Last news in Fakti

8 Септември, 2018 19:50 1 718 0

Затвор за съветник на Тръмп

  • сащ-
  • джордж пападопулос-
  • доналд тръмп

Джордж Пападопулос е дал лъжливи показания пред ФБР

Затвор за съветник на Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Бивш съветник на Тръмп, чиито забележки в лондонски бар предизвикаха разследване за споразумение с Русия, беше осъден на 14 дни затвор, съобщи Би Би Си.

Джордж Пападопулос заяви преди съда, че е патриот, който е сбъркал в определен момент. Той призна, че е излъгал ФБР за времето на срещите и предполагаемите контакти с Русия.

Той беше един от първите задържани във връзка с разследването за руската намеса в американските избори.

Доналд Тръмп коментира случилото се, като обяви, че за разследването срещу бившия му съветник са били похарчени $ 28 млн.

Пападопулос беше съветник по външните въпроси в кампанията на Тръмп. Той твърди, че е открил контакт, чрез който е можел да организира среща на тогавашният кандидат за президент с руския държавен глава Владимир Путин.

Според съветника Тръмп е кимнал като чул предложението, но по-скоро не го отразил. Неговият съветник Джеф Сешънс обаче изглеждал много ентусиазиран.

Адвокатът на Пападопулос заяви, че клиентът му определено е постъпил глупаво. Той обаче заяви, че Тръмп е пречил на разследването, повече от колкото Пападопулос сам би могъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА