Last news in Fakti

22 Юни, 2024 20:16 3 479 34

Битката за Белия дом! Джо Байдън не може да спечели изборите от мазето

  • джо байдън-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Гласоподавателите от работническата класа - по-специално чернокожите и латиноамериканците - го напускат в значителни количества, изтъквайки най-вече като причина жизнения стандарт

Битката за Белия дом! Джо Байдън не може да спечели изборите от мазето - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп, въпреки криминалните си присъди, все още води в надпреварата за президентските избори през ноември, с около процентен пункт на национално ниво и със значителни преднини в почти всеки щат, където битката е оспорвана.

Рейтингът на одобрение на Байдън достигна най-ниското си ниво от 2021 г. и не е надхвърлял 40% за девет месеца, пише в редакционната си статия агенция "Блумбърг". Разбира се, предизборните прогнози може и да грешат. Тръмп все още може да се самоунищожи (или наистина да отиде в затвора). Избирателите все още не обръщат достатъчно внимание на това. Нещата могат да се променят. Но само пет месеца преди изборите алармата за тревога би трябвало да се е включила.

Президентът трябва да промени курса, ако иска втори мандат. Къде тогава трябва да бъде фокусът? Избирателите постоянно казват, че нелегалната имиграция е основен проблем. И все пак Байдън не успя да установи последователен подход. След като демонтира политиките на своя предшественик, той се забави с предприемането на смислени действия, когато в американските градове пристигна рекордно голям брой мигранти без документи. Сега той изостава с около 30 % по въпрос, който може да се окаже решаващ през ноември.

Този месец президентът издаде нормативни актове, които на практика забраняват убежище на лицата, които са преминали границата нелегално. Но този ход беше закъснял, ограничен и ще бъде оспорван в съда. Байдън трябва да засили правоприлагането и да ограничи стимулите за незаконно влизане. Обвиняването на опозицията няма да даде резултат. Същото важи и за другия основен приоритет на избирателите - икономиката. Байдън заслужава признание за мекото приземяване след пандемията, за забавяне на инфлацията, повишаване на заплатите и задържане на растежа на работните места. Но избирателите не са доволни и не им харесва, когато им казват да се откажат от това.

Байдън изостава от Тръмп с близо 20% по отношение на икономиката, докато почти две трети от избирателите не одобряват усилията му да намали инфлацията. Гласоподавателите от работническата класа - по-специално чернокожите и латиноамериканците - го напускат в значителни количества, изтъквайки най-вече като причина жизнения стандарт. Политиките на Байдън не успяват да се справят с проблема и твърде много от тях рискуват да го усложнят.

Неговите зле обмислени такси ще попречат на конкуренцията и ще обложат американските потребители. Усилието му да опрости дълга по студентските кредити в размер на 1 трилион долара е регресивно. Той трябва да спре да субсидира търсенето на жилища, като в същото време повишава цената на новите предложения. Той трябва да облекчи федералните правила за договаряне и обществени поръчки, които повишават разходите за строителство. Той трябва да ограничи пропагандата си относно новите разпоредби. И трябва да смекчи безкрайните си отстъпки към синдикатите, които помагат на малцинството от избиратели за сметка на мнозинството.

Президентът не може да продължава да прави това, което прави, и да очаква различен резултат. Той не може да води кампания от мазето, както направи по време на ковид-хаоса от 2020 г. Той се нуждае от визия за следващите четири години, която да разшири привлекателността му отвъд настоящата му база от хладни поддръжници. Ако той не се промени, изборите ще бъдат спечелени от Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добрият Старец

    22 10 Отговор
    Сънувах ЧЕ Любих
    Аватарката
    Голяма опашка
    Имаше но Беше
    ЧудеснО

    Коментиран от #5, #23

  • 2 Гинко билоба

    48 11 Отговор
    Давайте му на човека, да си спомни изхода от мазето.
  • 3 Гошу

    42 11 Отговор
    Той няма да дочака изборите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Динко змията

    18 10 Отговор

    До коментар #1 от "Добрият Старец":

    И аз така , премятах я тъз опашка за да открия входа, но наистина беше чудесно
  • 6 Сатана Z

    45 11 Отговор
    В България е същото.Най—скъсаните и гладни избиратели гласуват за либералните измамници.Стокхолмски синдром .
  • 7 хххх

    38 9 Отговор
    Toй по принцип не може да ги спечели!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасковски каунь

    28 10 Отговор
    Ох,
    той всеки момент ще фърли топа
  • 10 Калпазанин

    14 12 Отговор
    Хвани единия удари другия, като пиша че котката вече им е в днк-то на говедата не ми вярвате а съм чувал че получаваш мания за величие и безсмъртие. Решението е само някой да им теиши кратуните и определно си намериха майстора, това е реалността, ни защо трябва да ги разбират по трудния начин и да умират невинни, мястото и на двамата е в старчески дом или в изолатори на хляб и вода
  • 11 Читател

    9 11 Отговор
    Няма да коментирам.?!
  • 12 ⚜️Лопата с чип⚜️

    39 13 Отговор
    Аз презирам бай Дън и се кефя на Бай Дончо, но драскачите, ах драскачите! В статията има изречение , което твърди, че Тръмп води значително в Щатите където битката е оспорвана???? Е как хем води, хем е оспорвана тая битка? Къде Ви намират, нарочно ли такива семпли ви намират, защо Ви търпят икак може да сте толкова нелепи?

    Коментиран от #28

  • 13 Тръмп щее следващия президент на САЩ

    38 11 Отговор
    Ще спрат войните по Света! Европа може и дацсе съвземе икономически като се отърве от Зелените Идиоти и Урсулите!
  • 14 Васко делчев

    29 11 Отговор
    Боже... Тоя пак президент... Има ли кой да избере такъв нефел... Трябва да си умствено изостанали да гласуваш за този . Това било демокрация. Смешници

    Коментиран от #32

  • 15 Уса

    33 12 Отговор
    Тръмп раздаде на всеки американец по 4000$ по време на ковида.Байдн дойде на власт,за да угажда на войнолюбците и подписва срамни сделки.Байдн не дава пари по време на криза а взема все повече и повече,като ограбва средната класа,която е гръбначния стълб на сащ.Кръга около Байдн са празноглави войнолюбци.Народа на сащ си иска Тръмп дори,ако трябва да минат през гражданска война до това ги докара Байдн

    Коментиран от #34

  • 16 гост

    21 13 Отговор
    Изверги! Защо се гаврите с човека ? Той е за заслужена почивка защото и лечение вече не може да му помогне. Колкото и дни да му остават да си ги изживее в собствения си свят ! А вие го слагате на топа на устата, давате му бонбонче и той се радва като малко дете защото и акъла ме вече е толкова. Оставете човека на мира и спокойствие !

    Коментиран от #24

  • 17 Стрелата

    16 10 Отговор
    Тоя парцал мърда ли ощте да го пускат в гробницата и да го изкарат след 1000 години.
  • 18 Ген

    9 9 Отговор
    Турция що не играе с Пакистан и Индия в Казан?
  • 19 Извинете

    27 11 Отговор
    някой може ли да ми каже, защо говорят за Байдън като за адекватен, здравомислещ и нормален човек?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Заради

    17 10 Отговор
    Дебилното им изборно шоу умират хора. Бандити.
  • 22 От страни

    13 11 Отговор
    Мисля си че даже да умре пак ще го бутат напред. Ще взематнякой от ония шаманите на Вуду и шамана отпред върви с барабана и думка и пее а отзад като кукла на конци вырви умрелия Джо и присецва само. И така до края на света.
  • 23 От страни

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Добрият Старец":

    Абе това си е направо японска хайку.
  • 24 От страни

    17 10 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    През цялото време е на силни стимулатори. А спреха аповете а умре в движение.
  • 25 Бегай

    19 12 Отговор
    Какъв втори мандат на Мумията! Тоя не знае на кой сват е! Изперкало корумпе.
  • 26 Име

    9 12 Отговор
    Наблюдавал съм много възрастни хора и - не е в тяхна полза - нямат преценка при сложни ситуации - иначе - съм на тяхна страна. Един вид - като прослужили живота си - с уважение.

    Като тенденция - по-добре - Тръмп - със неговите си характери.

    Много е възрастен Байдън, просто е на границата.
  • 27 Всички

    17 11 Отговор
    ...които коментират и правят анализ из кравария, казват едно и то е: - изборите ще спечели бай Дончо, ще има яростно оспорване и бунтове, от там ще започне един по един щатите да са разделят на държави.....от там и край на световното зло
  • 28 Калпазанин

    7 12 Отговор

    До коментар #12 от "⚜️Лопата с чип⚜️":

    Заглавие текст, подтекст, психология. Промиване на мозъци и това денонощно лъжи, повторени се приемат за истина
  • 29 Тонката

    8 12 Отговор
    Малко по дебата с Тръмп следващата седмица.

    1. Байдън иска да е без публика - само той, Тръмп и водещия.
    2. Байдън иска да се изключва микрофона след като определеното от регламента време за изказване изтече. В смисъл, докато той говори, микрофона на Тръмп е изключен и обратно....Идеята е да не се прекъсват взаимно.
    3. Байдън е поискал да присъстват оператори на само 4 телевизии, освен CNN.....Разбирайте - "неговите" телевизии.

    Теория на конспирацията!

    Според някои, този дебат е последен шанс на Байдън да докаже, че е "годен". При провал, той ще бъде оттеглен. С две думи, мегавата партия му залага капан, знаейки, че той ще се провали.....Според други слухове, Байдън ще бъде заместен от двойник по време на този дебат, тъй като предвид състоянието му, шансовете да издържи 90 минути са нулеви.

    Та така...Каквото и да се случи, Байдън ще все пак ще бъде оттеглен.....🤣
    Ако някой е гледал последната му поява на предизборен митинг, знае за какво говоря....Той не можа да се качи в колата след края на митинга.....Толкова е зле.
  • 30 Престанете

    5 3 Отговор
    Байдън губи тотално. И няма човек който да се съмнява в това. Дори и журналистите.

    Всичките тези допитвания, и статии, че уж губил само с един пойнт, са за в случай, ако пак успеят да откраднат изборите от Тръмп, хората да не мъркат много че е абсолютно невъзможно Байдън да ги е спечепил и светът да не се шашне и да стане мацано .
  • 31 Иван

    5 0 Отговор
    От мазето не може, но от синагогата-може.
  • 32 дончичо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Васко делчев":

    Ние си навесихме пак тиквата,ти за Тръмп се загрижи
  • 33 Един

    1 0 Отговор
    Байдън е удобния. Не знае на кой свят е. Не знае къде е. И само му бутат документи да подписва. Покрай него се взимат решенията. А той носи отговорност. И отговорност от кого после? От това същество, което е на ръба и не функционира като нормално същество. Оставете го да си доживее дните колкото му остават дпокойно.
  • 34 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Уса":

    Не може всички да са миролюбиви като Владимир Путин!