Last news in Fakti

1 Май, 2020 13:51 3 898 3

Шефът на Хийтроу: Разочароващо е, че Великобритания не подкрепя авиацията

  • хийтроу-
  • великобритания-
  • авиация-
  • летище

Шефът на най-голямото британско летище Хийтроу заяви в петък, че е разочароващо, че правителството не подкрепя авиацията, добавяйки, че може би управляващите не осъзнават значението на сектора за икономиката. Това предаде Reuters.

"Разочароващо е, че правителството на Обединеното кралство се откроява в световен мащаб като една от малкото страни, които не подкрепят своя авиационен сектор", заяви Джон Холанд-Кей, главният изпълнителен директор на летище Хийтроу.

„Мисля, че причината се крие в липсата на разбиране за това, колко жизненоважна е авиацията за останалата част от икономиката", допълни той.

„Първото нещо, което американците направиха, беше да предоставят национална подкрепа на своите авиокомпании и летища. Същата концепция предприеха както французите, така и германците. В Обединеното кралство обаче видяхме как Flybe фалира, като това може да се случи и с Virgin", каза още шефът на летище Хийтроу.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Townboy

    5 3 Отговор
    След брекзит имам много лошо мнение за британците и техните управници.