също е оглавена от легендарния танк "Т-34".

В Санкт Петербург за първи път имаше въздушен парад, в който участваха 40 самолета и вертолета на оперативно-тактическата, армейската и транспортната авиация на Западния военен окръг. В парада на Дворцовия площад се включиха и над 4000 военнослужещи и над 100 единици бойна техника.

Освен паради ще има и заря на много места. В Москва ще бъдат изстреляни тази вечер 10 000 фойерверки, а в продължение на 10 минути от 72 салютни установки и 18 артилерийски оръдия ще бъдат произведени 30 залпа.

Ще има и много концерти. В Севастопол, на Крим, ще пее руската изпълнителка Юлия Самойлова, която не бе допусната от украинските власти да участва в конкурса Евровизия, започващ днес в Киев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SS Bulgaria SS Austria

    72 23 Отговор
    Може да сравним този парад с нашия и да се учим а не да режем суверинитет на скрап като Свинаров - междудругото същия сега заради това трябва да е в някой затвора.!
  • 2 Кики

    77 23 Отговор
    На всички, които желаят да видят това грандиозно събитие, пожелавам приятно гледане!
  • 3 Скорпион29

    62 23 Отговор
    Днес е ГОЛЯМ ДЕН за правдата.
  • 4 нпанов

    25 65 Отговор
    и накрая ще свършат като ссср

    Коментиран от #57

  • 5 Киро

    33 78 Отговор
    Банда пияници ще изкарат дъртите ламарини и ще се ежат на света.

    И кво?!

    Същото, като при Северна Корея и никой вече не им обръща внимание.

    Икономическия чатал се слага на врата и пълнят гащурите срочно, без дърти ламарини и крясъци по площадите.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ловеца на поршета

    36 49 Отговор
    Празнуват победа над нацизма а джуджето го возят в Mercedes Pullman!
  • 9 Боб

    50 17 Отговор
    Като гледам какви изказвания има виждам защо сме на това ниво. Не информирани и страшно тъпи. В момента водещи военни разработки и оръжие е руско. Това се вижда ив изказвания на воени от САЩ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Пеньо

    50 12 Отговор
    Честито на руснаците и на останалите съюзници във войната! Да припомня, че под признатият от руснаците документ за капитулация са се разписали маршал Жуков, британският маршал от авиацията Тедър, американският генерал Спаац и френският генерал Латр дьо Тасини. Акта е разписан на 08.05.1945г в 23.16 ч., но в Москва вече е 09.05.
    Който не помни историята е обречен да я повтори!
  • 12 Гост

    14 36 Отговор
    Гледали ли сте парад на китайската армия? Строевата им подготовка е две нива над руската.
  • 13 До ГЛУПАЦИТЕ

    51 21 Отговор
    Кирчо, ловеца, коня и всички еврогейски толераси, желая ви лек ден. Гледай те и плачете.
  • 14 Лукашенко

    37 24 Отговор
    Днес е денят на Европа.
    Честит празник на всички честни ,тродулюбиви и почтени българи .
    Ние сме част от Европа -били сме и винаги ще бъдем.
  • 15 Кики

    48 16 Отговор
    До Киро

    Точно Ти е трябвало да се родиш през 1921 г. в Русия, за да видиш за какво става въпрос! Милиони руснаци загинаха за да живеят неблагодарници като теб. Поне замълчи! Аман... изпуснах парада.

    Коментиран от #16

  • 16 Киро

    22 43 Отговор

    До коментар #15 от "Кики":

    Трол, нещо си се объркАл!

    За родените през 1921-ва в калната дупка Расия - кофти, много лош късмет!

    Какво имат общо ушанките с моя живот бе, човече дето не може да събере 2 и 2?
    Какво?
    Освен, че са избили цялата интелигенция на България, от какво точно ни освободиха родените през 1921-ва бе ??!

    То бива да си тъп, ама някои сте шампиони!

    Коментиран от #22

  • 17 Киро

    21 44 Отговор

    До коментар #7 от "ДО КУРЧО":

    Паметта на кои загинали да почетем?

    30-те милиона руснаци, дето Сталин е избил? (далеч повече от избитите руснаци от Хитлер)

    Или десетките хиляди Българи, цветът на нацията, избити от руснаците след преврата в България?

    Ти даже не знаеш какво е фашист бе, тръгнал да обижда на фашист...

    Коментиран от #63

  • 18 Авраам

    23 42 Отговор
    9 май е победа на сталинските психопати над хитлеристките зверове, а фашизмът е заменен с един ммного по страшен, ретрограден и жесток строй-комунизм! Тази истина е време да се казва ясно и разбрано!
    За справка: "Ледоразбивачът" на разузнавача от ГРУ Виктор Суворов!
    https://chitanka.info/book/5080-ledorazbivachyt
    А парадът в Москва е само едно перчене на Русия, което няма никакво значение за останалия нормален свят!
  • 19 Ушанката

    26 51 Отговор
    Ей, "Факти", вие с прякото предаване на парада в Москва какво целите?
    Да заобичаме Русия ли? Пфу!
  • 20 бббббб

    11 42 Отговор
    Нашия беше по -добър и с европейски ценности.В Руския се вижда много агресия.
  • 21 войник

    52 12 Отговор
    Всички, които не зачитат празника (Деня на победата) бих сложил в категорията "долни боклуци". Едно е да не харесваш Ленин, Сталин, Путин и СССР, а съвсем друго е да не се преклониш пред жертвата на толкова много хора, дали живота си, за да може днес изчадия като вас да леят помия. Не забравяйте и това, че много американци, англичани, французи и т.н. също са загинали за тази победа. Аз на този ден почитам и тяхната памет. Това не е ден само на СССР или Русия, ама много от Вас не го разбират. Ама както и да е, мърши винаги ще има. За съжаление и Бог пуска некачествена продукция ...
  • 22 Ярослав Станчев

    51 19 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Ако не бяха "ушанките" и теб сигурно нямаше да те има бе,смехурко.Дядо ти щеше да чука камъни по концлагерите,а баба ти щеше да плете пуловери от детска коса за великите арийци.Такива като теб заслужават Хитлер да беше победил и да се пържите в пещите на Аушвиц или да се задушавате в газовите камери на Бухенвалд.Руснаците са победители и имат право да си правят паради,а ние все сме от грешната страна и все сме преебани.Къде ти е натовската армия бе,охлюв?Това недоразумение на 6 май ли е великата някога българска армия?Къде ти е модерната американска техника?Къде ти е европейската защита на границата?
    Честит празник на всички.
  • 23 Kcaniba

    50 22 Отговор
    Честит 9 Май!!!
    Без победа - няма мир!!
    Без мир - няма Европа, обединена!!
    Без День Победы - няма Денят на Европа!!!
    Едните правят грандиозни Паради, с най съвършенната и наприднала техника!!
    Други - гейпаради и гордост...
    Да, така е киро и останалите...
    Слава!!
    Честит Празник!!
    Парада бе на ниво!!!

    Коментиран от #24

  • 24 Лукашенко

    29 46 Отговор

    До коментар #23 от "Kcaniba":

    Да ти кажа, Германия подписва капитулацията си на 8 ми май ,не на 9ти. И целия свободен свят тогава празнува Деня на победата.
    А Европа я има не благодарение на руската армия, а благодарение на американската . Ако не беше тя цяла Европа щеше да е погълната от Евразия- каквато винаги е била целта, и продължава да е цел и до ден днешен.

    Коментиран от #43

  • 25 ......

    26 15 Отговор
    Те така се прави, гледайте великите и се учете...

    Коментиран от #34

  • 26 Kcaniba

    10 21 Отговор
    Говорете ми
    тролове
  • 27 Браво

    28 14 Отговор
    Е тва е парад. Е това е водач. Краварите що не си изкарат гей армията да им се посмеем малко . И Тръмп не може да ги оправи тия хайлязи. Аз се чудя на тоя човек как се хвана на тая зган президент да става... Уважавам го ама голяма грешка.
  • 28 Иван

    17 35 Отговор
    Честит празник на комунистите,бившите такива и техните (може би) платени слуги.Апропо някой замислял ли се е защо на парада няма инвалиди от войната? В днешно време е разбираемо (измрели са от старост или са на 90 + год.),но дори и преди 30,40 пак е така.Не знаете?! Прочетете тогава за ,,сталинските самовари“.Това е „наградата“ ,която получават тези герои от комунистическият режим.Силно препоръчвам да прочетете също-А.Солженицин,В.Шаламов и В.Суворов.Много образователен е и филмът „Съветската история“.Ако и след това сте убеден фен на другарите Маркс,Ленин,Сталин........до Путин включително спешно потърсете специализирана психиатрична помощ.
    А между другото първият парад на победата в Брест 1939 г. е бил съвместно с нацистите (тога първи дружки на Др.Сталин).

    Коментиран от #36

  • 29 681 БЪЛГАРИЯ

    38 2 Отговор
    Честит 9 май на всички ! НО Да не забравяме Българските войници които са загинали и помагали на Русия ! БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ И ГОРДОСТ Е ЗА МЕНЕ !!!
  • 30 всемогъщия

    22 8 Отговор
    Aми като сме европейска държава за какво европа не ни купи самолети и танкове а ревем за стари трошки !! По изгодно е на големите държави да ограничават малките ,да бъдем зависими все от някой ,иначе като народ сме велики!
  • 31 681 БЪЛГАРИЯ

    31 7 Отговор
    Днес 9 Май е празник на Русия и половин Европа ! Не е редно да плюете по този празник колкото и да мразите руснаците макар ,че и аз ги плюя за някои работи ! Празниците трябва да се уважават !
  • 32 onq s konq

    9 32 Отговор
    ВИНАГИ ПОБЕДАТА ЗА ЕДНИ Е ЗАГУБА ДРУГИ.А след като БГ беше СЪЮЗНИК на Германия...каква победа да празнуваме?!

    Коментиран от #44

  • 33 До иван със Самоварите

    27 11 Отговор
    Абе Андрешко тия хора не са се били за пари ценностите им не са били нищожни като твоите Андрешко. Ти надали ще го разбереш. Погледни им БЕЗСМЪРТНИЯ ПОЛК и ако пак не можеш да разбереш какво е СЛАВА, ПОЧИТ и БЕЗСМЪРТИЕ то си нищожество.
  • 34 Гост

    4 14 Отговор

    До коментар #25 от "......":

    Откъде ли са намерили читав Ми 26? Двигателите му се произвеждат в Украйна, но износът им е забранен!
    Велики са!
  • 35 Иван

    7 21 Отговор
    Вместо да цъкате минуси ме оборете с факти.
    „Никой не е по сляп от онзи ,който не желае да вижда“ -С.Кинг
    И преди да ме наречете „кравар„ и др. ще допълня ,че съм от партизански род-дядо ми е бил ятак на партизаните и е разстрелян 1944,а баща ми (жив и здрав и до сега) е интерниран заедно с баба ми.Кой от вас поклонници на Путин може да каже това за себе си.
    Когато фактите говорят и боговете мълчат.
  • 36 Пеньо

    5 13 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    Иване, да накараш родоотстъпниците да прочетат историята по факти е мисия невъзможна. На тях кръгозора им е колкото на късоглед кон с капаци.
  • 37 125

    19 5 Отговор
    Язък ти за партизански род. Явно не са те възпитали в чест и ценности. Те са вечни. И не те нарекоха кравар а андрешко. И с право според мен

    Коментиран от #39

  • 38 Иван

    1 12 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=Rn7RcEMq16M
    Първият парад на победата!
  • 39 Иван

    4 14 Отговор

    До коментар #37 от "125":

    Ти чел ли „Андрешко“ ,че и ме обиждаш с това.Ще ти помогна,от Елин Пелин е.Аз съм го чел за разлика от тебе и не намирам нищо обидно.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Варна

    21 3 Отговор
    Както винаги грандиозен парад. Никой не го прави толкова добре колкото руснаците.
    Цял свят гледа парада в Москва. Той се е превърнал в нещо като атракция за всички.
  • 42 Трол

    18 2 Отговор

    До коментар #40 от "Реджеп Ердоган":

    В превод думите ти са да живее Турция,ходи си там, тука някои можем да режем такива гърла!
  • 43 Д'Мин

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "Лукашенко":

    На 8-ми подписват само пред американците. Зитова руснаците ги карат и на 9-ти,там са всички предстивители на държавите воювали срещу Райха. Подписалия капитулацията фелдмаршал виждайки френската делегация възкликва:"Не знаех, че и тези са ни победили!"
  • 44 на коня под опашката

    14 7 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Ама това се и техен празник, да си го празнуват ако искат искат и десет пъти в годината. Теб кой те кара да минаваш през Червения площад с нафтовата си печка,дефилирай си на село.
  • 45 Трол

    13 1 Отговор

    До коментар #40 от "Реджеп Ердоган":

    А и забравих,виж си на турски глагола,оставил си го в инфинитив-неспрегната форма, а Турция е в трето лице ед.ч. Да си оправиш граматиката на майчиния си език.
  • 46 Диди

    4 13 Отговор
    Миналото не трябва да се забравя,но ние трябва да гледаме напред,да градим бъдещето си. Честит празник на Европа.
  • 47 До бай Мин ли беше

    9 4 Отговор
    Ти на ново историята написа :)))) чак единия ден едни подписвали, другия други :)))) е така си ги драскате. Едно време не си бил редовен по история,а те влече като гледам :) питай някой в колко часа е подписана капитулацията и къде и сметни колко часа и коя дата е било в Москва :)))) и чак французите като дошли и немския генерал :))) локуми :)))

    Коментиран от #49

  • 48 кирил

    5 20 Отговор
    юдейско болшевишкия ссср се разпадна и загуби.това е факт.предстои разпад и на русия
  • 49 Д'Мин

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "До бай Мин ли беше":

    Така на 7 май в 2,41 часа актът за капитулация, който предвижда спиране на военните действия, считано от 8 май в 23,01 ч, е подписан от името на адмирал Дьониц,
    който Хитлер е обявил преди самоубийството си за свой наследник
    и от генерал Алфред Йодл, началник на Оперативния отдел на германския генерален щаб. От страна на съюзниците слага подпис американският генерал Бедъл-Смит, началник на съюзническия генерален щаб. Генерал Иван Суслопаров, шеф на съветската военна мисия във Франция, преподписва документа заедно с френския генерал Севез, който е поканен в последната минута да сложи името си като свидетел.
    На церемонията по подписването на пакта в Реймс присъстват 17 журналисти. Всички те се съгласяват под клетва да не оповестяват официално новината за срок от 36 часа. Информацията обаче изтича. И още на 8 май американският президент Хари Труман, британският премиер Уинстън Чърчил и френският лидер Дьо Гол обявяват официално победата.
    Тази капитулация вбесява Сталин
    който не е дал мандат на Суслопаров да подпише. И злополучният генерал изчезва при завръщането си в СССР. Причината за гнева на кремълския властелин е, че е пренебрегнат неговия любимец маршал Жуков, който е превзел Берлин. И настоява капитулацията на Третия райх да бъде потвърдена там. Съюзниците се съгласяват веднага - войната с Япония още не е свършила и те не искат да дразнят излишно Москва. Така на 8 май 1945 г. 23,16 ч в превърнатия в развалини град под прожекторите на съюзническите

    Коментиран от #51

  • 50 NATO

    8 21 Отговор
    Освен да "парадирад" с остарялата си съветска техника нищо друго не им остава на мужиците ... Със военен бюджет колкото на Саудитска арабия или Франция - картинката е на гол тумбак чифте пищови

    en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures

    Военния бюджет на САЩ е 10 пъти по-голям а този на NATO 15 пъти . А дори децата в детската градина вече знаят че който плаща той поръчва музиката .... Така че тоя парад е просто малко цирк за нахъсване на безмозъчните зомбирани копейкаджии и русофили дето все още вярват във великата съветска армия.

    Коментиран от #53

  • 51 Д'Мин

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "Д'Мин":

    И продължението:Така на 8 май 1945 г. 23,16 ч в превърнатия в развалини град под прожекторите на съюзническите медии началникът на генералния щаб на Вермахта фелдмаршал Кайтел, влязъл в залата с маршалски жезъл и монокъл на окото, подписва германската капитулация в сградата на военноинженерното училище в берлинското предградие Карлсхорст. От страна на съюзниците имената си слагат маршал Жуков, британският маршал от авиацията Тедър, американският генерал Спаац и френският генерал Латр дьо Тасини. Тук демонстриращият до този момент прусашко самообладание фелдмаршал Кайтел не издържа: "Как, и французите ли?! Само това липсваше!", се възмущава той. И не без основание, като се има предвид позорната капитулация на Франция през 1940 г.
  • 52 До д.мин

    2 2 Отговор
    Е виж как хунаво са го написали хората. Ми чети малко! Ти само копираш и слагаш тук да четем .! То хубаво ама и ти чети.
  • 53 Различен

    6 5 Отговор

    До коментар #50 от "NATO":

    Това е смешно!
    Военният бюджет е еди си колко????????? Не е важно колко е, а какво може да произведе дадената държава с тези пари!
    Един танк на Фащ може да струва 100 милиона, а реципрочния руски 5 милиона. Та какво сравняваш??

    Коментиран от #56

  • 54 Кики

    5 5 Отговор
    До NATO

    Ти, ако познаваш военната мощ на Русия, не би сравнявал военните бюджети на САЩ и Русия. Аман днес от такива,не можах и парада да гледам както трябва.
  • 55 Иван

    3 7 Отговор
    Въпрос към почитателите на Путин-Защо от 1945г.(вторият парад на победата,първият вече знаем,че се е състоял в Брест заедно с хитлеристите) до смъртта на Сталин няма други паради?
  • 56 NATO

    7 8 Отговор

    До коментар #53 от "Различен":

    Тоест ти се опитваш да ми обясниш че една Лада дето е произведена за 10к долара е по-добра (или съизмерима) от един Кадилак за 100к долара ?
    Ако сам си го вярваш това лошо няма но дори копейкаджиите не мисля че сте толкова прости парчета че да си го вярвате това ...
    Но така или иначе за ваше огромно съжаление България е член на НАТО а не на Варшавския договор - това е реалността колкото и да ви боли - свиквайте !
  • 57 гостуващ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "нпанов":

    За разлика от кого? Тя цялата планета е тръгнала да свършва благодарение на едни други психопати, от които са пропищяли всички нормални хора. Направете малко усилие да се поровите в чуждоезични сайтове да разгледате коментарите на обикновени читатели. Нищо че автоматичния превод е скапан - ако си по упорит и не се откажеш веднага, скоро започваш интуитивно да се ориентираш в чуждия език. Разкрива се една потресаваща ситуация-никое правителство НЕ е легитимно. Хората не харесват политиката на правителствата си, но не знаят какво да предприемат, защото смятат площадните изяви за неприемливи. Планетата е една огромна „тенджера под налягане"!
  • 58 Кики

    2 3 Отговор
    До Иван

    Ти, какво питаш цял ден, защо Русия не е празнувала до 1965г.? Прочети в НЕТА и ще разбереш!

    Коментиран от #59

  • 59 Иван

    3 5 Отговор

    До коментар #58 от "Кики":

    Всъщност аз зная отговора,но той не е удобен за комунистите,както много други нища.Победа всъщност няма по стандартите на Сталин.Целта е била най малко цяла Европа .Слава богу не се е сбъднало.

    Коментиран от #61

  • 60 Кики

    4 1 Отговор
    До Иван

    Не вярвай на предположения, а на това, което е станало. Като не е имало победа, какво е имало... мушмули?
  • 61 Иванушка глупака

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Иван":

    Да си пиеш хапчетата редовно!
  • 62 ердоган

    2 9 Отговор
    Летящите тенджери пак не са запалили.Чудя се как натовските самолети и мълнии ги удрят и гръмотевици и нищо им няма а прехвалените путьовци не могат да отлепят.ха ха ха на кризата ракета космоса и пречи.
  • 63 999

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Киро":

    Цвета на нацията са били като днешният носещи бедност и мизерия, че то и днес ако се обърне палачинката ще има коситба, това лекари, адвокати, съди, министерство и парламент под ножа така се лекува корупцията. Само да ти кажа ,че Сталин не е руснак истинското му име е Иосеб Джугашфили демек Грузинец като малък даже не е говорил и на руски и той и Ленин са продукт на Еврейското лоби.

    Коментиран от #64

  • 64 стоян георгиев

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "999":

    никъв продукт на никво евреиско лоби не са сталин и ленин,дори сталин е краен антисемит избил огромно количество евреи в ссср.ленин и сталин са професионални революционери имащи щастието да живеят в революционна обстановка и успяват да осъществят намеренията си,нещо много рядко случващо се в историята на точно такива като тях.
  • 65 Ivo

    2 2 Отговор
    ДаНЕ СЕ ЗАБРАВЯТ ПРЕСГЬПЛЕНИЯТА НА КОМУНИСТИТЕ - ТЕ НЕ БИВАТ СА ПРАЗТУВАТ КАТО ОСВОБОДИТЕЛИ
  • 66 Иво

    2 2 Отговор
    Не е верно и комунистите са престьпници
  • 67 Иво

    1 1 Отговор
    Алоожжжжжж
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания