Last news in Fakti

25 Март, 2024 15:48 3 823 147

Гари Каспаров за клането в Москва: Не им вярвайте, Владимир Путин стои зад този атентат

  • русия-
  • москва-
  • атентат-
  • владимир путин-
  • гари каспаров

Преди двадесет и пет години, когато тогавашният министър-председател Путин се нуждаеше от платформа за своята президентска кампания, серия от терористични атентати в апартаменти в Русия постави началото на Втората чеченска война

Гари Каспаров за клането в Москва: Не им вярвайте, Владимир Путин стои зад този атентат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Повече от 100 души загинаха при терористичната атака в петък в концертната зала на "Крокус Сити Хол“ близо до Москва в брутално престъпление срещу човечеството. Много ключови факти все още са неясни и бъдете сигурни, че те ще станат по-малко ясни, докато Кремъл работи, за да използва кризата в страната и чужбина, пише в материал за The Wall Street Journal бившият световен шампион по шахмат и критик на руския президент Владимир Путин – Гари Каспаров.

Идвайки малко след последните му фиктивни избори, атаката даде аргумент на диктатора Владимир Путин един ден след като Кремъл обяви за първи път, че Русия е в "положение на война“ в Украйна.

Параноята е мое право по рождение, както и за всеки, роден в Съветския съюз. Но официалната история на Кремъл вече е хаос. В един от най-наблюдаваните градове на земята, където можете да бъдете арестуван за 30 секунди, ако прошепнете "без война“, терористите продължиха атаката си повече от час и след това просто се отдалечиха.

ФСБ, руската служба за държавна сигурност, твърди, че е арестувала четирима заподозрени близо до Украйна, на една от най-укрепените граници в света. Или заподозрените действително са отишли с кола до руския съюзник Беларус, както каза посланикът на тази страна в Русия? Като се има предвид количеството материали и подготовка, необходими за нанасяне на толкова много щети на място с размерите на малко село, странно е терористите внезапно да се превърнат в аматьори, като носят таджикските си паспорти и се насочват към милитаризирана граница.

Всяко официално изявление от Кремъл и неговите пропагандисти ще бъде лъжа, с подхвърлени няколко полуистини. Това е контролен рефлекс на състоянието на сигурността, чийто продукт е г-н Путин. Както често казвам, вярвам в случайностите, но вярвам и в КГБ.

Г-н Путин гневно отхвърли предупрежденията от посолството на САЩ на 7 март и 18 март за потенциална терористична атака в концертна зала в Москва. (Как разбраха САЩ? Дали бяха източници в "Ислямска държава“ или, както подозирам, къртици във ФСБ?) След това, на 22 март, г-н Путин издаде заповеди да бъдат мобилизирани още стотици хиляди руснаци за неговата завоевателна война срещу Украйна.

Преди двадесет и пет години, когато тогавашният министър-председател Путин се нуждаеше от платформа за своята президентска кампания, серия от терористични атентати в апартаменти в Русия постави началото на Втората чеченска война. Изложих множеството доказателства, че това са атаки под фалшив флаг, инсценирани от ФСБ, в моята книга от 2015 г. Winter Is Coming. Това е постъпка, толкова шокираща, че е трудно да се повярва - докато не осъзнаете какъв човек е г-н Путин. Няма алергия към кръв, руска или каквато и да е друга, ако проливането ѝ спомага за целите му.

Преди двадесет и пет години г-н Путин грабна властта, като извърши масови убийства в Чечня. Днес, с надеждата да остане на власт, г-н Путин извършва масови убийства в Украйна.

Слабостта на Запада насърчава руската ескалация. Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан току-що беше в Киев, но вместо да помогне на Украйна да се пребори с ежедневните руски атаки срещу нейната енергийна инфраструктура чрез доставка на оръжия, той очевидно беше там, за да обезсърчи Украйна да направи същото с Русия. В петък Financial Times съобщи, че САЩ са притиснали Украйна да не атакува руската петролна инфраструктура от страх от повишаване на глобалните цени на газа – което може да навреди на шансовете за преизбиране на президента Байдън. Руските въздушни сили опустошават Украйна, защото Америка обеща на Украйна F-16, но казва, че обучението на пилотите отнема твърде много време. Миналата седмица администрацията на г-н Байдън дори наложи вето на изявление на Групата на седемте, осъждащо фалшивите избори в Русия.

Всичко това подсказва, че г-н Байдън се страхува повече от руското поражение, отколкото от руската победа. Както документирах през август, това е продължение на предателството на демократичен съюзник и на американските интереси в областта на сигурността.

Това е страхлив нов световен ред. Белият дом е зает да казва на Украйна къде не може да стреля и да казва на Израел къде не може да лови терористи. Вместо да осигури лидерство за обединяване на демократичните съюзници срещу диктаторите, администрацията на г-н Байдън поставя ограничения на съюзниците на Америка, за да защити враговете на Америка. Не е нужно да се чудите какво мислят Тайван и Китай за потъването на Америка в пасивност.

Републиканското възпрепятстване на помощта за Украйна е презряно, но г-н Байдън не може да го използва, за да извини собственото си политиканстване и бездействие. Америка има най-големия военен арсенал, познат на човека, но той ръждясва в складовете, докато украинците умират. Хари Труман трябваше да се изправи срещу Сталин и каза, че заедно с него спират и доларите. Г-н Байдън казва, че парите спират до говорителя Майк Джонсън. Доналд Тръмп заплашва с изолационизъм в речи и публикации в социалните медии; Г-н Байдън превръща изолационизма в реалност, като отказва да се противопостави на диктаторите или на собствената си вътрешна опозиция.

Г-н Байдън се оттегли от Афганистан, а Русия нахлу в Украйна. Той се оттегли от Украйна и ХАМАС започна война срещу Израел. Слабостта предизвиква агресия.

Г-н Путин вярва, че се нуждае от постоянна война, за да се задържи на власт. Той създава условия за по-нататъшна радикализация на руското население и за изпълнение на новите му мобилизационни заповеди. До лятото новобранците ще бъдат на фронтовата линия в Украйна. Украйна не може да оцелее тази година, освен ако американските лидери не направят това, което е правилно, вместо това, което смятат за политически целесъобразно.

Като всички диктатори, г-н Путин се отличава с отвличането на вниманието от своите престъпления. Атаката на Москва ще отвлече световното внимание от войната му срещу Украйна, но изобщо няма да го разсее. Скърбим за всеки невинен живот, изгубен в Москва, но действаме и за спасяването на следващия в Украйна.

Ако заподозрян сериен убиец е на свобода, първото нещо, което трябва да направите, когато има убийство, е да проверите алибито му. Г-н Путин е обвинен за военни престъпления и кървавото му досие го прави заподозрян №1. Не може да има обща кауза срещу тероризма с Русия, когато най-завършеният терорист в света управлява Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    135 54 Отговор
    Гарито- верен евроатлантик с-ат.нист!

    Коментиран от #124

  • 2 Кремъл

    62 103 Отговор
    Лъже за всичко
  • 3 СОПчето Мара

    105 50 Отговор
    Кло зетният гросмастер пак се прояви...

    Коментиран от #27

  • 4 малиии

    36 59 Отговор
    Те тука колхознята ше се изриви .. 🤭

    Коментиран от #142

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТаУмВзе

    89 31 Отговор
    Соросоидчетата се Кефят на Смърт да.

    Коментиран от #33

  • 7 Така де

    65 72 Отговор
    Другаре русофиле, представяте ли си какво е нивото на обществена безопасност в братска Русия, щом няколко човека могат съвсем необезпокоявано да влязат с автомати в голяма обществена сграда пълна с хора, да стрелят на воля и да палят наред. То бива-бива пропаднала държава, ама чак пък толкоз…

    Коментиран от #14, #24, #44, #119, #145, #146

  • 8 Смешки

    26 35 Отговор
    Ам да не е прав шампиона?
  • 9 Здрасти

    79 27 Отговор
    Предателите в действие. На гледали сме се на всякакви гнили същества, независимо от положението им в обществото.

    Коментиран от #66

  • 10 Сталин

    80 34 Отговор
    Този еврейски гнус ,изглежда скоро ще го посети мистър Новичок

    Коментиран от #17, #115

  • 11 Аз съм веган

    31 42 Отговор
    Некомпетентни орки обвинят всички за некъдърните служби на мордор.

    Коментиран от #43

  • 12 Тома

    57 23 Отговор
    Гарито е получил информация от хидрофора на цру и ми 6.
  • 13 Маскаль

    38 24 Отговор
    Как таджиките вкараха една цистерна бензин да подпалят 10 000 квадрата покрив?

    Коментиран от #18

  • 14 СОПчето Мара

    48 23 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    Друго си е в кравешкото училище. Съвсем е безопасно....
  • 15 Тоз и той

    51 19 Отговор
    Пациент на психото.
  • 16 Жалък си

    73 37 Отговор
    Що си плю на името? От най великият шахматист, стана едно голямо нищо, продажник и лъжец!

    Коментиран от #21, #103

  • 17 Юрмала

    20 12 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    Грузински мустак поради каква причина ще го тровите
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сократ

    44 15 Отговор
    И този глист изпълзя.
  • 20 Така е

    34 33 Отговор
    Възможно е Каспаров да е прав! Или московската полиция е жив зян, или е вътрешна организирана работа.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Крум

    41 24 Отговор
    Гари е завършен дебил...Ще умре в забвение....и презрение..
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бегай!

    17 13 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    Ти да не мислиш, че в Щатите и Западна Европа е по-различно!
  • 25 Дартс

    22 26 Отговор
    Браво ,блестящ както в шаха

    Коментиран от #107

  • 26 Тоя е като нащо ПАСИ

    30 13 Отговор
    Докато е в психиатрията и си пие хапчетата е кротък но избяга ли почва с братвежите и докато го приберат
  • 27 Хихихихихихи

    25 20 Отговор

    До коментар #3 от "СОПчето Мара":

    Разликата в интелекта между Световният шампион и капитанчето от КГБ ( доставчик на пощата,вурстчета и бира за началниците) пуси ФАСА е като между... АКАДЕМИК и умствено изостанал двукласник
    Хахахахаха

    Коментиран от #55

  • 28 зелю

    16 14 Отговор
    и тоя се е надрусал като мен
  • 29 Продал си е достойнството

    22 6 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    А човек свършил тази глупост, не струва повече от онова в кофата ти!

    Коментиран от #35

  • 30 балкански

    7 14 Отговор
    е няма такъв кукумицин! значи американците са знаели, че путинката ще си изпозастреля хората! див абсурд! че нали тогава ще му цъфнат жопата така, чре заревото ще се вижда над целия свят
  • 31 Нали тъй

    21 14 Отговор
    Иначе все говорят срещу запада, все ще го унищожават, а пък залата им с име "Крокус Сити Хол“! Продажна работа!
  • 32 Отлична статия

    27 23 Отговор
    Гари Каспаров е интелигентен човек.Няма нищо общо болшевишките чугуни.

    Коментиран от #34

  • 33 КойТиУмВзе

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Е , ти въобще не се кефиш .. на смъртта на невинни , били те и украинци

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хахахаха

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "Продал си е достойнството":

    Азиатски не изпадай в истерии ами обясни как си е продал достойнството

    Коментиран от #49, #71

  • 36 ТаУмВзе

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "КойТиУмВзе":

    От кога има Невинни? Дай пример за некои.

    Коментиран от #54

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Чума

    11 10 Отговор
    Считам, че една пропаднала даржава като тази, щом не може или не иска да защити зрителите, поне да им разреше да си ходят въоръжени кой с каквото има! Сега закона изрично забранява на тези, които имат аконно притежавана ловна пушка да я носят със себе си при масови мероприятия! Защо им е тогава, а вероподобните ходят въоръжени из театрите? 1% от посетителите да си носеха ТТ, Макаров, Гюрза, Стечкин, каквото останало от войната, това означава поне 50 пистолета срещу тези нападатели, без да броим ,,охраната" с палки и свирки!

    Коментиран от #58

  • 39 Цинганин

    13 8 Отговор
    И Гари от наще
  • 40 Абе

    15 13 Отговор
    На евреин и на арменец вяра да нямаш.

    Коментиран от #106

  • 41 каспари гаров

    16 15 Отговор
    абе нали уж шахматистите били умни хора а тоя не показва да е такъв? явно му се скача от някой прозорец…
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 че в кой град

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    по света не са влизали най-необезпокоявани и са трепали хора на поразия ??? ти май нещо помниш по 3 мин.?

    Коментиран от #59

  • 45 Професора

    11 8 Отговор
    Гари Мангазаров
  • 46 Георги

    16 10 Отговор
    На този наистина му лопа дъската.
  • 47 Самарин

    13 17 Отговор
    Този като добър шахматист,го имах за разумен,мислещ човек,а той бил един вече завършен глупак,който мисли с костния си мозък.Мислиш като Навални,реаргираш като него,обади му се и го замоли за някакъв съвет,белки ти помогне.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ами просто азиатски

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хахахаха":

    Като нямаш ценностна система, просто не се уважаваш! Всеки нещастник по света, може да ти купи бъдещето тогава!

    Коментиран от #67

  • 50 а ти

    10 4 Отговор

    До коментар #42 от "То на всички е ясно":

    решили вече от кой пол искаш да си? или чакаш от посолството да те ориентират?
  • 51 По добре русороб

    9 7 Отговор

    До коментар #42 от "То на всички е ясно":

    От колкото тъпоъгален кравар.
  • 52 Пилотка

    13 2 Отговор
    От какъв адрес се подвизава.От САЩ или Канада.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 КойТиУмВзе

    7 7 Отговор

    До коментар #36 от "ТаУмВзе":

    От кога ли или - откога ?! На всички е ясно , че още при раждането си , украинските бебета са закърмени с фашизъм .. Те ти " пример"

    Коментиран от #101

  • 55 хъхъхъхъ

    13 11 Отговор

    До коментар #27 от "Хихихихихихи":

    Тоя е световен шампион по навеждане, не ми го хвали еврейчето, голяма подлога е.

    Коментиран от #68, #125

  • 56 българина

    8 2 Отговор
    този иска да каже, че сащ са излъгали с предупрежденията?!?
  • 57 Той Бойко

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хахахаха":

    И Кирчо и Кокорчо и теб не са дошли да те излъжат лично.Готини пичове са.И Делян Пеевски и той не е дошъл да те излъже лично, нали, и той е готин.

    Коментиран от #72

  • 58 що не го

    11 3 Отговор

    До коментар #38 от "Чума":

    кажеш това за франция белгия германистан или кравария? каква е разликата ? навсякъде терористите убиха много хора ! ами шарли ебдо даже бяха предопредени че ще ги избият и пак не ги опазиха властите ? или на теб ти харесва да плюеш по русия ейтака за някой цент?
  • 59 😁😁😁😂

    8 5 Отговор

    До коментар #44 от "че в кой град":

    Те либерастчетата са масовоТъпи, все едно от една майка са ражданиБоклуците!
  • 60 Ал Путин

    9 6 Отговор
    Ако някой русофил има различно от ,,Баба Ванга каза " , да го предостави. Ако не , да замълчи.Ксква нелепица е твърдението , че имало ,,украински прозорец".А как ще преминат през руски такъв.И то минути след атентата.

    Коментиран от #81

  • 61 Никой

    3 10 Отговор

    До коментар #48 от "и само":

    не подкрепя русия.
  • 62 Охраната на росия като армията

    4 9 Отговор
    Няма я никаква
  • 63 ЗА ТАКАВА КЛЕВЕТА КАСПАРОВ МОЖЕ ДА ОТНЕ

    11 6 Отговор
    СЕ ПЛУВКАТА НА ОСТРОВ САХАЛИН И ПОСЛЕ ДО НАХАЛНИ ! ПУТИН МНОГО ГИ ТЪРПИ ТАКИВА ПРОСТАЦИ !
  • 64 Ми,да

    7 3 Отговор
    Какво да каже приятеля на Хънтър от Ню Йорк
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Добре

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Здрасти":

    За вас всички освен Путин са предатели. Някой не може ли да каже нещо различно от Путин
  • 67 Хахахаха

    2 5 Отговор

    До коментар #49 от "Ами просто азиатски":

    Ценностна система кой определя ценностите путин или ти или кадиров

    Коментиран от #74

  • 68 Рузки глупаци

    6 6 Отговор

    До коментар #55 от "хъхъхъхъ":

    Тая има повече акъл от всички копийки накуп.

    Коментиран от #77

  • 69 Ал Путин

    9 8 Отговор
    Много интересно твърдение на русофилите....Как атентаторите щели да изненадат хилядите военни части на руснаците по фронта в гръб.Ще ги атакуват в тил , и с бой щели да се промъкнат през ,,украинския прозорец"...Интересното, .Сюжет за ,,тримата танкисти и кучето"

    Коментиран от #76

  • 70 Терористите кремля кгб

    7 6 Отговор
    На един протест тия робокопите от омон ,влачиха като шейна по улиците Гари,щото протестираш мирно,същите омон ,дойдоха на теракта след 1 час,,имат подразделение на 3 километра от мола
  • 71 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хахахаха":

    Хазарски, защо задаваш глупави въпроси, гарито е наведена, ноСъдрана подметка, като теб! хахаха

    Коментиран от #80

  • 72 Хахахаха

    0 3 Отговор

    До коментар #57 от "Той Бойко":

    Не виждам какво ще те спре да си отмъстиш лично на Боко на Делян на Киро на Асен
  • 73 Атина Палада

    10 3 Отговор
    Каспаров дали може да ни обясни това, което той самият твърди. Че, Путин или там руските служби са подготвили този атентат.... Но американците, както и други посолства на 7- ми март пишат, че в Москва ще се извърши атентат, като предупреждават своите граждани да не ходят на места, където има струпване на хора.. Т. е. американците с това, предупреждават Путин, че знаят за готвеният от него атентат...
    И Путин кво? Е.бете си м.айката , аз ще си направя атентата... :))))
    Този Каспаров нещо изглежда м.озъка му е м.ръднал.
  • 74 Прочети

    4 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хахахаха":

    що е то ценностна система и може да не задаваш въпроси с детски интелект и да слагаш имена ни в клин, ни в ръкав, показващи опростачването ти от НПО-тата!

    Коментиран от #85

  • 75 Медик

    8 4 Отговор
    Само болен мозък може да измисли това! Явно е, че човекът се нуждае от специализилона мезицинска помощ.
  • 76 Атина Палада

    4 3 Отговор

    До коментар #69 от "Ал Путин":

    Като имаш една к.летка,разбира се, че обяснението ще ти е такова:)))

    Коментиран от #93, #111

  • 77 Укротъпаци

    6 2 Отговор

    До коментар #68 от "Рузки глупаци":

    От всички шорошпии може да има, ама и той е много кух, представи си колко сте кухи вие либерастките подлоги.😁😂
  • 78 Реплика

    7 0 Отговор
    Никак не е задължително да вярваш във версията на Путин,за да не вярваш и на версията на Каспаров.
  • 79 Браво

    6 7 Отговор
    Един истински човек, който не го е страх да каже истината.
  • 80 Хахахаха

    1 5 Отговор

    До коментар #71 от "Българин":

    Не изпадай в истерии азиатски ти си руцки наколенкаджия гарито е краварски наколенкаджия
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 матира гари всички

    2 0 Отговор
    ще даде 4 бона за наемници и още 2 бона за пушки . и като го издадат или разкрият и край . по-вероятно си има хора за всичко . обикалят питат и купуват кола, ама пари откъде . кола-дали , пушка дали , проповедника пари - дал . Много изпълнителни . казвали им за мола . за пикник . а дали тая дата или ден два по късно , не е от значение . а записи много . явно са 2 групи по 4 души . ту единия с нож , ту единия с пистолет , заколва ги за да не се мъчат . след като другия ги е престрелял . като петров и божанеца . ама що без кърпи , или каски . уж войни на алаха .
  • 83 Куку

    4 8 Отговор
    Какво неясно има???Путин и неговите приятели от Хамас и Хизбулах си спретнаха празник!Идил е само острието!

    Коментиран от #89

  • 84 Абсурдистан

    5 4 Отговор
    Така е, в тази държава няма по-голям терорист от Путлер.
  • 85 Хахахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #74 от "Прочети":

    Бухахахаха ясно не знаеш какво и как е продал ама е продажник бухахахаха

    Коментиран от #91

  • 86 Пенсионер ОСВ

    5 2 Отговор
    Ей много търтеи безделници и хайлази има тук от коментиращите в работен ден,или всичките сте в отпуск болнични или трета смяна..?!
    Само батька Лукашенко ще ви оправи такива, да бачкате в колхозите или в чистотата..
    Много компетентни по всяка тема,дървени философи и диванни специалисти...
  • 87 Ал Путин

    8 5 Отговор
    Русофилите обаче забравят , че Русия излезе доброволно от Съвета за сигурност.И как ще обвинят американците за това Че американците не предоставили информация Че защо да им я предоставят Нали вече не са в партньорски отношения службите им.Освен това , на всичко отгоре Путин у режимът му е обяввен за терористична организация.Какво задължава американците да им дават информация ?
  • 88 Вярвам на Каспаров

    6 7 Отговор
    Не вярвам на Адолф путин!
  • 89 Неясното е единствено

    4 2 Отговор

    До коментар #83 от "Куку":

    защо има толкова деца съсипани от родителите си, че да ги опростачват НПО-тата на онуй зло САЩ! Неясно е и колко още българите ще търпят тези вредни НПО-та!
  • 90 ХАХАХА

    4 5 Отговор
    Този се ползваше с благата на соца в СССР ,а сега по жалко ........ няма от него. Не човек ,а юда.
  • 91 Ами затова

    2 3 Отговор

    До коментар #85 от "Хахахаха":

    прочети що е то ценностна система пале, за да знаеш и да не те опростачват НПО-тата!
  • 92 Ал Путин

    6 2 Отговор
    Хитлер запали ,,Райхстага" и окото му не мигна.Така диктаторите идват на власт и получават ,,народната любов".
  • 93 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Атина Палада":

    Ти вероятно имаш по-достоверна версия, сподели я.

    Коментиран от #102

  • 94 Факта

    5 3 Отговор
    че изкараха всички продажници по медиите, да бълват лъжи, показва замесените в атентата Украйна и САЩ!
  • 95 Ал Путин

    5 2 Отговор
    Аз съм заслепен русофил.И вярвам , че не Хитлер запали ,,Райхстага " а Георги Димитров.Ще речете , че говоря глупости Ами нали ви казах , че съм русофил...
  • 96 "От къде"

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "Бесен-_ Язовец":

    От дивана ?!
  • 97 Аспарух

    7 5 Отговор
    Всички го знаем и путя знае и ФСБ, освен крепостните в блатото и нашенските русороби

    Коментиран от #100

  • 98 Иван Иванов

    6 1 Отговор
    М....и и ПРОДАЖНИК!!!!!!!!
  • 99 НЕПОЗНАТ

    4 7 Отговор
    БРАВО НА КАСПАРОВ ЗА СМЕЛОСТТА.
  • 100 Реплика

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "Аспарух":

    Всички знаем това,което е позволено да се публикува в медиите.Така се ,,оформя" общественото мнение.Де факто нищо не знаем.
  • 101 ТаУмВзе

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "КойТиУмВзе":

    Пробвай да ти Обяснят, какво е Фафизъм и Нацизъм де. Смятам, че като праведни пациенти Трябва поне тва да знаят. И Честито!
  • 102 Атина Палада

    3 2 Отговор

    До коментар #93 от "Анонимен":

    Нямам информация:))) и аз гадая като теб:)) Обаче да вменяваш на някого такова н.алудничево твърдение... си е г.лупост!
    Моето предположение е, че онзи, който е наел т. н. терористи или атентатори, както ти ги наричаш, е осигурил прозорец към най охраняваната граница в момента, за да насочи следите към Украйна и същевременно да бъдат очистени от руснаците там. Изпратил ги е да направят атентата, след, което ги е изпратил на сигурна смърт! Да, ама не... Не са очистени, а живи:) греда!
    Та, недей да вменяваш на друг, че смята, че тези четиримата ще изненадат руснаците на границата, и ще се промъкнат... :))
    И на теб ще кажа, че за мен Украйна не е замесена в този атентат.Не е и ИД! Не е и САЩ!
    Моите подозрения са, че са англетата и франсетата, където са бол в Украйна.
  • 103 Нали тъй

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Жалък си":

    Ти Каспаров го остави. Важното е, че Путин ще остане в историята като велик мислител-хуманист!

    Коментиран от #105

  • 104 Ето

    5 5 Отговор
    Един умен човек, който добре познава Путин и путинизма !

    Коментиран от #113

  • 105 Е що да го оставя каспаров

    1 3 Отговор

    До коментар #103 от "Нали тъй":

    Жалко е да си плюе на името човек като него и да стане едно нищо!
  • 106 да де

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Абе":

    алоуу, защо се публикува ксенофобия тука?
  • 107 Кресна

    7 4 Отговор

    До коментар #25 от "Дартс":

    Този ли измамник е блестящ в шаха ? Знаеш ли кой е бил блестящ в шаха и в живота ? Жалко ,че е американец но само Боби Фишер .Голям в шаха и още по голям в живота .Кажи ми този мизерник кое му е голямото ? Поинтересувай се как печелеше мачове ,какво правеше при загуби и никога не е уважавал хората срещу него на дъската ,такъв е и в живота .Мизерника винаги си остава мизерник .
  • 108 Путин е

    4 2 Отговор
    Съвременният Нерон !
  • 109 КУРнелин Нинков

    2 0 Отговор
    Сигурно Путин лично му го е признал на ушенце , на сутринта след като Гаргари е проверил под леглото дали не се крие руския лидер там. Харесва ми този кумик. Някога се носеха слухове, че бил добър играч ? А дали е така, кой ще ни каже ?
  • 110 Хммм

    4 1 Отговор
    Като чета статията разбирам че г-н Касабов има някакъв личен проблем с Путин. Нещо е искал от него и не го е получил. Иначе няма как един добър шахматист да говори такива глупости. Путин искал да отвлича вниманието от Украйна, ами това го прави много успешно Нетаняху с геноцида над палестинците. И после кой от къде се оттеглил ама ще стане много дълго. Явно много го е закъснял финансово горкия.
  • 111 Абе атина палаврата

    0 4 Отговор

    До коментар #76 от "Атина Палада":

    А ти дето имаш две клетки за едно куче, заради това ли ти е таково обяснението.

    Коментиран от #114, #121

  • 112 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    Когато прочетох книгата на каспаров зимата идва бях шокиран и не можех да повярвам че е истина.за съжаление гари се оказа прав за всичко.данонинвсипко завърши според прогнозите му!
  • 113 Кресна

    5 4 Отговор

    До коментар #104 от "Ето":

    От къде Каспаров познава Путин ???? Цялата истина за Каспаров ще ти в кажа за да не говориш глупости .Елцин иска от Путин само едно нещо и то е Шойгу да е министър на армията .Шойгу е част от фамилията на Елцин и Путин си удържа на думата .Когато Путин става президент ,има три прослойки който той трябва да консолидира за да върви напред и Каспаров е част от прослойката на Иванов ,който в крайна сметка след големи корупционни скандали и стоящ за проамериканските интереси в Русия в крайна сметка изтича от управлението и Каспаров който се е надявал на едно от най сладките министерства в Русия ,това на енергетиката (без всякакви познания в областта,предложено му е от Путин на спорта който той вдига скандал и от там почва проблема му с Путин ) Ето това Каспаров .За какво му е най сладкото министерство в Русия ,защото е искрен и честен ли? Погледни кои са хората зад Каспаров в Русия ,знаеш ли ? Иванов ,измамника Ходорковски на който отнемат малката незначителна петролна фирма (Роснефт ) която в последствие се превърна в петролен гигант .

    Коментиран от #117

  • 114 Атина Палада

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Абе атина палаврата":

    Не твърдя, че моите подозрения са верни, обаче пък и не вменявам на другите нищо, както той го прави:)
  • 115 ха ха хааа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сталин":

    Слава на грузинеца Сталин ... Само ти си знаеш , какво си направил в СССР ..
  • 116 Бай Иван

    4 0 Отговор
    Малоумна статия.
  • 117 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #113 от "Кресна":

    Кресна ни едно от твърденията ти не отговаря на истината.добре е да идеш на лекар и да намалиш холестерола.

    Коментиран от #120, #122

  • 118 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    1 5 Отговор
    Не им вярвам една дума тези гнусни фашисти .Путлер всеки божи ден извършва терористични актове в Украйна!
  • 119 Инна

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    На 13 ноември 2015 г. в Париж се случиха терористични актове, сред които:
    взривове на стадион" Стад дьо Франс " в Сен Дени;
    - разстрел на посетители на няколко ресторанта;
    - клане в концертна зала "Батаклан".
    Атентатите в Бостънския маратон са терористичен акт, който се случи на 15 април 2013 г.на финала на Бостънския маратон, в зрителската му зона.

    Терористичните актове в Норвегия на 22 юли 2011 г.са две терористични атаки, извършени в един ден в Осло и на остров Утея. Атентатите в Норвегия от Андерс Брейвик
  • 120 Сюлемане,

    4 0 Отговор

    До коментар #117 от "стоян георгиев":

    Щом такива като теб почнаха да учат хората от старата школа на сигурността ,оправихме я.По добре чети и си затваряй устата ,или дай нещо което имаш като информация .Имаш ли ?

    Коментиран от #127, #129

  • 121 Хммм

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "Абе атина палаврата":

    Аз също съм съгласен с Атина Палада. Обяснението и е много логично. И аз мисля че англичаните имат пръст в тази работа. Винаги са имали много добри връзки с мюсюлманите.

    Коментиран от #139

  • 122 Смотльо,

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "стоян георгиев":

    Странно но точно това което казва Кресна ,в момента има директно интервю с руснак (Даниел Естулин) който точно това говори .Нямам предвид Каспаров а хората в управлението на Русия след Елцин ,кой кой е и точно за Шойгу и Иванов казва абсолютно същите неща .Нещо по въпроса ? Или и този е лъжец? Ако не знаеш кой е Даниел Естулин -бивш служител на КГБ и специалист по геополитика в Африка .

    Коментиран от #128

  • 123 Верно е за годините на управление

    1 1 Отговор
    На Путин Русия трябваше да стане близо милиард руснаци
  • 124 А бре

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Много висока титла си си дал бре?
  • 125 хи хи хи хи хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "хъхъхъхъ":

    От него ли си се учил така да се навеждаш?
  • 126 Иван

    4 2 Отговор
    Гнусното еврейско същество Гари Каспаров: гнусните еврейски същества Бенямин Натаняху и Лари Силвърщайн организираха контролираното срутване на Кулите Близнаци и сграда номер Седем.

    Коментиран от #137

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #122 от "Смотльо,":

    Той кресна го е научил от подобен да не мислиш че доносниците само се изучават? Та провери кой е свшергей Иванов първия министър на путин на отбраната.негов градски съученик в школата на кгб.по онова време шоигу няма военно звание,щото не е ходил войник .та такива ми работи.
  • 129 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #120 от "Сюлемане,":

    Влахи .ти си последния дето може да определяш кой какъв е.потомъкмсинна цинцари.знаеш ли кво е цинцар а кресна? Ей такъв като яне сандански.
  • 130 Гарюк Каспарюк

    5 1 Отговор
    Този изкопа ново дъно.
  • 131 Стрелата

    3 2 Отговор
    Напрво 1 място по тъпотия само болен мозък може да измисли такава пропаганда ама не се учудвам те атлатиците не знаят към кой пол са..... Аплодисменти ииии аййй тркййй сега.

    Коментиран от #138, #140

  • 132 ужасТ

    4 0 Отговор
    По-голема тупня не може да се имисли :((((((
  • 133 АРЕС Z

    1 1 Отговор
    Гари,у.ри,у.ри,у.ри.
  • 134 шефа

    4 3 Отговор
    Гари Калиспермов,лош човек направен в Не правилния отвор.
  • 135 защо

    2 1 Отговор
    Ако не вярвате на Каспаров, гледайте Иво Инджев. Може да го намерите при Цветанка. В краен случай УНИАН.
  • 136 Щирлиц

    1 1 Отговор
    Кой има най-голяма полза /да не кажа единствен/ от атентата в мордор?
  • 137 Любопитния

    3 1 Отговор

    До коментар #126 от "Иван":

    Ти не беше ли резултат от връзката на дървосекач в Коми и руска палавница?
  • 138 Даа бе

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "Стрелата":

    Атлантиците знаят много неща,дори и тези които не си сънувал,защото са с цял век пред вас,супер бавно развиващите се!!
  • 139 Ахааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Хммм":

    Атина до обед пишеше едно, сега друго. Сигурно яко са я смъмрили за откровеността и.
  • 140 А бе тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Стрелата":

    Каква стрела си,тъпо копие?
  • 141 коолс

    2 4 Отговор
    Путин иска да умрат много хора, само и само да си живее живота, за сметка на обикновените хора!
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 политика

    0 0 Отговор
    Все трябва да е някой. За Путин е удобно да е Ислямска държава. Така прави ривиранс към САЩ. От САЩ зависи дали ще приемат предложението.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 ганев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    АЛОО...НЕ ОТВОРКО.....ТУКА САМО 4ЧОВЕКА.......А САЩ 5...САМОЛЕТА ААААА
  • 147 ганев

    2 0 Отговор
    гари..каспаров.....СЪВЕТСКИЯТ ШАХМАТИСТ...ОТ КОМУНИЗМА...ПОБЕЖДАВАШЕ С ИЗМАМИ...С ВОЕННИ ВИСОКОЧЕСТОТНИ ГЕНЕРАТОРИ..И ЧЕСТОТОМЕРИ..ПЛЮС ВОБЕЛ ГЕНЕРАТОРИ....ТЕ ГО НАПРАВИХА ВЕЛИК...ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА Е СТРУГАР
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания