17 Юли, 2024 08:04 709 1

Петима души бяха убити, а седем - ранени, при стрелба по време на парти в Чили

  • чили-
  • ранени-
  • убити-
  • парти-
  • стрелба

Повечето от присъстващите са били чужденци, съобщи полицията, без да уточнява националността им.

Петима души бяха убити, а седем - ранени, при стрелба по време на парти в Чили - 1
Снимкa: Shutterstock

Петима души бяха убити, а седем - ранени, при стрелба по време на парти в Чили, съобщи АФП, предава БТА.

Според данни на властите жертвите са четирима мъже и една жена. Партито се е провеждало в Лампа, градче близо до столицата Сантяго.

Повечето от присъстващите са били чужденци, съобщи полицията, без да уточнява националността им.

Президентът Габриел Борич обвини организираната престъпност за инцидента. "Това е изключително сериозно и силно обезпокоително. Искам да бъда много ясен и да кажа, че тук, в Чили, няма да позволим на организираната престъпност да спечели битката," заяви той пред журналисти.

Въпреки че Чили е една от най-малко опасните държави в Латинска Америка, проучванията на общественото мнение показват, че сигурността остава основна грижа за жителите на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленото Джуджи

    1 3 Отговор
    Бе пишете за някое поредно "превзето" от ру3наците село или поне плевня, какво ни занимавати с някво забравено от Бога Чили ?