13 Януари, 2022 07:35 1 766 15

Москва: Разширяването на НАТО не премахва разделителните линии, а ги премества

  • русия-
  • нато-
  • украйна

Грушко повтори позицията на Кремъл, че разширяването на Алианса на изток трябва да бъде прекратено и носи рискове за европейската сигурност

Москва: Разширяването на НАТО не премахва разделителните линии, а ги премества - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На пресконференция в Брюксел след преговорите с натовските страни руският зам.-министър на външните работи Александър Грушко се обяви за изработването на нова архитектура за сигурност в Европа с аргумента, че сегашната не отчита интересите на Русия.

След срещата на Съвета НАТО - Русия в централата на Алианса в Брюксел руският заместник-министър коментира, че между Северноатлантическия пакт и Русия все още има много фундаментални несъгласия.

Грушко повтори позицията на Москва, че разширяването на Алианса на изток трябва да бъде прекратено и носи рискове за европейската сигурност:

„Винаги сме казвали, че разширяването на НАТО не решава проблемите в областта на сигурността. Разширяването на НАТО не премахва разделителните линии, а ги премества в посоката, в която се разширява.

Грушко заяви, че Русия е готова да прибегне до военно-технически мерки, ако сигурността ѝ бъде застрашена. Попитан дали е възможна деескалация на границата с Украйна, където са разположени около 100 000 руски войници, той отговори утвърдително и допълни:

„Преди всичко киевските власти трябва да бъдат принудени да изпълнят изцяло и безусловно Минските споразумения, които са част от международното право след приемането на резолюция №2052 на Съвета за сигурност на ООН“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 1 Отговор
    трябва да има МИР по
    СВЕТА
  • 2 стига приказки

    31 5 Отговор
    Още при товаренето на ракетите за Куба ФАЩ ще хвърлят гащите, че дори и ще оставят марионетките в украйна на милостта на Путин. Няма какво да се мотате, робовладелци и колонизатори, свикнали да живеят на гърба на други народи, не разбират от дума и дори да се споразумеете сега, не може да им се има никакво доверие.

    Коментиран от #10

  • 3 ферта

    26 4 Отговор
    Премества ги по близо до ресурсите - НАТО е машата на САЩ!
  • 4 тикви

    34 4 Отговор
    НАТО е най-фашистката структура в света!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Така е

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "тикви":

    ... но го обясни на колкото се може повече хора и аргументирано с цифри и факти!!!!
  • 8 Kcaniba

    15 5 Отговор
    нато е агресор!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кви ракети, ква Куба

    6 16 Отговор

    До коментар #2 от "стига приказки":

    ти знаеш ли къде е Куба. Остров в Мексиканския залив. Целия залив е гъчкан от американски подводници, разрушители, кръстосвачи, самолетоносачи и т.н. Откъде ще минат корабите с ръкетите? Със стелт кораб ли ще ги закарат

    Коментиран от #11

  • 11 ВЛАДИМИР ПУТИН

    17 6 Отговор

    До коментар #10 от "Кви ракети, ква Куба":

    "....Откъде ще минат корабите с ръкетите?..." - товарищ , не с кораби - с подводници и няма нужда да се занимаваме с Куба, цялото западно тихоокеанско Щатско крайбрежие е нацвъкано с ядрените Посейдони. А Джо пръдне а си замине.

    Коментиран от #12

  • 12 Си ги наврете отзад

    8 12 Отговор

    До коментар #11 от "ВЛАДИМИР ПУТИН":

    То така става точно като ни обясняват някакви недоучили безработни тролчета-русофилчета. Пъпеш. Я марш да си търсиш работа, за да си полезен на обществото или марш при лилипута да му бършеш дир ника
  • 13 666

    5 1 Отговор
    всичко свърши одавника се хваща за сламка агонията е неизбежна.2027 г.
  • 14 Човек с памет

    12 3 Отговор
    Защо НАТО не прие Руската Федерация за член когато тя искаше? Помислете. Трябва да се усвоят едни пари. Трябва плашило.
  • 15 Ян Бибиян

    2 0 Отговор
    Ако САЩ продьлжават да дразнят Русия и да карат Украйна да влезе в война Тогава не остава друг ход освен натискане на спуська и ракетите ще полетят После кой е виновен или как стана Зад Русия е Китай с 1милион армия Иран Корея северна Индия и тя чака Така че НАТО ще сьбира само побягналите и отказали се дьржави провала е пьлен Това не е Сирия или Либия А най голямата дьржава в света с боен опит Сама спря немските дивизий с 4 милионна армия пред Москва Сега пак вярвам че ще излезе победител Но сега ще трябва подстрекателите да платят сметката Тоест ликвидиране на военни сьюзи НАТО и АСЕАН
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания