Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 18:07 2 034 14

Боледувалите от COVID-19 без симптоми също запазват антитела

  • коронавирус-
  • антитела-
  • пандемия

Учените смятат, че изследването на безсимптомните болни е необходимо за по-добро опознаване на разпространението на новия коронавирус

Боледувалите от COVID-19 без симптоми също запазват антитела - 1
Снимка: Shutterstock

Антитела срещу COVID-19 се запазват в организмите на 80 на сто от прекаралите инфекцията в лека форма дори и осем месеца след боледуването, съобщи ТАСС, като цитира резултати от изследване на университета в Тарту, Естония.

В изследването са участвали пациенти от центрове за семейна медицина на о. Саарема и в Талин, в чиито организми са открити антитела към новия коронавирус в периода от май до юни 2020 г. През ноември тези пациенти са изследвани отново.

Авторите на изследването отбелязват, че при 80 на сто от изследваните не е имало симптоми на зараза с коронавирусната инфекция или са я прекарали в лека форма.

Учените от университета смятат, че изследването на безсимптомните болни е необходимо за по-добро опознаване на разпространението на новия коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    4 0 Отговор
    Ебти глупостта че ти ако не образувяш антитела срещу вирус ще умреш от него тва означава че имунната ти система не функционира

    Коментиран от #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9

  • 2 прррц

    2 0 Отговор
    Антителата и те ли са безсимптомни?
  • 3 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    А ти имаш ли имунна система?
  • 4 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Ако увеличаване броя на антителата основно се счита за индикация за силна имунна система, защо при теста за СПИН същите параметри се определят като „имуно-дефицит” и като „заразяване” с ХИВ (с вирус, който никога не е бил изолиран и научно доказан)?
  • 5 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Образите на война обуславят и медицинското възприятие за човешкото тяло, представяно като армия от „клетки убийци” готови да атакуват „чуждите неприятели” (микроби) и злосторниците в системата (раковите клетки). Позовавайки се на измислицата за яростната биологичната борба в нашия организъм, медицинската наука е изградила концепцията за „имунна система”, представена като отбранителна система срещу заплахата от „микробите убийци” и „смъртоносните” тумори. Измислицата за „автоимунните заболявания”, при които явно имунната система атакува собствените си тъкани, само показва как една научна култура може да ослепее от собствените си вярвания
  • 6 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Връзката психика-мозък-орган, за подкрепящата роля на микробите по време на лечебния процес и най-вече за биологичния смисъл на всички болести, включително и рака, теорията за имунната система се разпада като къща от карти. При липсата на врагове, срещу които да се „бием”, да се „борим” и да „убиваме”, войната свърши.
  • 7 Просветен илюминат

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    През 1944 година за пръв път се прилага антибиотик против туберкулозната бактерия. Причината, поради която изглежда, че антибиотикът действа, е че той убива бактерията, която разрушава тумора. На практика антибиотикът предотвратява втора епидемия от белодробна туберкулоза чрез ликвидирането на тази бактерия. За сметка на това обаче, хората, които са преживели смъртен страх по време на Втората световна война, не са имали необходимите бактерии, които да разрушат туморите и туморите са останали капсуловани. При рутинен медицински преглед тези капсуловани тумори са били откривани и са диагностицирани като рак на белия дроб. Това е причината белодробният рак да е най-широко разпространеният в днешно време. Втората причина е шокът от диагнозата рак, който шок също причинява „страх-смърт конфликт”.



    Епидемии или пандемии се случват, когато много хора по едно и също време навлизат в лечебната фаза на един и същ тип биологичен конфликт.
  • 8 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Всяко заболяване произлиза от биологичен конфликт. Този биологичен конфликт се различава от стрес, дори и от изключително силен стрес или дистрес, например загуба на работа, разделяне от любимо същество, получаване на диагноза рак или нещо друго, което е напълно неочаквано. От биологична гледна точка неочаквано означава, че ситуацията е била пагубна за човека, който не е бил подготвен и за да се подкрепи той в такава неочаквана криза и да се улесни решението на конфликта, незабавно се активира една изпълнена със смисъл специална биологична програма, създадена точно за тази ситуация. Тази биологична програма ангажира психиката, мозъкът и органът.
  • 9 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Мнението, че болестите се причиняват от отрицателни мисли е много разпространено в наши дни. „Вярванията могат да те разболеят”, „отрицателните мисли предизвикват болести”, „болестите са болести на ума” са разпространени изрази. Но работата на изследователи като Брус Липтън или д-р Джо Диспенца в областта на биологията, са много ценни. По отношение на болестите обаче, техните обяснения все още се базират на старата медицинска парадигма и на концепцията, че болестите са повреда или дисфункция. Дисфункция на молекулярно ниво, както казва Брус Липтън. Но изследванията на д-р Хамер през последните 30 години ясно показват, че теорията за предизвикващите болести мисли и вярвания е неправилна. Ето защо ние, хората, споделяме тези биологични конфликти с всички видове. Подобно на всички живи същества и ние преживяваме конфликти на загуба, конфликти на раздяла, конфликти на изоставяне, конфликти на страх от смъртта, екзистенциални конфликти, конфликти свързани с гладуване, конфликти свързани с тревоги в семейството, териториални конфликти, сексуални конфликти, конфликти на атака, конфликти свързани с възпрепятстване. Психиката моментално регистрира подобна опасност. Разбира се, усещането за даден конфликт е строго субективно. То се определя от социални и културни условия, от знанията ни, от очакванията ни, от ценностите ни, от вярванията ни. Т.е. биологичната преценка на ситуацията, биологичният прочит на конфликта определят коя биологична програма ще бъде задейства

    Коментиран от #10

  • 10 Просветен илюминат

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Просветен илюминат":

    Асоциацията на специфичната тема на биологичния конфликт се случва за части от секундата, в подсъзнанието и засяга целия организъм – психика, мозък и съответния орган.



    Пример: Жена получава шокираща новина, че съпругът ѝ е катастрофирал и е загинал. В този момент тя може да преживее конфликт на загуба, който ще засегне яйчниците ѝ. Може да преживее и конфликт на раздяла, засягащ млечните канали на дясната ѝ гърда, ако е деснячка. Това са подробности, които д-р Хамер е открил. Вярванията не могат да обяснят това. Вярването, че може би, смятам, вероятно е да се разболея от рак, не може да определи коя гърда ще се разболее... Тази жена може да преживее още и екзистенциален конфликт, засягащ бъбреците ѝ („Как ще продължа живота си!“). Може да преживее и конфликт – глад („Не знам как ще се издържаме, как ще си осигуряваме храната“), което ще засегне черния ѝ дроб. Може да преживее и конфликт – тревога в семейството, ако е загрижена за това какво ще правят децата ѝ без баща. В този случай ще бъде засегната млечната жлеза на лявата ѝ гърда. Или може да преживее и конфликт на възпрепятстване – „Какво ще правя сега?“. Тя може да преживее конфликт на възпрепятстване и когато получи шокиращата новина и се почувства прикована за земята. Тогава ще бъдат засегнати мускулите на краката ѝ и тя може да усети слабост в крайниците си или нещо повече.
  • 11 балтов чарк

    1 0 Отговор
    и след като 80 на 100 са ,,в лека форма,, заради другите 20 процента ли е цялата олелия, наречена пандемия... според мен превантивните 1,5 - 2 м дистанция е да се разрушат връзките свързващи като спойка общностите. както е известно, това е личното индивидуално и енергийно пространство. късат се енергийните връзки на социума.
  • 12 балтов чарк

    1 0 Отговор
    хоспиталите започват да се пълнят с продукт с инструкции за употреба, само че страхливците ще надвият куражлиите по една единствена причина - много повече са. не ви трябват никакви конспирации за да сдъвчете сами противоречието в данните и доказателствените мотиви на вирусните ,,експерти,, станали такива само за една година.
  • 13 балтов чарк

    1 0 Отговор
    случайно прочетох какво е написал ,,просветения,, преди мене. ало, лумината, да не сте спали на течение... тия простотии вървяха преди 20 години, свери си куковичката на сахата, че се излагаш...
  • 14 пжптж

    0 0 Отговор
    Напъвате се повече от заложеното ви за напъване. Тези , които имат
    антитела без да са боледували са най-защитените. Няма логика при втора среща с вируса да почнат да мрат. Медицинска логика няма. Каквото и да ви внушават.