Last news in Fakti

23 Юни, 2024 04:35 1 052 4

2:0. Белгия надви с класа Румъния ВИДЕО

  • футбол-
  • белгия-
  • румъния-
  • евро 2024

Ситуацията в групата се завърза още повече

2:0. Белгия надви с класа Румъния ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Белгия постигна първата си победа на Евро 2024, след като надделя с 2:0 над Румъния във втория мач на двата отбора в турнира, предаде sportal.bg.

Точни за възпитаниците на Демонеко Тедеско бяха Юри Тилеманс (2’) и Кевин Де Бройне (80’) съответно в самото начало и в края на двубоя. Този успех бе жизненоважен за белгийците, които започнаха европейските финали в Германия с изненадващо поражение от Словакия. Румънците спечелиха в първата си среща с Украйна. Днешният резултат направи изключително сложна ситуацията в тази група “Е”, в която всички отбори вече има три точки и всичко ще трябва да се реши в последния трети кръг.

“Червените дяволи” започнаха вихрено сблъсъка с първия съдийски сигнал. Те наложиха много висока преса и още в първите секунди, което доведе до грешки на северните ни съседи. Именно при една такава неточност топката бе пратена към Ромелу Лукаку на границата на пеналта, той в типичен за него стил гардира и намери Юри Тилеманс, който с много силен удар откри резултата за 1:0.

Футболистите на Румъния отговориха с последователни корнери пред вратата на своя противник. При второто изпълнение централният защитник Раду Драгушин стигна до топката с глава, но Кун Кастеелс направи добро спасяване. Белгийците постепенно отново овладяха топката и се настаниха трайно пред наказателното поле на Флорин Ница. В 12-ата минута именно вратарят увисна при едно центриране, но зад гърба му бранител в жълто изчисти. Две минути по-късно Жереми Доку намери Лукаку в наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран от Драгушин. В 18-ата минута Кевин де Бройне намери Доди Лукебакио в изключително изгодна позиция, но вратарят на Ница се намеси добре и изби в корнер.

В тези минути белгийците успяваха да се настанят все по-дълбоко в половината на румънците и да ги притиснат. Те изнасяха топката с трима в отбрана и използвайки цялата ширина на терена, което не даваше възможност за северните ни съседи да демонстрират своята компактност. Жереми Докю стреля опасно след половин час игра, но отново стражът Ница го спря. До края на първата част футболисти на Белгия още на няколко пъти влизаха много опасно в наказателното поле, но защитници на Румъния ги блокираха. В края на редовното време пък възпитаниците на Едуард Йорданеску отправиха нов удар с глава.

В контраст с първото полувреме играчите на Румъния отправиха удар секунди отправиха удар в началото на втората част, а малко след това осъществиха добра атака чрез Валентин Михайла, но при завършването фланговият играч бе много неточен. В рамките на следващите няколко минути отново белгийците овладяха случващото се на терена, а в 51-ата минута Кевин де Бройне стреля много опасно от границата на наказателното поле. Малко преди изминаването на час игра Андрей Рацу се озова на отлична позиция от другата страна на игралното поле, но точно преди да отправи удар бе блокиран в последния момент от защитник на Белгия.

В 63-ата минута отново Жереми Доку в типичния си стил си подсигури добра позиция за стрелба, но топката премина покрай гредата. Само секунди по-късно от дълбочина страхотен пас разцепи отбраната на Румъния и намери откъсващия се Ромелу Лукаку, който демонстрира страхотната си скорост и прати топката за втори път в мрежата. Преглед с ВАР обаче показа, че нападателят е бил в засада и попадението бе отменено. Това бе негов трети отменен гол в рамките на двата мача на белгийците до момента на Евро 2024, след като той видя на два пъти негови попадения да бъдат отменяни в мача със Словакия.

Играчите на Румъния пропиляха отлична ситуация да изравнят резултата в 68-ата минута, когато лошо връщане назад с глава даде възможност на Денис Ман да открадне и напредне, но ударът му бе отразен от Кун Кастеелс. Белгийците стигнаха до доста странен гол в 79-ата минута, когато именно Кастеелс изстреля една топка от своето наказателно поле, тя прехвърли всички играчи и отиде в краката на Кевин Де Бройне, който не сгреши, отбелязвайки за 2:0.

Малко след това появилият се като резерва Леандро Тросар също влезе опасно в пеналта, но опитът му да намери успоредно Ромелу Лукаку бе пресечен. До края на срещата още няколко пъти играчи на Белгия влизаха в пеналта, като най-опасен бе изстрелът отново на Лукаку. По този начин всичко в тази група “Е”, в която всички тимове вече имат по три точки и са разделяни единствено от головата си разлика, ще трябва да се реши след три дни във вторник от 19:00, когато по едно и също време ще се изиграят и двата мача.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 червените дяволи са класа!

    8 2 Отговор
    Напълно заслужена победа над наглите мамалигари. И пак съдията отмени чист гол на белгийците-трети отменен техен гол, и пак на Лукаку.Виждаше се, че няма засада. Ръката на мамалигата бе пред нападателя Лукаку. Скандалният Шимон отмени и този гол, подигра се с феърплея, както подпря Реал срещу Байерн. А трябваше да го изгонят от футбола.
  • 2 пак редовен гол отменен

    8 2 Отговор
    Колко гола трябва да вкарат белгийците, та да им признаят поне два? Според изчисленията, трябва да вкарат поне четири, та да признаят два. И сега отмениха напълно редовен, чист като сълза гол, видя се на повторението- само ЕДНО!- румънецът бе пред Лукаку, ръката му бе трийсетина сантиметра пред тялото на Лукаку. Чист гол? Съдията бе Шимон, който свири в полза на Реал срещу Байерн в полуфинала на ШЛ.
  • 3 Гран плас

    9 2 Отговор
    Този съдия от "Полша" защо свири на европейското, не го ли наказаха? Сега отмени редовен гол но Белгия. Добре, че вкараха още два.
  • 4 Андерлехт

    7 2 Отговор
    Този полски евреин защо присъства изобщо във футбола? Пак свири в полза на единия отбор, в случая в полза на румънците, отмени гол на "червените дяволи". А на белгийците, които са три класи над м......лигите, им се паднаха три отбора от социалистическия лагер. Сега ще трябва да бият украинците.