Last news in Fakti

8 Юли, 2019 07:33 3 939 8

Грандиозен скандал на двата бряга на Атлантика

  • сащ-
  • великобритания-
  • доналд тръмп-
  • ким дарък

Найджъл Фараж смята, че посланикът на Великобритания в САЩ трябва да бъде сменен заради мнението му за Тръмп

Грандиозен скандал на двата бряга на Атлантика - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отявленият евроскептик и привърженик на президента на САЩ Доналд Тръмп Найджъл Фараж призова британският посланик във Вашингтон да бъде уволнен. Повод за искането му станаха изтекли във в. "Мейл он сънди" дипломатически документи с негативни оценки на посланика за правителството на Тръмп, предаде ДПА.

"(Посланик) Ким Дарък е напълно неподходящ за тази работа и колкото по-бързо си тръгне, толкова по-добре", написа Фараж в Тwitter, а пред "Мейл он сънди" заяви, че Дарък е "грешният човек за британски посланик" при управлението на Тръмп, защото има глобалистки виждания и е напълно против доктрината на президента на САЩ.

Решението на Дарък "да спекулира за предполагаема обвързаност на Тръмп с Русия показва, че той е напълно неподходящ", допълни Фараж.

От изтеклите документи става ясно, че посланикът нарича Тръмп "несръчен", "негоден" за поста и излъчващ несигурност.

Говорител на британското правителство каза, че кабинетът ще провери как са изтегли паметните записки на посланика.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    23 2 Отговор
    СЛАВА НА (Посланик) Ким Дарък! :)
  • 2 El traficante

    19 10 Отговор
    ФУраж е провален политик! :(
  • 3 на вахта

    15 2 Отговор
    Бай Дончо, в предна статия се каниш на Иран, я се закани и на ингилизите ве, ма яко ! Ако не слушат изпрати им три самолетоносача ма да не тръгнат пак към Австралия ей гледай ги по откъсо !:)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 на вахта

    0 2 Отговор
    Ей дежурния на вахта от Факти по полека с тоя вот че и китовете излязаха да ви гледат сеира ве, ха ха !!!!!
  • 6 Цанко

    9 0 Отговор
    И тези са големи гъзолизци. Щом критикуват правителството на перчема са неподходящи. Ако го хвалят - са подходящи !! Ами човекът си е написал обективен доклад за което са го пратили там !
  • 7 Дориан

    6 0 Отговор
    Точно фуража е абсолютен посерко. Преди референдума през 2016 беше много активен, а след това се покри. И от време на време някакви спорадични изяви да не го забравят. Сега пак. А това в парламента на ЕС си беше гавра с цялата останала Европа. И нагличанинът си мисли, че е повече от нас. Не знам в коя страна мерните единици са носа на краля и нивата на краля...
  • 8 12345

    4 0 Отговор
    Доста точно и обективно посланика е описал Бай Дончо.
Новини по държави: