Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 16:06 1 785 12

Германия: Над милион мигранти за първата половина от 2022 година

  • германия-
  • мигранти-
  • бежанци

Най-голям дял от нетната миграция, т.е. имиграцията минус емиграцията, имат украинците - 740 000 души

Германия: Над милион мигранти за първата половина от 2022 година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от 1 милион души са имигрирали в Германия до средата на 2022 година. По-голямата част от тях са бежанци от войната в Украйна и от Афганистан. Това е най-високото ниво от Обединението на Германия насам.

През първата половина на 2022 г. повече от един милион души с чуждо гражданство са пристигнали в Германия. С общ брой 1 046 000 души това е "най-високата нетна имиграция, регистрирана в рамките на едно полугодие след обединението на Германия", съобщи Федералната статистическа служба.

Бежанци от Украйна и Афганистан

Най-голям дял от нетната миграция, т.е. имиграцията минус емиграцията, имат украинците - 740 000 души. По данни на статистическата служба обаче броят на имигрантите от други националности също се е увеличил в сравнение със същия период на миналата година.

В сравнение с първата половина на 2021 г. нетният брой на афганистанците, които са мигрирали в Германия, ще се увеличи четири пъти - от около 7000 на 28000 души. Федералната служба за миграция и бежанци вижда причината в завземането на властта в Афганистан от талибаните миналото лято.

Общият брой на населението нараства

Според данните като цяло населението на Германия се е увеличило през последните години. Към 30 юни 2022 г. в Германия живеят около 2,9 милиона души повече, отколкото в края на 2014 г., но броят на хората с германско гражданство намалява.

"Това увеличение се дължи най-вече на миграцията на бежанци във връзка с войната и насилието в Сирия, Афганистан и Ирак през 2015/2016 г., както и след нападението на Русия над Украйна", пише Федералната служба. Но има и постоянен приток от Румъния, България и Полша.

Поради имиграцията броят на трудоспособните лица - т.е. на възраст между 15 и 65 години - е намалял по-малко от очакваното, се казва в доклада. "Това развитие е потиснато от имиграцията от чужбина", обяснява статистическата служба.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    21 1 Отговор
    Там си ги гледайте и по хотели и в дворци и замъци ако искате
  • 2 Култура миянко

    18 0 Отговор
    Не схващате добрата новина,а тя е че след немного време руснаците ще се разберът по мирен и цивилизован начин с халифите на Франкистан и Германистан и ще настъпи мир за 1000.Може би това е имал предвид австрийският художник от миналото,като е говорил за хилядолетен.....

    Коментиран от #9

  • 3 Много доктор много инженер

    23 0 Отговор
    Честито на Германия.
  • 4 Флатуриращият с вълци

    16 1 Отговор
    така е по белия свят - става черен
  • 5 дебела кратуна

    14 1 Отговор
    Халал да са им на германците
  • 6 Очевидец

    11 1 Отговор
    Много добре. Сами немците си унищожават социалната система. Я да видим докъде ще докарат Deutschland,некадърните политици!2017 година е сниман филмът"Ich gehoere ihm ",едва ли може да се представи действителността на Германия по-точно.Но който каквото си надроби, такова ще сърба!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 куку

    0 0 Отговор
    На снимката гледам бая тен придобиха украинци..Афганци бягат..защото сащ са изнесли от тази държава за рекордните +60секунди/имаше такъв филм/...Така правят големите,англосакси..зарязват те и дори не казват довиждане..абе истински джентелмени..Германия вече я няма.има джамахерия..също 50% разни вече има в потъващия кораб Англия..изобщо брекзита няма да помогне на кралицата..всички ще носят бурки и чалми..Дано по-скоро..защото тази държава е много вредна за света..особена след като взривиха север поток 1-2 , международни терористи,доказани..но иде видов ден..
Новини по държави: