1 Октомври, 2017 23:30 1 895 8

Спете с чорапи през студените сезони

  • чорапи-
  • сън-
  • зима-
  • сезон

Когато студените крайници се затоплят, кръвоносните съдове се разширяват и топлината тръгва по тялото

Спете с чорапи през студените сезони - 1
Снимка: Shutterstock

Двойките често спорят за сексапила на чорапите в леглото, но специалисти препоръчват да не ги пропускаме в студените сезони, защото така ще заспиваме много по-бързо, съобщи в. Daily Mirror.

Когато студените крака се затоплят, кръвоносните съдове се разширяват и топлината тръгва по тялото. Така мозъкът получава сигнал, че е време за сън и човек заспива 15 минути по-рано, твърдят учени от университетската психиатрична клиника в Базел.

Чорапите помагат и при горещи вълни, напукани пети, и дори засилват оргазмите.

Китайската медицина също препоръчва да се носят чорапи в леглото, защото те подобряват кръвообращението.

"Студените крака източват жизнената енергия "ци" от тялото и могат да попречат на потока на виталната енергия и на захранването на тялото с кръв. Затова искаме "ци" и кръвта да циркулират - каза д-р Елизабет Търнър - специалист по китайска медицина.

Студът пречи на потока от енергия, а топлината го насърчава. Ако си помислиш за топла вана, се отпускаш. Мисълта за студена вода веднага напряга. Студът създава стагнация, която може да предизвика дори болка, твърди д-р Търнър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сасо

    5 3 Отговор
    Според мен това е безмислица с по бързото заспиване. Правил съм експеримен лягъл съм си с чорапи е се въртя и немога да заспя, свалям чорапите и се отпускам повече и до добре заспивам.
  • 2 Сасо

    1 4 Отговор
    Според мен това е безмислица с по бързото заспиване. Правил съм експеримен лягъл съм си с чорапи е се въртя и немога да заспя, свалям чорапите и се отпускам повече и до добре заспивам.
  • 3 Бесен Язовец

    2 3 Отговор
    Ци -Ми глупости биологично е доказано че тялото се охлажда от доло на горе и др.малкия организъм се охлажда по бързо от големия.
  • 4 Цецо

    7 4 Отговор
    Аз съм момче, но спя с чорапогащник целогодишно освен през лятото. Точно поради причините в статията.
  • 5 Цецо

    4 3 Отговор
    Аз съм момче, но спя с чорапогащник целогодишно освен през лятото. Точно поради причините в статията.
  • 6 Досега

    9 1 Отговор
    Плющях буля гол и бос, отсега нататък с чорапи.
  • 7 градинскиУЙ

    9 1 Отговор
    Аз спя с презерватив през последните две години и за това време малкият юнак се е пораснал с 4см. Запознатите с тази техника знаят защо става така.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: