Last news in Fakti

16 Юни, 2024 04:45 818 2

69-годишният Франсоа Оланд ще се кандидатира за депутат

  • франсоа оланд-
  • избори-
  • политика

В нашата страна има политическо объркване, заяви бившият президент на Франция

69-годишният Франсоа Оланд ще се кандидатира за депутат - 1
Снимка: ЕПА

Бившият президент на Франция Франсоа Оланд ще се кандидатира за депутатско място в Националното събрание - долната камара на френския парламент, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Крайната десница никога не е била толкова близо до властта. В нашата страна има политическо объркване", заяви 69-годишният бивш президент социалист.

С оглед на сериозността на ситуацията Оланд добави, че е решил да се кандидатира за депутат като част от новосформирания "Народен фронт". Той ще се бори за депутатско място от департамента Корез в Югозападна Франция.

Оланд беше начело на Франция от 2012 г. до 2017 г.

Социалистите, зелените и комунистите обявиха в петък, че заедно ще влязат в съюз за парламентарния вот.

Парламентарните избори във Франция ще бъдат на 30 юни и на 7 юли. Макрон ги насрочи, след като крайната десница спечели най-много гласове на евровота.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    6 0 Отговор
    Тоя заедно с Меркел баламосваха Путин относно минските споразумения, кажи истината била съвсем друга.... Въпреки ,че съм европеец да таковам европейските ценности и морал.... И много прав е полковника, че освен политическата върхушка никой не знае какви са тия европейски е ценности....
  • 2 Веселяка

    1 0 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
Новини по държави: