Last news in Fakti

7 Юли, 2019 17:07 2 570 16

Доклад: правителството на Тръмп е неспособно

  • доналд тръмп-
  • великобритания-
  • сащ-
  • ким дарък

Екипът на президента на САЩ е уникален по своята дисфункционалност, смята британският посланик във Вашингтон

Доклад: правителството на Тръмп е неспособно - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп е неспособно и уникално по своята дисфункционалност, смята британският посланик във Вашингтон сър Ким Дарък, предаде Франс прес, цитирайки изтекли дипломатически документи, които бяха публикувани от в. "Мейл он сънди".

Дарък смята също, че президентството на Тръмп може да завърши катастрофално и унизително, показват докладите му, изпратени в Лондон.

"Ние не смятаме наистина, че тази администрация ще стане значително по-нормална, по-малко дисфункционална, по-малко непредвидима, по-малко разделена или по-малко несръчна и дипломатически неспособна", се казва в едно от посланията на Дарък. Той определя американския президент като нестабилен и некомпетентен.

Британският посланик пише, че Тръмп и неговият екип са били впечатлени от посещението в Лондон миналия месец, но предупреждава, че Великобритания няма да може да запази за дълго този добър имидж, защото "Америка винаги е на първо място".

Доклад: правителството на Тръмп е неспособно

Според Дарък статиите за хаос и вътрешни борби в Белия дом, които Тръмп определя като "фалшиви новини", са "в по-голямата си част достоверни".

65-годишният сър Ким Дарък е един от най-опитните дипломати във Вашингтон, където пристигна през януари 2016 г., преди победата на Тръмп. В документ от 22 юни той отправя критики към политиката на американския президент спрямо Иран, определяйки позициите му по този въпрос като непоследователни и хаотични.

Британското външно министерство не оспори истинността на дипломатическите документи.

Доклад: правителството на Тръмп е неспособно

"Британците имат право да очакват, че нашите посланици ще дават на министрите ни честни оценки за политиката в страната, където са разположени", заяви говорителка на министерството. "Техните възгледи не винаги съвпадат с тези на нашите министри или правителство", подчерта тя.

"Нашият екип във Вашингтон има стабилни отношения с Белия дом и няма съмнение, че те ще устоят на подобно дребнаво поведение", добави говорителката в отговор на въпрос за евентуални последици от изтичането на информация


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El traficante

    25 5 Отговор
    СЛАВА НА британският посланик! ;)

    Коментиран от #2

  • 2 El chochone

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "El traficante":

    "Дарък смята също, че президентството на Тръмп може да завърши катастрофално и унизително, показват докладите му, изпратени в Лондон." - Ами ДА, напълно е прав!!! :D
  • 3 Еl comandante

    19 7 Отговор
    Бре имало и нормални ингилизи!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Идиота Тръмп

    14 5 Отговор
    Тръмп се изпокара с целия свят и е време света да бойкотира Американската икономика.

    Коментиран от #12

  • 5 Ку клукс клан

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "Еl comandante":

    Точно така, англичаните са нормални за разлика от тебе и този път пишеш нормално. Колкото до Тръмп, нищо не зависи от него. Той е един актьор, който отвлича вниманието, а през това време американските отбранителни ракети, все повече се приближават до всички граници на Русия, само дето още няма ракети вече и на територията на Русия. Толкова са приближени отбранителните ни НАТОВСКИ РАКЕТИ около русия, че ако гръмнат там на място без да излетят, ще я обърнат със земята наопаки, както немските танкови дивизии около Москва и Ленинград. Та камо ли ако излетят.Това е сайтът на простолюдието, където всяка отрепка може да коментира анонимно, без тест за интелигентност. Защо не коментирате под статиите в сайтовете на националните телевизии, вестниците и официалните информационни сайтове?? Защото там дебне полицията, прокуратурата и държавна сигурност, и веднага могат да ви привлекат под отговорност за пропаганда и шпионаж в полза на вражеска Русия и неприятелска Турция. А ВЕЧЕ АРЕСТИТЕ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА СЕ ИЗЪРШВАТ НА МОМЕНТА. Бойко е прав, така и трябва и винаги ще го избираме, докато не започнете да се влачите по земята от глад, комунистическа нищета, и ежечасно нервиране и ядосване, че винаги ще бъдете малцинство.

    Коментиран от #6, #7, #11

  • 6 Чер Негър

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ку клукс клан":

    мангааааал лапай и се потапяй уееее!!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ****

    2 2 Отговор
    Този до го каже направо,смапнати,или семеъство Алдамс събрани на едно място.
  • 9 NWO

    7 6 Отговор
    По - голяма глупост не бях чел.По - силен и строг президент към врага скоро не е имало.Да не говорим за рекордно ниската ниската безработица, БВП и куп други реформи, които мекият Обама не направи.Всички тези, които пишат срещу Тръмп са демократите и либералните глупаци.CNN е телевизия на демократите.
  • 10 Точно тъпите англичани

    3 3 Отговор
    да дават оценка на когото и да било е, меко казано, несериозно. Тези джендари с години не могат да се споразумеят по-между си за Брекзит.
  • 11 Пак ли

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ку клукс клан":

    ръсиш твойте простотии? Отдава ти се.
  • 12 ГОШО

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Идиота Тръмп":

    Не Тръмп а държата нарекла се САЩ
  • 13 ЗайоБайо

    3 1 Отговор
    Много смешно англичанин да дава оценки, ама то им е навик.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 onq s konq

    3 0 Отговор
    От една страна сър Ким Дарък смята политиката и действията на САЩ спрямо Иран за "непоследователни и хаотични",от друга обаче избягва да спомене факта,че ТОЧНО АНГЛИЙСКИТЕ ВОЕННИ СИЛИ "АРЕСТУВАХА" ИРАНСКИЯ ПЕТРОЛЕН ТАНКЕР,на което пък Иран реагира доста заплашително.Та да си помисли Дарък - Ако Иран ОБСИПЯТ С РАКЕТИ дислоцираната Английска флота в протока в отговор на задържания си танкер ОТ КОГО ЩЕ ПОТЪРСЯТ НЕИЗБЕЖНО ПОМОЩ и няма ли това да е точно от "ненормална" Америка?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: