Last news in Fakti

10 Септември, 2020 07:21 2 660 9

Тръмп е знаел повече за коронавируса, отколкото е съобщавал

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • книга-
  • коронавирус-
  • грип-
  • пандемия-
  • паника

Тръмп каза, че е искал да избегне предизвикването на паника сред обществото

Тръмп е знаел повече за коронавируса, отколкото е съобщавал - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп е знаел, че коронавирусът е по-смъртоносен от грипа, преди болестта да се разпространи в Съединените щати, но е искал да омаловажи проблема. Това се казва в новата книга на журналиста от "Вашингтон поист" Боб Удуърд, която трябва да излезе на 15 септември.

Откъси от книгата бяха разпространени от американски медии. Удуърд е интервюирал Тръмп 18 пъти в продължение на над половин година. В интервютата президентът намеква, че знае повече за сериозността на новата болест, отколкото разкрива публично, като обяснява, че тя се разпространява по въздуха и е много по-опасна от грипа. След като откъсите станаха публични, кандидатът за президент на демократите Джо Байдън отправи критики към Тръмп. Байдън заяви, че действията му по отношение на пандемията са повече от жалки и представляват умишлено нарушение, предаде БНР.

Той е знаел колко е смъртоносен този вирус, знаел е и умишлено е омаловажил положението. По-лошо - лъгал е американския народ. В продължение на месеци съзнателно и доброволно е лъгал за опасността, която вирусът представлява за страната. В своя защита Доналд Тръмп каза, че е искал да избегне предизвикването на паника сред обществото.

"Обичам страната ни и не искам хората да са уплашени. Не искам да създавам паника и със сигурност няма да подлудя тази страна и света. Искахме да покажем увереност и сила, включително и като нация, и това е, което направих". В защита на президента се обяви директорът на Института по заразни и алергични болести Антъни Фаучи, който беше част от работната група на Белия дом за борба с коронавируса. Според него Тръмп не е изкривявал сведенията за опасността от заразата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хикимян

    7 13 Отговор
    Е как няма да е знаел, като те са го пуснали.....Този психопат е за разстрел. Най-коварния, злия, пълен психопат Патока Тръмп
  • 2 мали мали

    7 6 Отговор
    Адолф тръмп,хахаха
  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    7 6 Отговор
    Разбира се, че е знам, той затова им каза да пият белина...
  • 4 гл шеф

    1 3 Отговор
    от. гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички полицията е купена от брат на нашият румен йорданов. в гр. кюстендил. брат на румен му щупи прозорците и се хвали даго запали.
  • 5 Антимилиционер

    6 2 Отговор
    Не е опасен този вирус. Никой не умира от него. През 2001 г. на 9/11 3000 души умряха с атентата, а не от атентата. - Мангъра
  • 6 Hess

    7 1 Отговор
    Каквото и да е,атаките към Тръмп не секват!Няма и как да е друготой е трън в петата на юдеоглобалистите,ще се опитат да го отстранят на изборите със всички средства,дано не успеят,Тръмп,както и Путин,са последната преграда пред експанзията на левите неоглобалисти!
  • 7 Отровното трио

    1 2 Отговор
    Затвор за Тръмп. Взе лъжата на #хунтата за да я използва в своя полза
  • 8 гоненимразен

    1 2 Отговор
    Заставам зад Тръмп, той не е пуснал вируса. Той е президента с най-голямо съце и доброта. Ако беше някой друг щеше да смачка тежащите на социалната и здравната система бедняци с желязна ръка, и толкова нямаше да им каже.
  • 9 Супер

    0 0 Отговор
    Добре,че е знак, да беше го предотвратил. Чак като пламна Ню Йорк се сети да прави нещо