Last news in Fakti

3 Септември, 2018 20:47 5 259 13

Тръмп няма милост и умора

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • ричард тръмка-
  • нафта-
  • канада

Президентът на САЩ нападна водещ синдикалист в Деня на труда

Тръмп няма милост и умора - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна днешния американски Ден на труда с атака срещу високопоставен профсъюзен лидер, в отговор на критиките на председателя на Американската федерация на труда и Конгреса на индустриалните организации (AFL-CIO) Ричард Тръмка, предаде АР.

Тръмп написа в любимия Twitter, че "през почивните дни Тръмка е представил своя профсъюз незадоволително по телевизията ". Той добави: "Лесно е да се види защо профсъюзите се справят толкова зле. Демократ!"

Тръмп реагира на участие на Тръмка по Fox News, където синдикалистът каза, че усилията за преразглеждане на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) трябва да включват Канада. Тръмка, чиято организация обединява повечето профсъюзи, каза, че икономиките на САЩ, Канада и Мексико са "равнопоставени" и, че е "много трудно да се види как ще сработят нещата без участие на Канада в сделката".

Преди дни стопанинът на Белия дом написа, че "няма политическа необходимост" Канада да остане в НАФТА. Спорно е обаче дали Тръмп може едностранно да изключи Канада от сделка, която да замени тристранното споразумение НАФТА, без одобрението на Конгреса. Всеки подобен ход вероятно ще се изправи пред прекалено дълги законови и конгресни предизвикателства.

Преговорите на американското правителство за оставане на Канада в ревизирания търговски блок трябва да започнат тази седмица, като Вашингтон и Отава ще се опитат да излязат от задънената улица по въпроси като канадския пазар на мляко и усилията на САЩ да защитят фармацевтичните си компании от широка конкуренция.

Тръмп желае новото търговско споразумение да бъде завършено до 1 декември.

Тръмп няма милост и умора

Тръмп отново похвали шумно икономиката, като каза: "Нашата страна се справя по-добре от всякога с рекордно ниска безработица". Той добави: "Работникът в Америка се справя по-добре от всякога. Да празнуваме Деня на труда".

Нивото на безработицата от 3,9 процента не е най-доброто досега - то е близо до най-ниските нива от 18 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    10 10 Отговор
    Бай дони имали някой който да не му е крив ?

    Коментиран от #7

  • 2 Перото

    23 12 Отговор
    Тръмп в деинсталира усилията на управляващата върхушка в Америка от последните 20 25 години. Много го мразят всички и затова Постоянно му спретват какви ли не скандали и проблеми но това е човекът булдозер. Голям голям човек. едно време като гласувах за него и след това като го избрахме ми приличаше на пор в кокошарник постоянно се чуваха писъци и крясъци около него. Това е президентът който оправда очакванията на народа. Искрено се надявам някой ден и в България да има такъв президент или премиер управник държавник националист.
  • 3 1122

    11 17 Отговор
    ТРЪмп. Неуравносен човек.
  • 4 1111

    20 9 Отговор
    Както са казали хората:Луд умора нема!
  • 5 Манго Мангала

    8 7 Отговор
    Нямааа , нямаа ... Луд умора няма !! Гаден номер им скрои дедя Вова на американците ... ! Избра им луд за президент и сега му гледа сеира ...! Но по - добре лудия Доналд , отколкото лудата Хилъри ! Там свестни не могат да се доредят ... !
  • 6 Дедо Гошо

    6 4 Отговор
    Господ да ни пази от таквиз куковици.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Браво

    7 3 Отговор
    Руснаците, да черпят! Днес са се разминали, без санкции.
  • 9 Аааа

    5 0 Отговор
    Луд умора има ли ?
  • 10 ****

    8 0 Отговор
    Този до обяд се сърди на себеси,а след обед на света,ами и как няма да е сърдит като знае,че някой опушеняк мандръска оная младата,а той стои и гледа,ами така е като иска млада жена,сега ще стиска зъби и ще търпи.
  • 11 Bat Sande

    3 4 Отговор
    Дано само не предизвика някой сериозен военен конфликт преди да приключи позорното му царуване.
  • 12 Пеньо

    1 0 Отговор
    Звучи ли ви познато: Тръмп умора няма!???
  • 13 Реплика

    2 0 Отговор
    Луд човек умора няма