Last news in Fakti

12 Януари, 2022 17:37 1 827 31

НАТО има значителни различия с Русия, но съюзниците са готови за още разговори

  • русия-
  • нато-
  • йенс столтенберг-
  • украйна

Столтенберг предупреди, че Москва няма да има право на вето върху кандидатура на Украйна за присъединяване към НАТО и призова за деескалация на струпването на военни сили на Русия на границата

НАТО има значителни различия с Русия, но съюзниците са готови за още разговори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съюзниците от НАТО имат "значителни различия" с Русия по отношение на исканията ѝ за нови правила в областта на сигурността в Европа, но са готови да се срещнат отново с представители на Кремъл. Това обяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от "Франс прес".

"Има значителни различия между съюзниците в НАТО и Русия по тези въпроси и различията няма да бъдат лесни за преодоляване", подчерта той след преговори с Русия в централата на НАТО в Брюксел.

"Но е положителен знак, че всички съюзници в НАТО и Русия седнаха около една маса", отбеляза Столтенберг.

Говорейки след заседание на възстановения Съвет НАТО-Русия, Столтенберг уточни, че съюзниците са се договорили да проведат серия от срещи с Москва по различни стратегически въпроси.

"Русия не беше в състояние да се съгласи с това предложение. Те не го и отхвърлиха, но руските представители дадоха да се разбере, че им трябва известно време, за да се върнат в НАТО с отговор", посочи той.

Столтенберг обаче предупреди, че Русия няма да има право на вето върху кандидатура на Украйна за присъединяване към НАТО и призова за "деескалация" на струпването на военни сили на Русия на границата на съседката си.

"Украйна като суверенна страна, Украйна има право на самоотбрана, Украйна не е заплаха за Русия", настоя генералният секретар на НАТО.

"Русия е тази, която е агресорът. Русия е тази, която използва сила и продължава да използва сила срещу Украйна", изтъкна още Столтенберг.

"А след това те струпват около 100 000 войници, артилерия, бронирана техника, дронове и заплашителна реторика - това е проблемът", подчерта шефът на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    61 7 Отговор
    тоя Столтенберг още ли не е осъзнал ролята си на клоун?

    Коментиран от #4, #31

  • 2 гадно

    47 5 Отговор
    Русия разговаря със САЩ това, че пуделите от НАТО са клекнали наоколо говори, че господарят им подхвърля по някое информацийка от време на време.
  • 3 В Русия била агресор

    29 6 Отговор
    В Украйна. В Украйна се подува руското население срещу потисничеството срещу него.
    Спомням си как сърбите потискаха американците в Косово и с пълно право бяха бомбандирали С какво ли бе
    Това не беше агресия а защита на американските интереси
  • 4 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Знае я още от години ! Беше антинатовец, беше и ръководител на страната си , когато Брайвик сам разстреля над 80 младежи!
  • 5 Русия била агресор

    11 5 Отговор
    В Украйна. В Украйна се бунтува руското население срещу потисничеството към него.
    Спомням си как сърбите потискаха американците в Косово и с пълно право бяха бомбандирали С какво ли не
    Това не беше агресия а защита на американските интереси
  • 6 Война

    20 3 Отговор
    Войната е неизбежна. Нас ще ни ударят първи.
  • 7 КРА

    47 1 Отговор
    Риториката на Русия е проблем, а военните действия на НАТО в Югославия, Ирак, Афганистан, Сирия, Либия и т.н. са приятелски посещения, така ли ? Няма по-нагли и гнусни демагози от тази измет.
  • 8 Примати

    3 35 Отговор
    Я русофилите да напишат какво конкретно Русия е направила за руското население в луганск и донецк , конкретно. И продължавам да издирвам русофил който да знае защо докато Сталин и Хрушчов са били живи не се е празнувал 9 май???

    Коментиран от #11, #12, #17

  • 9 НКВД

    24 3 Отговор
    Русия иска само едно,Украйна да не влиза в НАТО.
    Точка. Ако Джо гарантира,няма да има инвазия.

    Коментиран от #23

  • 10 густаф

    8 0 Отговор
    Журналиста предупреди - ЛОЛ!
  • 11 Боклук

    22 2 Отговор

    До коментар #8 от "Примати":

    Укрофашистите действаха като Турския башибозук при покръстването.По същият начин влязоха в Донецк да сменят Руския език с Укро новата.Русия спря настъплението на Опълченците към Киев след клането в Дебалцево.
  • 12 Я па тоя

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "Примати":

    Тва либерастите сте големи смешници, какво са направили конкретно исторически или наскоро, защото исторически най малкото датата 9 май, която си споменал и е официален празник и в Израел,знаеш защо:)), а иначе наскоро освен защитата военно подготви ха икономически мерки да се сключат договори ссъс заводите там с държавни поръчки за Русия плюс свободна търговия, което ще вдигне икономиката на тези региони до пълните им възможности, а и ще утвърди явтономията им,иначе хубаво, че търсиш под вола теле:))), това либерастите най го можете 32 пола открихте:)))
  • 13 хихи

    11 1 Отговор
    и пак леко се страхувам да не останем пак от страна на Булката!!
    както през Първата, Втората и Студената войни

    Коментиран от #18

  • 14 Патладжан Кьопоолу

    6 1 Отговор
    До 8 Примати. Сталин го е отменил (9-ти Май),през 1947г.,казвайки на участниците във ВОВ, че трябва да започват да се гордеят с трудовете си ордени, а не с тези от ВОВ.
  • 15 TINA

    10 0 Отговор
    ВСИЧКО ТОВА Е ЗАРАДИ СЕВЕРЕН ПОТОК,КАК ТАКА РУСИЯ ЩЕ ТОПЛИ ЕВРОПА,А НЕ САЩ НАТО АГРЕСОРА ДА Е БЛАГОДАРЕН НА РУСИЯ ДА СЪЩЕСТВУВА.ТРЯБВА ИМ ВРАГ НО ЩЕ ПОДПАЛЯТ ЕВРОПА,ПОДЦЕНЯВАТ РУСИЯ
  • 16 IVAN

    8 1 Отговор
    ЗАЩО ЕС МЪЛЧИ,ТО КОЛОНИЯ,КОЛОНИЯ,НО СТАВА ВОЙНА БЕЗРАЗЛИЧНИ ЛИ СТЕ, ЗАЩО САЩ И НАТО ОПРЕДЕЛЯТ ЙИВОТА НИ ЕС, ЗАЩО СМЕ ТАМ?
  • 17 Сивата чапла

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Примати":

    И какъв ти е проблема, че при Брежнев се решава да се празнува официално 9 май? Та след войната е било пълна разруха, само до празници им е било. Затова пък всички наши празници се опитват да ги заличат, като им правят двойници, на Трифон Зарезан някакъв си свети Валентин, та то даже не е наше, то е по-скоро католически празник. Ами тоя Хелуин, чий е?

    Коментиран от #20

  • 18 Сивата чапла

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "хихи":

    Май се на булката булката, както е тръгнало, с нашите държавници дето се самоизолираха заради някакъв досег с човек с уж положителен тест. даже не е болен, доколкото разбрах.
  • 19 фбр

    7 0 Отговор
    Руснаците са си на руска територия и ще разпоргат войските си , както си искат ! А украинците да не би да не са разположили войски по границата с Русия на украинска територия !? Това защо никой не коментира?
  • 20 Примати

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Сивата чапла":

    Студено, все пак опита. Вдигаме нивото… защо Сталин не е приел лично парада на победата на 24 юни 1945? Какво не е наред?
  • 21 Путин

    6 2 Отговор
    Вие си разговаряйте, ние ще подготвим ракетите.
  • 22 де факто

    1 9 Отговор
    Нормално да има различия.НАТО е отбранителен съюз,а Русия е терорист и агресор.

    Коментиран от #26, #30

  • 23 де факто

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "НКВД":

    "Само това" иска така ли ? Еми и Украйна искаше "само" да не й се краде територията.Всички държави съседки на Русия "само" не искат да им се рискува сигурността ,заради тая участ ,че са съсед на терорист и агресор като Русия,ама не става така ! Не случайно никой не понася Русия и руския катун е изолиран от целия свят.Украйна е суверенна държава която търси своята сигурност.Ако Украйна беше в НАТО преди 2014г. дали руските бандити щяха да откраднат Крим а ? От тук нататък Русия има два варианта.Единия е кремъслкия полуръст да подвие опашка което е почти на 100% сигурност ,че ще се случи,а другия вариант е да започне война дали икономическа ,дали конвенционална ,но и в двата варианта Русия ще яде големия,защото е недоносеник който не може да поставя нито условия ,нито да издържи на напън !

    Коментиран от #27

  • 24 Ква самоотбрана

    2 1 Отговор
    бе човек?
    Ми вие сте ги начоголили рснаците отвсякъде.
  • 25 Вие от НАТО сте агресор, който не

    5 1 Отговор
    спазва уговорки, пазарува бившите източноевропейски страни, за да се обърнат срещу Русия и гледате към постсъветското пространство, защото остана недоразграбено от 90-години.
  • 26 А, добър ден!

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "де факто":

    Аз пък през деня съм жена, а вечер - мъж.
  • 27 А, добър ден!

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "де факто":

    Ама трябва да уточним, че управляващите ги елити им натресва членството в НАТО. Няма широки дискусии, само пропаганда за това, колко е страшна Русия.

    Коментиран от #28

  • 28 Ами ...

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "А, добър ден!":

    Русофилите ставате досадни.
  • 29 dron

    1 2 Отговор
    Изключителната простотия и наглост на кремъл до к,во доведе ? Казаха им това ,което си знаеха
    в очите и сега обратно в кочината. путин ,за да говори с ам. президент или НАТО ,похарчи милиарди
    да дрънка оръжие и да плаши и накрая пак същото.Вярно,че сега го има в писмен вид и може да спи
    спокойно в бункера,ама инфлацията в русия се покачва неконтролируемо и Казахстан е пример к,во
    следва.Ще си плати /обикновения руснак,де/ за рекета с газа и то солено. По статистически данни 90%
    от компонентите на руското производство са внос и следва галопиращо вдигане на цените в московията,
    щото цените на газа удрят и проиводителя ,но и крайния клиент - в случая русия.
  • 30 Така де

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "де факто":

    налага им се да се отбраняват,като ги изритат от там дето не са ги канили.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: