Last news in Fakti

8 Юли, 2019 13:21 2 065 5

Лондон към Вашингтон: Това може да е голям проблем

  • великобритания-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • посланик

Изтеклите документи на британския посланик за Тръмп вероятно ще навредят на двустранните отношения

Лондон към Вашингтон: Това може да е голям проблем - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изтичането на поверителна кореспонденция на британския посланик в САЩ, в която той нарича администрацията на Доналд Тръмп "дисфункционална" и "неспособна", може да навреди на отношенията между двете страни, предупреди британски министър, цитиран от Ройтерс.

Министърът на търговията Лиъм Фокс, който е на посещение във Вашингтон, каза, че ще поднесе извинения на дъщерята на президента Иванка Тръмп, с която ще се срещне.

"Ще се извиня за това, че или нашите чиновници, или политическата ни класа, не са били на висотата на очакванията - нашите или на САЩ - към поведението им , което в този конкретен случай е извънредна и недопустима грешка", каза министърът.

Подобно злонамерено изтичане на информация е непрофесионално, неетично и непатриотично и на практика може да навреди на тези отношения, а оттам и на интересите ни в областта на сигурността в по-широк план, каза Фокс пред радио Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    5 3 Отговор
    Тръмп би казал.,,Храни куче да те лае,,
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    7 4 Отговор
    Каква информация пък толкова е изтекла? Да не би да са разбрали Тръмп на колко градуса вода си пере перуката?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 наблюдател

    9 0 Отговор
    Това са отношенията между най-добрите приятели.... Тези английски джендъри дори кореспонденцията не могат да си опазят...Пълен упадък!
Новини по държави: