Last news in Fakti

22 Май, 2023 18:10 1 341 6

Наводненията в Северна Италия съсипаха реколтата

  • наводнение-
  • реколта-
  • северна италия

Проливните дъждове предизвикаха разливането на повече от 20 реки отвъд коритата им, нанасяйки значителни щети на земеделските земи и градовете, и отнемайки живота на 14 души в италианската провинция Емилия-Романя

Наводненията в Северна Италия съсипаха реколтата  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мащабните наводнения в Северна Италия ще причинят сериозни щети на производството на плодове в един от най-богатите земеделски региони на страната, предупредиха от Coldiretti, най-големият съюз на фермерите в Италия.

Проливните дъждове предизвикаха разливането на повече от 20 реки отвъд коритата им, нанасяйки значителни щети на земеделските земи и градовете, и отнемайки живота на 14 души в италианската провинция Емилия-Романя.

Регионът е голям производител на плодове, включително круши, праскови, нектарини, кайсии, сливи, череши и киви, представлявайки трета част от общата реколта от плодове в Италия.

Coldiretti съобщи, че около 15 милиона плодови дървета рискуват да загният, а близо 400 000 тона пшеница бяха унищожени. Хиляди животни също са пострадали. Засегнати са около 5000 ферми, като възстановяването от тези щети ще отнеме години на фермерите.

Италианското правителство обяви намерението си да предостави финансова помощ за региона, с оценени разходи от около 100 милиона евро. Премиерът Джорджия Мелони заяви, че Италия може да поиска и помощ от Фонда за солидарност на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    11 2 Отговор
    Няма проблем Украйна ще им помогне

    Коментиран от #4

  • 2 Хихихи..

    9 0 Отговор
    Обаче пък Венеция пак стана Венеция и гондолиерите се разпяха с китарите!
  • 3 Господ

    5 1 Отговор
    гледа
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жириновски

    3 1 Отговор
    Тази нощ нашите учени съвсем малко ще променят гравитацията на Земята и вашата страна ще бъде под водата

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: