Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 10:14 1 530 10

На Острова се избиват за зъболекар по Здравна каса

  • великобритания-
  • зъболекарски услуги-
  • здравна каса

Полицията разгони опашка пред нова стоматологична практика в Бристол

Стотици пациенти се стекоха в нова дентална практика в Бристол в понеделник сутринта с надеждата да си осигурят час за преглед по Здравна каса, предаде британският Телеграф.

Полицията беше принудена да се намеси и да изпрати хората у дома в ранния следобед, тъй като хирургията не успя да отговори на мащабите на търсенето.

Районът Сейнт Полс, разположен точно край центъра на Бристол, беше без зъболекарска практика в продължение на седем месеца след прекратяването на услугата на Bupa - британска мултинационална здравноосигурителна и здравна компания, която също осигуряваше интервенции за държавна сметка.

До момента съществуваха само четири зъболекарски кабинета в югозападна Англия, които приемат нови пациенти по Здравна каса от 456 стоматолози в региона.

В Англия четири от всеки пет клиники не приемат нови пациенти и „зъболекарските пустини“ – райони, където пациентите не могат да си намерят час – предизвикаха увеличаване на спешното приемане в болници, свързано с усложнения при зъбни заболявания и нарастващи нива на кариес сред учениците.

„Тези опашки разкриват състоянието на стоматологията след 14 години управление на на консерваторите. Последствията за пациентите са тежки. Миналата година само в Бристол имаше повече от 1000 спешни стоматологични случая", заяви Прийт Гил, министър на здравеопазването в сянка.

„Лейбъристите ще осигурят 700 000 спешни прегледа, ще наемат нови зъболекари в най-нуждаещите се райони и ще въведат целенасочена национална схема за миене на зъби за деца на възраст от три до пет години, платена чрез премахване на данъчния статут извън дома.“

Пациенти, чакащи на опашка пред St Pauls Dental Practice - хирургията в Бристол, разположена на същото място като своя предшественик Bupa, но сега управлявана от SGA Services, казаха, че не са успели да си запазят час никъде другаде.

При откриването в понеделник сутринта стотици хора бяха принудени да чакат с часове, за да се регистрират. Полицията беше извикана да помогне да овладее тълпата, която се стичаше отвсякъде.

Около 14:00 часа полицията трябваше да започне да изпраща хората по домовете им и да не позволява на новодошлите да се присъединят към опашката, тъй като практиката няма да може да приеме повече нови пациенти за деня.

В Англия 82,8% от стоматологичните кабинети отказват да позволят на възрастни, търсещи грижа по Здравна каса, да станат пациенти, докато 71,1% не приемат лица под 18 години, съобщи Labor.

Това идва, след като доклад на Академията на медицинските науки, публикуван в понеделник, разкрива, че една четвърт от децата имат кариеси до петгодишна възраст на фона на "ужасяващ спад" в здравето на подрастващите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уса

    20 1 Отговор
    Докара англиканите до просешка тояга един преглед не могат да си платят горките.Призовавам добрите българи да отделят по една пенсия и за бедните беззъби англичани
  • 2 гост

    14 0 Отговор
    Горките, мислех че няма по-зле от нас, но явно има. У нас проблем с достъпа няма,само цените рипат яко.Лечение на канал 80-100лв,пломбата отделно..Един кътник с лечение и композитна пломба около 300 -400 лв,щото е с три корена,респ.канали .Ако обаче трябва да му се постави корона ,нещата стават още по- готини. По нзок се полага вадене ,но без операция,което го извършват и стоматолозите.Но да се радваме че не сме като тия от снимката.
  • 3 абе козленцата

    6 5 Отговор
    Нещо да кажете за яйцата в Русия ? ха ха ха

    Коментиран от #9

  • 4 а стига бе

    12 0 Отговор
    И тия били бяла държава . Да ходят при налбантина .
  • 5 само питам

    15 1 Отговор
    А кинти да подкрепяте окрайна има ли ?
  • 6 споко бе

    9 2 Отговор
    Путин ще ви оправи зъбките .
  • 7 Пешо от панелката

    8 0 Отговор
    Докарайте украински зъболекари
  • 8 Ауууу ужас!!!

    2 0 Отговор
    Колко загинали има?
  • 9 Ъхъ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "абе козленцата":

    Яйцата в Русия, гонят цените в България!
  • 10 Контролирано разболяване от скорбут

    4 2 Отговор
    След като изпадат зъбите се правят ченета или импланти
    Има зъб има проблем няма зъб няма проблем
    И ще се хранят с чорба и каша и пасирани храни