Last news in Fakti

25 Май, 2024 06:01 1 017 1

Арестуваха чилийски огнеборец заради пожар, погубил 137 души в град Виня дел Мар

  • чили-
  • пожар-
  • арест

22-годишният обвиняем е започнал работа в доброволческо подразделение на пожарната преди година и половина

Арестуваха чилийски огнеборец заради пожар, погубил 137 души в град Виня дел Мар - 1
Снимка: YouTube

Пожарникар беше арестуван по подозрения в причиняване на пожарите, които отнеха живота на 137 души в чилийския курортен град Виня дел Мар в началото на февруари тази година, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на изявление на началника на местната полиция Едуардо Серна.

Според местни медии 22-годишният обвиняем е започнал работа в доброволческо подразделение на пожарната преди година и половина. Според официални данни пострадалите от разразилите се горски пожари в района на Виня дел Мар са около 16 000.

"Беше издадена заповед за арест на причинителя на пожарите през февруари в регион Валпараисо", заяви Серна на пресконференция, дадена по повод приключването на разследването, уточнява АФП.

"Ние сме напълно съсипани от случилото се, което е изолиран случай... Нашата служба се грижи за Валпараисо от сто и седемдесет години и не можем да позволим подобно нещо", каза Висенте Маджоло, командир на 13 противопожарна бригада на град Валпараисо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Блесед

    1 0 Отговор
    Бил съм там няколко пъти. Истинската причина за пожарите там са строителните предприемачи. Заради релефа на града няма място за разширяване и цените са ужасно високи, а е забранено да се изсичат горите наоколо, но след пожар ги застрояват.