15 Септември, 2018 11:42 1 367 4

Манафорт призна вината си

  • пол манафорт-
  • сащ-
  • вина-
  • признание-
  • доналд тръмп-
  • русия-
  • разследване

Разследването в Щатите продължава

Манафорт призна вината си - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол Манафорт, призна вината си пред федерален съдия по две обвинения и прие да сътрудничи със специалния прокурор Робърт Мълър, предадоха американските информационни агенции.

Манафорт призна вината си по обвинения в престъпен заговор срещу САЩ и във възпрепятстване на правосъдието. Прокурорът Робърт Мълър разследва евентуално съглашателство между хора от предизборната кампания на Тръмп и Русия. Манафорт, 69-годишен бивш лобист, вече бе признат за виновен през август по друго дело за банкови и данъчни измами, гледано в щата Вирджиния.

Това, че Манафорт призна сега сам вината си, ще му позволи да избегне нов продължителен и скъпоструващ процес, който може да постави в неудобно положение и самия Тръмп в навечерието на парламентарните избори през ноември. Белият дом обаче побърза да увери, че решението на Манафорт няма нищо общо с президента или неговата победна президентска кампания през 2016 година.

За момента Мълър не успя да докаже съглашателство между Москва и членове от екипа на Тръмп. Той обаче постигна няколко осъдителни присъди или ангажименти за сътрудничество от страна на бивши сътрудници на Тръмп. Според документите, предадени в съда по сегашното разследване срещу Манафорт, първоначалните седем обвинения бяха сведени до две, по които той пледира виновен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Манафов

    0 0 Отговор
    Лъжлива новина, нищо не съм признавал!
  • 3 K.A.

    0 0 Отговор
    "Лъже" - Ще каже Александър Матросов...
  • 4 jforfk

    1 0 Отговор
    Чета и не вярвам ... Публикувано във факти.бг: За момента Мълър не успя да докаже съглашателство между Москва и членове от екипа на Тръмп. Значи прокурорът НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ ВИНАТА!!! И прибягва до натиск над подсъдимия ДА СИ ПРИЗНАЕ. Само едно не разбрах. САЩ за демокрация ли се имат?! През славните Средни векове в Европа е имало една институция наречена Светата инквизиция дето разчитала на самопризнание за вина изтръгвано от подсъдимия чрез психически или физически натиск. А после през 30-те години това било пренесено едно към едно в Хитлерова Германия и СССР. После това се пренася и в маса страни управлявани от диктатор. Но нали никой не твърди, че средновековните католически страни, Хитлерова Германия, СССР на др. Сталин и т.н. диктаторски режими са демокрации? И значи какво излиза за САЩ??