Last news in Fakti

24 Септември, 2023 06:03 1 451 14

Избраха Денис Пушилин за глава на ДНР

  • денис пушилин-
  • донецка народна република

Той се закле да изпълнява указите на Путин

Избраха Денис Пушилин за глава на ДНР - 1
Снимка: ВКонтакте

Изпълняващият длъжността глава на Донецката народна република Денис Пушилин беше избран за ръководител на региона. Решението беше взето на пленарно заседание на Народния съвет (парламента) на региона, предаде ТАСС

На свой ред Пушилин благодари за оказаното доверие и подчерта, че работата ще бъде насочена към подобряване на стандарта на живот в републиката. „Давам дума да оправдая вашето доверие и да направя всичко, за да гарантирам, че мирът и просперитетът се завръщат в домовете ни възможно най-скоро. Вярвам, че с нашата работа, с подкрепата на братските региони на Руската федерация, ще направим нашия регион по-добър и по-силен“, каза ръководителят на региона.

Пушилин положи клетва. „Заклевам се при изпълнение на правомощията на глава на Донецката народна република да служа вярно на народа на ДНР, да спазвам Конституцията на Руската федерация и федералните закони, Конституцията на Донецката народна република и законите на Донецка народна република. Да зачитам и осигурявам защитата на правата и свободите на човека, гражданите, да изпълнявам указите на президента на Руската федерация и постановленията на правителството на Руската федерация. Ръководителят на ДНР също ще изпълни своите високи отговорности с чест“, каза Пушилин, полагайки клетва.

След това присъстващите почетоха с минута мълчание паметта на първия ръководител на региона Александър Захарченко, който беше убит от украински диверсанти в края на август 2018 г.

Пушилин е роден на 9 май 1981 г. в Макеевка, Донецка област, Украинска ССР (сега Донецка народна република в състава на Руската федерация) в семейство на работници в Макеевския металургичен завод. През пролетта на 2014 г. той стана един от лидерите на протестното движение на рускоезичното население в Донецка област. Участва в провъзгласяването на Донецката народна република на 7 април 2014 г. и става съпредседател на нейното временно правителство. От 15 май до 18 юли 2014 г. - председател на Президиума на Върховния съвет на ДНР (най-високата длъжност в провъзгласената република).

Като съпредседател на Народния фронт на Новоросия той участва в първите хуманитарни доставки от Русия за Донбас. Той беше един от основателите на общественото движение "Донецка република", като до октомври 2017 г. оглавяваше неговия изпълнителен комитет. От 9 ноември 2014 г. до 11 септември 2018 г. е постоянен пълномощен представител на ДНР на преговорите на тристранната контактна група за разрешаване на ситуацията в Украйна в Минск (участници: Украйна, Русия и ОССЕ). В края на 2017 г. той оглави Руския център, създаден в Донецк за „укрепване на процесите на интеграция на Донбас с Руската федерация в хуманитарни, социални и културни аспекти“.

На 7 септември 2018 г. Народният съвет на ДНР назначи Денис Пушилин за изпълняващ длъжността глава на републиката. Той оглави републиката след смъртта на първия ѝ ръководител Александър Захарченко


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    10 21 Отговор
    Господ да го благослови!Амин!

    Коментиран от #10

  • 2 Гориил

    5 15 Отговор
    Президентът, като един от клоновете на властта, издава укази, които имат силата на закон. Какво ви се стори необичайно?

    Коментиран от #7

  • 3 среднощен

    8 0 Отговор
    "Очакваше се"... "Времето ще покрие раните", но Украйна вече не е същата... Дай Боже да се върне мира по тези земи!
  • 4 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    14 5 Отговор
    Няма да е за дълго
  • 5 Путриот

    11 4 Отговор
    Тоя Пушилкин видя какво стана със щаба на ЧФ.

    И него го чака същото ще Изпуши.
  • 6 реру

    12 5 Отговор
    Не е демократично без избори, но

  • 7 реру

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    "... издава укази, които имат силата на закон..."


    Така е... Първият указ, който е издал Денис Пушилин е да не се разместват първите букви
    от неговото име и фамилия...
  • 8 Референдумите

    2 10 Отговор
    донесоха справедливост за изстрадалите от укрофашисткия геноцид над рускоговорящите в новите региони.
  • 9 Измислената ДНР - има ли я още?!

    9 0 Отговор
    На този нелеп брадат козел първи ще му хвръкне главата, като дойдат ВСУ.
  • 10 Отец Нафарфорий

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Вън ченгетата от БПЦ!
  • 11 У бре

    10 0 Отговор
    Така наречения ПеНис Душилин ще бъде поздравен от украинците за рождения си ден на 9-и май. Жалко само, че за него това няма да е Ден на Победата, а последния му ден.Както се случи с терориста Моторола,Готвача Пригожин и Дугина.
  • 12 стоян георгиев

    0 8 Отговор
    Българите не се интересуват особено от това, че светът върви напред. Нашето щастие е щастието на Америка. Нашата радост е да дразним Русия. Нашето призвание е да отдадем почит на Америка. Не се интересуваме от собственото си щастие... Обичаме да страдаме за другите и за другите. Българите обичат Америка повече от всеки друг в света и мразят Русия повече от всеки друг в света. Българите обичат Америка повече от американците. Тяхната омраза към Русия е по-голяма от любовта към България. И най-накрая имаме повод за радост: успехът на Америка и ударът върху Русия!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания